Gå til innhold

kontorpc, blir dette bra?


Anbefalte innlegg

jeg skal bygge en kontorpc, som stort sett skal være koblet opp mot en server, men med eget OS. Jeg har tenkt å bruke hovedkortet MSI K7T Turbo2, minne på 256 MB SDRAM, 25 GB HD, Amd CPU Duron 1,2 GHz og ettellerannet nettverkskort og et skjermkort. Noen som har synspunkter for eller mot? Er det noe jeg har glemt her? hvilket skjermkort kan være passende?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du kanskje har glemt når det gjelder en kontor PC er støy. Ingen orker å sitte ved en maskin som høres ut som et middels jetfly. Dette er en av grunnene til at f.eks. Dell maskiner er fine på kontoret. Det er meget stillegående. Grunnen til dette er at de bruker en stor vifte i bakkant av kabinettet med en tunnel som går fram til kjøleribben.

 

Du bør mao. kjøpe en stillegående vifte og PSU, ev. kjøpe en Zalman Fanmate til å regulere viftehastigheten og 7v modde PSU viftene.

 

Ang. skjermkort så funker jo det meste av dagens AGP kort. Hva med et superbilllig GeForce4 MX kort, gjerne et med passsiv kjøling (uten vifte). Istedet for ASUS kortet, se heller på dette Gainward kortet:

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...24&GrpID=1&s=pl

Lenke til kommentar

jeg har nå vært å sett på forskjellige komponenter, og har forsåvidt ombestemt meg litt her og der. Bl.a. har jeg funnet et annet hovedkort: Microstar Mainboard Socket-A VIA KLE133 MicroATX Audio VGA LAN UDMA100 (uten AGP), er dette med innebygd skjerm og audio? Jeg har også ombestemt meg m.h.t. harddisk da jeg fant ut at det var svært lite prisforskjell hvis jeg heller kjøper en Wd 40 GB i stedet for en på 25 GB. Alltid kjekt å ha ekstra lagringsplass, spesielt siden det ikke er jeg som skal bruke maskinen men folk som har svært lite greie på pc og som sikkert kommer til å lagre masse møl på harddisken.... :roll: Ellers tenkte jeg på en minnebrikke som heter Apacer 256 MB PC-133 Original 168 Pin CL2 eller noe sånt...Høres dette greit ut, eller er det noe som ikke passer sammen? er det noe jeg har glemt denne gangen?

Lenke til kommentar

Tja, kan jo nevne den maskinen jeg bruker: Shuttle XPC SB51G;

http://shuttle.com/new/product/barebone/sp...cs_b.asp?B_id=8

Litt storre enn en skoekse, ikke braaker den mye heller siden den bruker heatpipes, min braaker nok litt mere, siden jeg bor i tropelandet Singapore, det er rundt 30 grader her, sa vifta suser mer enn over i Norge.

 

Maskin specs:

 

Shuttle XPC SB51G

Intel 2,4Ghz (OC 2,53Ghz)

Corsair DDR400 (PC3200) 512MB

HD 14GB (gammel HD fra Norge)

GF2 GTS

Samsung DVD - CD Brenner kombo

diskettstasjon

 

Maskinen kommer med innebygd:

10/100Mbits nettverkskort

FireWire/DV Link

Optisk inn/utgang

Grafikk kort (fint aa bruke dette siden det ikke har noe vifte)

Lydkort (funker ypperlig for meg)

 

Det er jo mulig aa kjope billig deler til maskinen, man trenger jo absolut ikke a kjope Corsair minne. Man trenger heller ikke aa kjope grafikk kort da dette kommer paa maskinen. Bortsett fra at det er veldig varmt her i Singapore, saa tror jeg nok denne maskinen er kjempe stille, den braaker utrolig lite, bortsett fra i oppstarten (who cares?).

 

Frankie

Singapore

Lenke til kommentar

kjøp et kabinett, skift ut psuvifte, kjør en xp 1900+ (eller en annen cpu) tbred b og klokk den ned, sett på en stor ribbe og la den kjøres passivt, monter en kjøler på et g4 ti 4200 kort (zalmans passive f.eks.), og kjøp en seagate hd. Kjøp et asuskort eller noe fordi msi har hatt problemer og pass på at det er passiv kjøling på det. avslutt med 2 12db papst (foran+bak) kan fjernes hvis for mye bråk sansynligvis (kan hende det blir litt varmt uten.

 

Synes noen dette er et godt forslag?

Lenke til kommentar

Jeg hadde valgt dette oppsettet!

 

Hovedkort:

MSI K7N2G <-- nForce2 (med innebygget VGA), slå minst 2 fluer i en smekk med dette kortet. Det er et kort med mye mye bra utstyr, som i fremtiden vil kunne også takle en raskere CPU, og mere RAM (dobbel minnekanal gir mere ytelse)

 

CPU:

AMD Athlon XP1700+ <-- jeg hadde valg å legge ut 100 kroner ekstra for denne CPU'en da denne har en helt annen ytelse enn duronen. I tilleg er det thoroughbred og de blir ikke så varm, ergo du trenger ikke så vanvittig vifte!

 

Minne:

DDR PC2700 256 <-- Det skiller PC2100 og 2700 14 kroner så de hadde jeg spandert på meg!

 

Harddisk:

Det skiller 50 kroner mellom en 40GB og en 60GB disk, og en 20GB disk er 100 kroner billigere, da hadde jeg valg denne

Maxtor ATA133 60GB

 

Kabinett, skjerm, mus, tastatur, cd-rom, floppy kan du for så vidt kjøpe nett det som passer deg!

 

Løsningen min blir kansje bittelitt dyrere, men hver kroner er verd det dobbelte! Ting blir fort gamle, spesielt PC'er! Så da er det ikke noe poen i å spare hundrelapper selv om du ikke trenger den maskinkraften nett idag! Stol på meg, dette kan jeg! Har ikke reknet totalpris, men den kan ikke være mye!

 

EDIT: kom til å se at det var et enda billigere kort, bare uten noe ekstragreier, men det koster jo nesten ingenting, og med det oppsettet som er på det, så er det jo fristende å kjøpe et selv og sette opp en liten server! Har jo liggende en ekstra CPU (XP1800+), og ram koster jo 250 for 256 :lol:

Lenke til kommentar

Det er foresten ikke noe smart idé å kjøpe SD-ram! For det første er det minst halve ytelsen, for det andre er det faktisk dobbel pris kontra DDR noname ram! Sjekk mitt oppsett over, tror det er noe av det beste du får til den prisen! Hovedkort og CPU 1600 kr, minne og harddisk 1000 kr + en liten vifte, eller passiv kjøler som en eller annen tenker sa før meg! Det blir nett i overkant av 2700kr, for en PC som kan kjøre det meste som er å kjøre pr. idag, og som faktisk har litt plass til å legge småting på harddisk, man kjøper jo ikke det billigeste når hakket over koster 14 kr mer, eller 50 kr mer!

 

-Chief- :woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...