Gå til innhold

NAS generelt, Thecus N299 og WD Caviar


Anbefalte innlegg

Kunne tenke meg en nettverksharddisk, og har uten å ha spesielt peiling sett litt rundt. Tenkte i utgangspunktet på WD siden jeg er veldig fornøyd med PassPorten min, men etter noen å lest et par erfaringer med WD kom jeg fort på andre tanker.

 

341194.jpg + 2x 340274.jpg?

Fant Thecus N299 og WD Caviar 1TB, men har en del spørsmål jeg håper noen har kan gi svar på.

 

1. Betyr NAS bare at den kobles på nettverket med kabel eller innbærer det også trådlåse nettverk? Selv på de som helt sikkert hadde WLAN stod det aldri omtalt i specs. Har Thecus N299 WLAN-støtte?

Fant nå på Thecus' nettsider at den har "USB wireless dongle compatibility".

 

2. Kan man koble Thecusen og en PC sammen med en krysset nettverkskabel og overføre 1Gb/sec om begge har gigabit ethernet-kobling?

 

3. Vil jeg kunne sette opp Thecusen til å laste ned med torrent uten en PC tilkoblet? Finnes det egne torrent-klienter for NAS eller vil jeg kunne installere feks Azureus på Thecusen?

 

4. Er Caviar-diskene støyete? Er det andre 1TB-harddisker som er kjappere?

 

5. Thecusen har en USB-port i front. Kan denne brukes til å koble på feks PassPorten min (250GB) for å flytte filer frem og tilbake? Har 2TB-grensen på Thecusen noe å si på dette eller gjelder grensen bare for interne harddisker?

 

6. Har forstått Thecus er et merke som retter seg mot businessmarkedet, krever en NAS fra Thecus mer admining og kunnskap enn en NAS fra en produsent?

 

7. Jeg har internett via kabel-TV fra get (æsj). Bør jeg skaffe noen utstyr for å skjerme Thecus mot alt støyet på kabelnettet om den kobles direkte til rotern eller gjelder dette støyet bare for flatt-TVer?

 

8. Er 5500kr for en 2TB NAS veldig dyrt?

 

Erfaring med Thecus, forslag til andre HDD på 1TB som er bedre enn WD Caviar, eller generelt andre forslag til tilsvarende NAS-løsninger (minimum 2TB) taes også imot med takk. :)

Endret av Sigmund_Freud
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv et liknende oppsett - Thecus N2100 (forløperen) + 2 stk. Seagate 1 TB disker.

Skal forsøke å svare deg:

2. Ja du kan koble sammen Thecus og maskin med kryssetkabel og overføre direkte, men du vil ikke oppleve 1 Gbit, har vel opplevd max 200 Mbit på store filer. (Små filer kan du regne med 50-70 Mbit).

3. Det finnes veldig mye informasjon på nettet og en god del moduler som er laget av brukere selv. eks. Thecus User Group, Thecus Wiki.

Ja, det finnes egne torrentklienter som du kan installere på Thecus'n slik at du slipper at maskinen står på.

4. Har ikke testet Caviar diskene, men vil anbefale deg disker som avgir mindre varme fremfor hastighet. (Du får aldri utnyttet hastigheten uansett i Thecus'n)

5. Ja, du kan koble til ekstern USB disk i front og overføre data. At det er oppgitt en grense på 2TB tror jeg har sammenheng med at den tar to stk disker og pr idag finnes det ikke større en 1 TB.

6. Thecus N299/N2100/N4100 er nok ikke rettet mot businessmarkedet, men heller avanserte hjemmebrukere. Ingen avansert administrasjon. Alt gjøres i et enkelt webgrensesnitt.

7. Hvis du tenker på å sette en UPS foran N299, så vil jeg absolutt anbefale det hvis du har råd. Alt elektronisk utstyr er følsomt for variasjon i spenningen.

8. Synes kanskje 5500 NOK er dyrt for 2 TB.

Ellers vil jeg bare si at min N2100 har vært dønn stabil og det er aldri noe tull med disker o.l

 

Edit: ser at N299 ikke har samme prosessorplattform så er usikker på om modulene som blir laget til N2100 kan installeres på N299.

Endret av leo24
Lenke til kommentar
Har selv et liknende oppsett - Thecus N2100 (forløperen) + 2 stk. Seagate 1 TB disker.
Jeg ser Komplett har en media server-utgave av N2100 til 1100kr mer enn N299, men det kan vel ikke bare være medfølgende programvare som er forskjellig fra denne og etterfølgeren uten media server i produktnavnet?

 

Du vet ikke tilfeldigvis hva porten oppe i høyre hjørne på dette bildet er?

 

Hvilke Seagate-disker har du? Ser Barracudaen i 1TB koster 100kr mer enn en gjenstor Caviar, men om denne avgir mye mindre varme er det verdt det. At jeg uansett ikke får bruk for hastigheten til Caviaren hadde jeg ikke tenkt på. :ermm:

 

Det finnes veldig mye informasjon på nettet og en god del moduler som er laget av brukere selv. eks. Thecus User Group, Thecus Wiki.
Skal se om jeg finner noe til N299 der.

 

Ellers vil jeg bare si at min N2100 har vært dønn stabil og det er aldri noe tull med disker o.l
Bra å høre. Tenker at 5-6K er mye, men om det betyr jeg ikke trenger en stasjonær PC blir det på en måte "økonomisk forsvarlig", i tillegg til at enheten fikser torrent-nedlasting alene. :fun:

 

Takk for gode svar.

Lenke til kommentar

Den store forskjellen på N299 og N2100 er nok prosessor og plattform.

N2100 har Intel xscale 600MHz (Arm), med mulighet for 1 GB ram.

N299 har StorLink SL3516 32-bit SoC @ 300MHz, (usikker på plattform) og kun 64 MB ram.

Thecus har også laget N299 som en billigversjon kontra bla. N2100.

 

Porten øverst er for tilkobling av trådløst nettverk. (kun spesielle USB dongler som er godkjent).

 

Jeg har 2 stk Barracuda ES 1 TB i raid1. Den er satt opp med Torrent, men fungerer egentlig kun som backup enhet.

 

Den fungerer godt som felles lagringsområde og til Torrent, så hvis du tenker på denne istedenfor en stasjonær maskiner så er ikke 5-6000,-så ille.

 

Personlig så har jeg ville gått for N2100 bla. pga. modulene som er laget og at den kan kjøre eks. Debian.

Endret av leo24
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...