Gå til innhold

Hvordan åpne NAT porter for PS3'n


addp

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

andy24: PS3en må ha ein fast IP-adresse. Viss det ikkje er mange maskiner på nettverket ditt skal du ikkje sjå bort frå at PS3en blir tildelt den same IP-adressa kvar gong, sjøv om du har dynamisk tildelding av IP-adresse.

 

Når jeg skal legge til porter blir det bedt om ip-adresse, og 192.168.1 er der, og så er det enda en rute. hva skal stå der?

Kan du ta eit bilete av felta du skal fylle ut?

Lenke til kommentar

takk for svar ttt! ps3 min har byttet ip adresse 2 eller 3 ganger siden jeg fikk den i November. Hva må jeg gjøre for at den ikke skal det? (de gangene den har byttet har jeg bare gått inn på routeren og byttet om ip adressen for portene jeg åpnet for COD4.) Har en Linksys WRT54GX-v2 router og et Topcom xplorer 871 ADSL telenor modem.

En ting til jeg lurer på, når jeg tar testen kommer det opp at UPnP ikke er tilgjengelig, hva har dette og si?

Lenke til kommentar

Du kan slå av DHCP og tildele IP-adresse manuelt til maskiner du koplar til nettverket (du fekk spørsmål om dette då du kopla PS3 til nettverket første gong). Enkelte routerer har og eit alternativ for å reservere IP-adresser til enkeltmaskiner (MAC-adresser). Du kan sjå om du finn eit alternativ for dette (det heiter DHCP reservation hos D-link).

 

uPnP er ein standard som skal gjere det lettare for program/nettverkskomponenter å kommunisere med kvarandre utan å måtte sette dei opp (typisk opne portar). Dette kan du slå på i routeren. Men det er verdt å merke seg at det kan vere eit tryggleiksproblem då virus ol. kan utnytte uPnP til å få kontakt med eksterne serverar.

Lenke til kommentar

Men hvis jeg slår av DHCP må jeg manuelt velge hvilken IP adresse alle dataer,mobiler osv som logger seg på nettverket skal ha? Eller velger de en selv som de har hele tiden? Er vell her jeg skal ta DHCP server på disable?se på bilde. (redd for å gjøre no feil:P)

En ting til, DMZ lyser ikke på routeren har dette noe si?

Har også tatt Enable på UPnP men kommer fortsatt ikke aktivert på ps3, har restartet routeren etter jeg gjorde det..

post-93828-1205337840_thumb.jpg

Endret av andy24
Lenke til kommentar

Då må du leggje inn IP-adresser manuelt på alt som skal kople seg til nettverket (du treng bare gjere dette ein gong). Bilete viser der du kan slå av DHCP funksjonen i routeren.

 

Det skal ikkje vere nødvendig å bruke DMZ.

 

Viss du har slått på uPnP i routeren og PS3en så burde det fungere. Eg har dessverre ikkje satt meg godt nok inn i dette til å kome på kva som kan vere galt.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...