Gå til innhold

Koble laptop til LCD-tv via docking


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg kjøpte i høst en HP 6710b laptop sammen med en HP docking stasjon.

Dockingen har en digital DVI utgang, og jeg kobler docking til TV med en DVI-D til HDMI kontakt.

Laptopen i seg selv har ikke DVI utgang, kun VGA.

Skjermkortet på laptopen er Intel G965 X3100.

Jeg formaterte VISTA og la in Win XP pro på PC-en etter jeg kjøpte den.

 

Jeg får ikke opp bilde på TV'en (Toshiba 37X3030DG) når jeg har koblet kabelen riktig. Er det noe spesielt jeg må gjøre for å få det til å fungere?

 

Håper noen kan hjelpe meg!

 

Link til laptop: hp 6710b

Link til docking: HP basic docking

Link til TV: Toshiba TV

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aller først: VELDIG BRA beskrivelse av problemet ditt, hva slags utstyr du har og hva du har gjort med det. Dette innlegget bør legges ut som en template på forumet for hvordan det skal gjøres. Enkelt og greit :)

 

Så til mitt svar.

 

Regner med at du er helt sikker på at du har satt tv'n på riktig kanel, du vet at skjermutgangen på dockingstasjonen virker (prøvd den ved en annen anledning til f.eks ekstern skjerm)

 

Dersom du har gjort det over så er det første som slår meg er at maskinen i utgangspunktet ikke har DVI utgang. Greit nok at dockingstasjonen har det, men er det en dvi-i kontakt som du har på den ? (Har du 4 små hull rundt den lange flate pinnen på dockingstasjonen?) Om du har det så regner jeg med at den kun benytter dvi-a, som da er analoge signaler (VGA) over dvi kabel.

 

Siden du benytter deg av en HDMI <-> DVI-D kabel så vil dette være forklaringen på hvorfor du ikke får bilde. Du er nødt til å ha en kabel med de 4 pinnen rundt den avlange pinnen. Dette får du ikke til med HDMI i den ene enden da HDMI ikke kan sende digitale signaler.

Lenke til kommentar

Takker for svaret, og for rosen av beskrivelsen. Som regel litt vanskelig å sette seg inn i infoen andre trenger for å hjelpe da det er lett å ta ting man vet selv som selvfølgelige:)

 

Jeg bruker en DVI-D kabel, og beskrivelsen av dockingen beskriver også DVI-D, dvs uten de 4 pinnene på siden av den avlange pinnen. Så jeg tror ikke det er problemet?

 

Når jeg høyreklikker på skrivebordet på PC-en kan jeg velge et alternativ som heter "Graphics Properties", og der er det en meny med et punkt som heter "Display Devices". Her står det at det kun er Single display og at jeg må plugge inn en ny skjerm for at den skal detekte.

 

Skal det være nødvendig å gjøre noe for å aktivere DVI utgangen på dockingen? Det eneste jeg har gjort foreløpig er å koble til kabelen...

Lenke til kommentar

Er du 110% sikker på at du bruker strømforsyningen som fulgte med dockingstasjonen til denne og ikke laderen som fulgte med PC-en. Laderen ser ofte helt lik ut men har mindre uteffekt og er ikke i stand til å drive alle funksjonene i dockingstasjonen. (Opplevde dette selv med en HP 8710w med advanced docking station).

Lenke til kommentar

Hjertelig takk for innspill!

 

zonko: Når jeg trykker fn-tast+f4 så blinker skjermen, og så dukker det opp to datamaskiner like over klokken nederst til høyre på laptoppen. Ingenting skjer på tven, og den blir heller ikke detektert under "grapics properties" som jeg omtalte i forrige innlegg.

 

froggyler: Ja, det er jeg faktisk 110% sikker på, for jeg gjorde nemlig den feilen først:) Jeg håper ikke det kan ha ødelagt utgangen at jeg brukte en kabel med svakere effekt først?

 

Håper på flere innspill og forslag på hva jeg kan prøve videre! Det skal ikke være et problem at det er en integrert Intel G965 X3100 grafikkontroller?

Lenke til kommentar

Et siste forsøk på å få til dette ved hjelp av ekspertisen på forumet:)

 

Noen generelle spørsmål:

 

1. Er det 100% sikkert at med en bærbar PC som kun har VGA utgang, men med en docking som har både VGA og DVI-D, så skal begge utgangene virke?

 

2. Skal det være mulig å få gjennom signalene ved bruk av et integret Intel G965 X3100 grafikkort?

 

Håper på hjelp, god søndag!

Lenke til kommentar

Har nå vært i kontakt med HP support, og fikk der opplyst at maskinen jeg har kjøpt IKKE støtter DVI utgangen på dockingen.

 

Veldig dumt da den avgjørende grunnen til at jeg kjøpte dockingen var for å koble til ekstern både monitor og LCD-TV.

 

Men, men, sånt bør sjekkes først:)

 

Takk for all hjelpen!

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...