Gå til innhold

Asus P5E - kun stereolyd over SPDIF


nb

Anbefalte innlegg

Jeg får ikke noen surroundlyd fra dette hovedkortet over digital lydutgang, har ikke testet om det funker på analog da jeg ikke har noen dertil egnet kabel liggende. I kontrollpanelet til lydmodulen får jeg ikke en gang muligheten til å velge multikanal - kun 2 kanaler eller headset. Det er da vitterlig et 7.1 - lydkort.

 

Kjører Vista Home Premium 64-bit, men det ser ut til at samme problem eksisterer på XP. Fant ikke noe relvant info/bugfix på Asus sine sider.

 

Noen som kjenner til problemet og helst har en løsning på det??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke meningen å kapre tråden din, men jeg må få lov å spørre deg hvilke drivere du kjører og hvordan du fikk installert de?

 

jeg har installert Vista Business x64 EN på en maskin med P5E nå, og lydkortdriverne, både de på medfølgende dvd og de som kan lastes ned fra asus vil ikke fungere. Jeg får installert, men etter reboot får jeg meldingen "Maskinvarekonfigurasjonen for lyd er endret, du må reinstallere SoundMax".

 

Igjen beklager for off-topic innlegg.

Lenke til kommentar

Jeg brukte driverene som fulgte med kortet, har også lastet ned noen senere versjoner av SoundMax-programvaren, og det har forsåvidt funket fint for meg. Greien er at jeg ikke får muligheten til å velge flere kanaler i oppsettet for lydkortet om jeg velger digitalt ut, om jeg velger analogt ut, får jeg muligheten. Har kun testet i spill, og spill som hadde multikanal på min gamle PC har det ikke nå, så det er definitivt noe galt et sted.

 

Under Proterties på SPDIF-utgangen kan jeg teste med DTS-setup. Jeg får da testlyd fem ganger, men det kommer signal i høyre og venstre front to ganger under testen, så jeg antar at det er rutingen til bakkanalene som ikke fungerer som den skal.

 

Skal teste med analogt ut i dag - må bare få kjøpt de nødvendige ledningene først, det er forsåvidt ikke verdens undergang, jeg har en surroundreciever med multikanal analog inn som uansett ikke er i bruk, så om det funker, så slår jeg meg til ro med det og får heller se om ASUS kommer med noen nye drivere.

 

Står for øvrig en del om fenomenet i denne tråden

http://forums.multiplay.co.uk/showthread.php?t=52573

men jeg har ikke fått det til å funke åkke som. Det ser for øvrig ut til at SP/DIF - driveren er noen microsoftgreier. Selv om jeg avinstallerer SoundMax, så blir SPDIF autoinstallert av Vista når jeg rebooter. Feilmeldingen du nevner har jeg aldri sett.

 

Kjører 64 bits Vista Home Premium.

Lenke til kommentar

Jeg hadde samme problem med mitt HK (Asus P5E). Husker at jeg fant mange tråder med tilsvarende innhold. Konklusjonen min da var at dette var ein feil på denne type hovedkort.

 

Har dessverre ingen tråder eller linker å vise til.

 

Men prøv å søk litt rundt omkring. Ta gjerne en tur innom ASUS sine supportsider.

Lenke til kommentar

Dersom lydkortet ikke støtter DTS Connect eller Dolby Digital Live vil du ikke få til det du ønsker. Du vil bare få stereo over SPDIF med mindre kilden er flerkanals AC3 ( som en film ) eller lydkortet støtter de tidligere nevnte funksjonene. ( Eller du har en software oversetter mellom lydkilde og lydkort, men det er litt utenfor denne diskusjonen )

Lenke til kommentar

Da fikk jeg kjøpt 3 stk stereo minijack til phono - kontatker, og med analog overføring til recieveren, så funket det fint med surroundlyd. Så da er jeg happy inntil videre, så får jeg se om ASUS skulle få fingeren ut på ett eller annen tidspunkt og tilbyr nye drivere som også støtter dette over SP/DIF

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...