Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Min mening: Brukes flash "riktig", kan man få et meget bra resultat. Å kalle flash for harry er vel ikke et særlig saklig utsagn.. Greit nok, flash er ikke maks bruker vennelig, men det gir deg mer frihet til å lage interaktive ting, og ting som er estetisk pent og se på.

Lenke til kommentar
Hva mener du med "inaccessible"?

Med det mener jeg at søkemotorer, blinde, etc - som er avhengig av lesbar kildekode - ikke kan se innholdet på en nogenlunde pålitelig måte.

5483823[/snapback]

Vel. Siden du nevner søkemotorer kan jeg jo komme med noen interessante opplysninger. FAST klarer å indeksere Flash på lik linje med vanlig HTML, FAST finner altså frem til både tekst og linker i Flash-filer. Google derimot klarer bare å hente ut linker i Flash-filer (noe som holder for PageRank). Alt dette takket være SDKen til Macromedia.

 

Hva gjelder blinde så er det ikke kildekoden moderne programvare bruker - det finnes programvare for blinde som leser opp teksten som blir markert og/eller tekst som blir "peket over med musen" (hover altså :p). Flash inneholder jo helt vanlig tekst man kan både markere og kopiere, så jeg ser ikke helt at blinde er avhengig av lesbar kildekode.

 

Dessuten, Flash burde aldri brukes til å utvikle sider hvis målgruppe er blinde og andre funksjonshemmede av ulike slag. Dersom Mercedes Benz eller BMW trenger å lage en elegant mini-site for å promotere en ny bil ser jeg ikke hvorfor man ikke kan bruke Flash til dette. Flash er og blir overlegent til slikt bruk, animere bilder med CSS blir ikke helt det samme når man vil se den nye SLRen!

Lenke til kommentar
Hva er det som er så galt med Flash?

Flash er 110% "inaccessible". DET er hva som er galt med flash ;)

5483761[/snapback]

Da kan jo jeg foreslå at du finner noe lesestoff om ergonomi i digitale medier, og finner ut at det å definere målgruppen er noe av det første man bør gjøre. Deretter kan man se hvorvidt flash kan benyttes, for det er i praksis umulig å lage en nettside som er tilpasset alle brukergrupper. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...