Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

For høy temp på skjermkort


Anbefalte innlegg

Jeg har nettop byttet skjermkort fra Gforce 6600GT til 7800GT. Det nye skjermkortet satt i PC-en til en kompis og fungerte perfekt, men nå som jeg har satt det inn hos meg blir det fort varmt. Vifta på skjermkortet går, men det virker ikke som den tar all varmen. Jeg sjekket tempen, og etter ti min med ghost recon lå den tett opp mot 100 grader.

 

Hva kan jeg gjøre for å få ned tempen? Jeg har en zalman-vifte som jeg satt på 6600GT-kortet siden den vifta bråket for mye, kan den passe den på 7800-kortet? Er det noe fornuftig jeg kan gjøre før jeg begynner å styre med vifta?

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
tipper det er varmere i ditt kabinett enn i kompisen din sitt, ville prøvd med åpen dør, bare for å sjekke.

 

edit: bare for ordens-skyld kabinett dør

 

 

Har kjørt med åpent kabinett siden jeg satt inn kortet. Han jeg fikk kortet av hadde det trangere i sitt kabinett, så dette strider mot all logikk...

Lenke til kommentar
ok, da høres det jo nesten ut som en software feil av ett eller annent slag. ville prøvd å avinstallere driveren, laste ned den nyeste (selv hvis du allerede har gjort det) og installere den

 

Ja, det kan stemme, vi hadde litt problemer med nedlastingen av driver'n, for den avsluttet halvveis. Etter å ha lastet den ned i tre omganger fikk vi det til å funke - nesten.

 

Da prøver jeg å laste ned driver igjen, men ikke i kveld, opp tidlig...

Lenke til kommentar

da vet ikke jeg, men når ting slår seg vrang etter oppdateringer syns jeg ofte det letteste (selvfølgelig etter å ha prøvd "de åpenbare" tingene) er å reinstallere hele windows. mindre styr OG man får et nyinstallert, responsivt system, akkurat som den dagen riggen var ny :love:

Lenke til kommentar
da vet ikke jeg, men når ting slår seg vrang etter oppdateringer syns jeg ofte det letteste (selvfølgelig etter å ha prøvd "de åpenbare" tingene) er å reinstallere hele windows. mindre styr OG man får et nyinstallert, responsivt system, akkurat som den dagen riggen var ny :love:

 

Sluttresultatet høres digg ut, men å reinstallere windows gjorde jeg for 2 uker siden, orker ikke det igjen...

 

Har jo en skjermkortvifte liggende her som sanker støv, er det en sjanse for at den passer når den tidligere har stått på en Gforce660GT? Evt et sted jeg kan sjekke? Har lett den opp på komplett, men det står ikke hva den passer til. Skal jeg bare teste? Synes det ser litt vel skummelt ut da vifta i 7800GT er "bygd inn" (noe som forøvrig virker ganske teit med tanke på varmeoppsamling).

Lenke til kommentar
jeg TROR ikke at den kjøleren vil passe, og uansett, så er det jo ikke kjøleren som er problemet, ettersom kortet oppfører seg som det skal i maskinen til kompisen din

 

Godt poeng... Men da skjønner jeg ikke hva jeg skal gjøre! Hive en bøtte vann over eller noe kanskje?

 

Nå er kabinettet åpent, jeg har i tillegg egen vifte for luften i kabinettet. Men en ting er helt sikkert: Kortet blir for varmt, alt fryser hvis jeg lar det gå for lenge. Bør jeg da bare høre med Datakjeden el. da?

Lenke til kommentar
Nå har jeg renser vifta, lastet ned og installert driverne på nytt, men varmen er der fortsatt. Noen tips?

 

Høres rart ut hvis det driverene, men har vært borte i mya annet rart så... Men, hvis du prøver å finne noen eldre drivere til skjermkortet ditt prøv da med disse, og ikke de nye. Og hvis du har noe i PCI slotten rett over viften, se om det er mulig å gi viften mer plass, hvis det er trangt da.

Lenke til kommentar

Wenom^^:

 

Vifta har minst 10 cm ledig plass alle veier, i tillegg til at kabinettet er åpent for tiden. Har ikke så veldig lyst til å sjekke gamle drivere, for har hørt om mange stygge episoder med det der fra venner, men jeg kan jo teste det som siste mulighet ;)

 

 

Heisann80:

 

Jeg tror min vifte er identisk med den du sendte på linken, skal prøve dette. Jeg har også inntrykk av at de viftene passer til en del. Men hvis du har tukla med vifter på dette kortet, da vet du sikkert om det funker bra å ta av "viftedekselet"? For det er en del metall inni der virker det som. Men jeg har ikke sett så nøye på det enda.

Lenke til kommentar
Det blir dårlig luftflyt med åpent kabinett, inn med noen kabinettvifter (120mm om mulig) og på med sidedør. Har hatt 7800 selv, burde ikke bli så varmt om kjøleren sitter som den skal.

 

Er siderør det lille røret på ca 7cm diameter som ledes ut til et gitter i "kabinettdøra", i så fall har jeg en sånn en, i tillegg til et gitter til litt lenger oppe. Men jeg skal teste ut en kabinettvifte til, muligens jeg såvidt får plass til 120mm. Vet du om det blir nødvendig med heftigere strømtilførsel om jeg legger til en 120mm vifte? Har en på 350W nå

 

Sjekka zalman sine hjemmesider, og det står at vifta passer til kortet, så jeg prøver det først.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...