Gå til innhold

Hva er rett på grøt? Sukker -> Kanel eller Kanel -> Sukker?


Atatar

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kanel først og så sukker. Har alltid gjort det i den rekkefølgen, men kan godt argumentere litt for det også:

Kanel er lettere enn sukker, og veldig tørt. Når man strør kanelen på den fuktige grøten, blir den liggende. Hvis man dekker grøten med sukker først, risikerer man at rommet fylles av fint kanel-støv. Feilbruk av sukker og kanel er en lite kjent årsak til kronisk obstruktiv lungesyndom (KOLS), som kommer av at man overbelaster lungene over tid. Likefullt bør man ta hensyn til dette i hverdagen.

 

Dessuten er det bare feil å ha på sukker først. Denne praksisen er mest observert hos bedehus-kristne i nedre middelklasse med huset fullt av Jesus-broderier og visdomsord på (ujevne) rim. Dere heller vel kanskje saften grøten også? Pføy.

 

Smør aller først, forresten.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Sukker fyrst, så det smeltar seg inn i grauten. Dessuten visast det ikkje kor mykje sukker ein har på, om ein har på sukker før kanel.

Gjest Slettet-v6cLnSOv3V
Skrevet

Syke syke folk som tar sukker først! :O Smør, kanel, sukker!

Gjest medlem-122769
Skrevet

Kanel først. Sukker på toppen. Kanel på toppen? :sick:

Skrevet
kanel -> smør -> sukker

Agree on that!

 

Jeg kjører alltid kanel->sukker.. Rett og slett fordi det ser finere ut :p Altså, du ser sukkeret bedre når det er oppå en mørk "bakgrunn".

Og sukkeret synker ikke like fort ned i grøten heller :wee:

Skrevet
Smør, kanel, sukker. Mmmmm!

Som jeg skulle ha sagt det selv.

 

Jeg har blitt oppdratt med det, og alle andre i familien gjør det også slik.

Er da umulig å gjøre det i en annen rekkefølge, selv om jeg har prøvd å legge smør på til slutten, noe som var nokså greit.

Skrevet

Har vanskelig for å spise grøt uten sukker og kanel, derfor har jeg i det siste spist grøt fra vanlig asjett. Det gir meg en større overflate, og derfor har jeg et jevnt lag over hele arealet. Grøt->kanel->sukker er den korrekte fremgangsmetoden.

 

(for meg)

Skrevet

Ha på såpass med kanel at du ikke ser grøten. Så har du på såpass med sukker at du ikke ser kanelen.

 

Uansett, jeg bruker sukker. Det er det eneste rette. Kanelboller med grøt derimot... :D

Skrevet

Sukkeret skal smeltes ned i grøten. Derfor strør man først et lag sukker over grøten. Så sprer man små mengder kanel lett fordelt over porsjonen, før man avslutter med et fåtalls rosiner og en klatt smør i midten. :)

Skrevet (endret)

Jeg tar alltid kanel på først, fordi det er så tørt.

Så tar jeg smør, etter det så er det sukker over :p Er godt med masse sukker over smørklatten og grøten :blush:

 

Altså: kanel -> smør -> sukker

Endret av multisync
Skrevet
Kanel først og så sukker. Har alltid gjort det i den rekkefølgen, men kan godt argumentere litt for det også:

Kanel er lettere enn sukker, og veldig tørt. Når man strør kanelen på den fuktige grøten, blir den liggende. Hvis man dekker grøten med sukker først, risikerer man at rommet fylles av fint kanel-støv. Feilbruk av sukker og kanel er en lite kjent årsak til kronisk obstruktiv lungesyndom (KOLS), som kommer av at man overbelaster lungene over tid. Likefullt bør man ta hensyn til dette i hverdagen.

 

Dessuten er det bare feil å ha på sukker først. Denne praksisen er mest observert hos bedehus-kristne i nedre middelklasse med huset fullt av Jesus-broderier og visdomsord på (ujevne) rim. Dere heller vel kanskje saften grøten også? Pføy.

 

Smør aller først, forresten.

 

:thumbup:

 

Trenger man å si noe mer? Der har du fasiten!

Skrevet
Hvis man dekker grøten med sukker først, risikerer man at rommet fylles av fint kanel-støv.

 

Man risikerer også å måtte tygge på harde sukker- korn, pga. at kanelen absorberte varmen som egentlig skulle smelte sukkeret.

 

Sukkerlake> sukkerkorn.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...