Jump to content

Vikdal

Medlemmer
 • Content Count

  1199
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 :)

About Vikdal

 • Birthday 04/24/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Takk for svar! De skal brukes primært til å høre på musikk, podcast etc. De skal ikke brukes for å blokkere ut støy ved soving. Formålet med at de skal være små er at de ikke skal være alt for ubehagelige å ha i øra om man tilfeldigvis sovner med de. Eller om man f.eks ligger i senga og ser på noe på skjermen, så de ikke trykkes langt inn i øret.
 2. Hei Jeg er på jakt etter tips til små, trådløse ørepropper i prisområdet 500-1500kr. Hun som skal bruke dem, ønsker at proppene skal være ganske små i øret, slik at de ikke blir (altfor) ubehagelige å sovne med. Noe som skjer ganske ofte Med andre ord, er det et vesentlig poeng at de stikker minst mulig ut av øret. Om det er to separate øreplugger, eller om de henger sammen, er ikke så viktig, selv om jeg tror det er mest fornuftig med noen som henger sammen, i fall de detter ut under soving. Er det noen som har gode tips? Er f.eks Jaybird Freedom (varianter) noe å anbefale i denne sammenheng?
 3. Kom over en litt spennende modell hos komplett, som jeg kan få for 7990,- Denne: https://www.komplett.no/product/1134841/gaming/gaming-pc/baerbar/lenovo-ideapad-s540-156-fhd Spesifikasjonene ser ut til å være mer enn gode nok for å dekke behovet. Samtidig ser den estetisk mye bedre ut enn det som vanligvis sorterer inn under "gaming laptop". Eneste jeg kunne ønsket meg var noe høyere oppløsning på skjerm, men det ville vel medført en høyere pris også.
 4. Takk for gode svar og lenker @Svein M! Jeg skal sortere og kikke litt, så får vi se hva det landes på etterhvert.
 5. Tusen takk for innspill og kommentarer ? Den modellen det lenkes til er et eksempel på det jeg mener virker noe overdrevent til det behovet som beskrives. 400fps+ i Minecraft høres voldsomt ut. Skjønner at det er et syntetisk tall, men likevel. Den var jo mye hyggeligere priset enn de som har blitt foreslått i butikken. Jeg er ikke ute etter at det skal bli så billig som mulig, men jeg ser ikke poenget med å bruke penger på maskinvare som er unødvendig for formålet. Godt innspill dette med touch. Det har jeg ikke tenkt på. Jeg har sett litt på Matebook'ene fra Huawei. De kan man få med både touch, fin CPU, mye minne og høy oppløsning på skjerm ?
 6. Datteren min blir 10 år, og har sagt at hun ønsker seg "gaming pc" (laptop). I dag har vi ingen pc i hus, og benytter utelukkende læringsbrett fra skole (ipad) og mobilplattform (android og ios) til spill. Det hun skal bruke den til er, enn så lenge, MineCraft, Sims og den typen spill. Fortnite osv overholder vi aldersgrensen på, og er ikke aktuelt. Samtidig er det andre i husstanden som ønsker å kunne benytte den samme maskinen til lett fotoredigering, lage fotoalbum, og ellers kontoroppgaver. Photoshop nevnes også, men det er i så fall på et enkelt nivå, og ikke editering av rå-formater. Dette behovet ble presentert for salgskonsulent i PC-avdelingen hos <%elektrokjeden%>, men de pc-alternativene som ble foreslått da mener jeg er i overkant av hva som dette behovet skulle tilsi. Her kom det PCer i prisklassen 12k+ og det var stort fokus på grafikkort og mye minne. Minne kan jeg være med på, men graftig GPU er vel ikke nødvendig for bruken som beskrives? Vil ikke en god/kraftig prosessor og tilstrekkelig minne, sammen med en skjerm med god oppløsning (fullHD(+)) være tilstrekkelig her? De spillene og programvaren som nevnes er for meg "apper", så om det f.eks fantes en Chromebook med i5/7 cpu og 6GB+ minne så er behovet dekket? Tar jeg feil her? Er det i så fall noe jeg overser, eller begrensninger jeg ikke tenker på? Takker for innspill, og gjerne en pekepinn på modeller som bør vurderes.
 7. Det er ikke bare bare å oppgradere en laptop, og i enkelte tilfeller går det ikke i det hele tatt. Det du kan forvente er at du (kanskje) kan oppgradere HDD og minne i maskinen. GPU og CPU er det mindre vanlig å kunne oppgradere, samt at det ofte er veldig dyrt, sammenliknet med en stasjonær maskin.
 8. Hei. Hva mener du med "tunge programmer" ? Kan du komme med navn på de aktuelle programmene så gjør det det kanskje enklere å komme med forslag. Dersom det er snakk om spesialprogramvare så kan det også være lurt at du sjekker om de finnes til Mac, eller om de kun finnes til PC-plattform. Eventuelt om det er noen andre begrensninger som du må ha med i valget av maskin.
 9. Hvorfor må du involvere moren din i kjøpet om du skal betale med Klarna? Er du under 18 ? Om du ender på at du MÅ kjøpe deg sykkel, så er det vel bare å gjøre det ved å velge "Betal med Klarna 14 dager" når du gjennomfører handelen. Da får du jo ganske umiddelbar tilbakemelding på om du kan gjøre dette alene eller ikke. Når du har fått fakturaen, kan du uansett betale deler av beløpet. Da får du automatisk delbetaling på resten. Jeg har gjort dette selv, og fikk da automatisk opprettet en "Klarna Konto", med månedlige avdrag på resten av beløpet.
×
×
 • Create New...