Gå til innhold

Kopirett på Mozart, Grieg og Beethoven?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel 70 år etter opphavsmannens død det frigis, men det er, om jeg husker rett, ikke dermed sagt at du kan bruke det fritt. Spørs vel på hvem som faktisk har SPILT INN versjonen du bruker, og om opphavsrettighetshaveren der er død, og har vært det i 70 år.

 

Mener å huske det er sånn.

Lenke til kommentar

Det høres korrekt ut.

 

Du kan fritt bruke musikken slik du vil, men du kan ikke bruke spesifikke inspillinger av musikken uten evt. å betale royalties o.l. til de som står med rettighetene på akkurat den innspillingen.

 

Så hvis bestekompisen din er en racer på piano kan du fint få ham til å spele Beethoven for deg til filmen uten problem (såfremt han ikke krever noe da :p ), men du kan ikke gå og kjøpe f.eks. London filharmoniske orkester's innspilling av Beethoven's 5 og så bruke den i filmen uten at noen klager ;)

Endret av MrLee
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Aha, trodde at opphavsrettigheten døde ut 70 år etter at sangen ble spilt inn. Noen som vet om noe bra musikk at en komponist død før 1939 med musikk spilt in...... noen som vet om noe gratis musikk?!
Personer på f.eks "Urørt" er vel stadig interesserte i at musikken deres blir brukt, så lenge opphavsmann og navn på sang kommer frem i løpet av filmen og de blir kontaktet.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...