Gå til innhold

Politi - for de som vurderer å søke politihøgskolen.


Anbefalte innlegg

Hehe, problemet mitt er at jeg er 196 høy, så bøyer jeg ikke knærne så blir det dårlig med trening :p

 

Takk for videoen.. Skal forsøke å finpusse litt på teknikken.. Har jo 2 uker på meg :)

 

Det viktigste er å få slappet ordentlig av før opptaket :) Ta deg noen dager før opptaket og ro ned kroppen helt, så klarer du det nok kjempebra! Husk at adrenalinet kommer til å hjelpe bra på den store dagen også da! ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

DA jeg var på opptaket så sa de at vi kunne ha beina hvor vi ville, så lenge vi holdt dem der gjennom hele/alle repetisjonene. Det var også en del som svaia litt/bøyde beina litt under repitisjonen/ ga litt sats osv. De var ganske snille på det...

Lenke til kommentar

Takk for gode tips :)

 

Tror da virkelig det skal gå veien i år. I morgen skal jeg ut å trene litt "teknikk" i forhold til løpetesten.. Noen gode tips der?

 

Ja har bestemt at de siste tre dagene før opptaket, så blir det kun hvile og kanskje noen gåturer, bare for å ikke visne helt vekk :p

Lenke til kommentar

? Brillestyrke er jo hvor mye + eller - du har på brillene.. Mens synstyrke går ut på å se bokstaver på tavla, klarer ikke å forklare det noe bedre enn det^^ Ja, det er synsstyrken man skal forholde seg til.

Brillestyrken må da gjengi hvor stor korrigeringen er? Hvis du har -0,5 må du ha en brillestyrke på 0,5 for å få 0 i syn.

 

Du svarte egentlig ikke på hva som er forskjellen på brillestyrke og synsstyrke da, og hvorfor du nevner brillestyrke.

Lenke til kommentar

Formen har vært veldig stigende den siste uken, hurra! Har mistet mye muskelmasse i armer, og gikk fra 18 til 6 repitisjoner på benkpress 30 kg. Har nå på en uke klart å jobbe meg opp til 13 repitisjoner igjen, så vi får se hvordan det går. Tar siste treningsøkt i morgen, så blir det opptak i Oslo på mandag. Nervøsiteten begynner å merkes nå! Klarte 4 hangups i dag da, var i siste liten så får jeg bare krysse fingrene for at det går igjen!

 

Hva bør man kunne om politietatens oppbygning?

Lenke til kommentar

Lykke til student90! Du skal se at adrenalinrushet på opptaket får deg opp i en 2-3 hangups fler enn du har klart på trening. Samme på løpinga.

 

Takker for det! Kjenner ei som gikk fra under 4 til 11 på opptaket, så satser på det. Løpingen har jeg fint klart fullt poeng på (trolig fordi jeg har så lite muskler å børe ekstra på) så satser på at den går til topps. Benkpress trodde jeg var i boks, men 30 kg på treningsstudioet hjemme føles mye tyngre enn det gjorde der jeg har bodd frem til nå. Merkelig!

 

Prøver igjen, noen som vet hva man bør kunne om politietaten?

Lenke til kommentar

....Da skal du prise deg lykkelig de justerte ned kravet fra 35kg i år da... :thumbdown: Gidder ikke starte noe stor diskusjon her nå, men å trene seg opp til toppkarakter på 30kg bør være overkommelig for samtlige.. Og jeg ser jo at du har klart det, men så falt litt sammen.. Du har vært syk?

 

Men bevares, ønsker deg masse lykke til. Går veien dette! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

....Da skal du prise deg lykkelig de justerte ned kravet fra 35kg i år da... :thumbdown: Gidder ikke starte noe stor diskusjon her nå, men å trene seg opp til toppkarakter på 30kg bør være overkommelig for samtlige.. Og jeg ser jo at du har klart det, men så falt litt sammen.. Du har vært syk?

 

Men bevares, ønsker deg masse lykke til. Går veien dette! :)

 

Haha, ja jeg vet det burde være MEGET overkommelig. Nå er jeg veldig spinkelt bygd, mer en løper enn styrkeperson så er definitivt ikke født med muskler så alt er vanskelig. Tror jeg mangler bra teknikk og... Var det samme med push-ups i forsvaret, men når jeg bare fant teknikken steg antallet daglig! Har gått fra 6 stk. til 13 stk. på en uke i treningsinnsurten etter sykdommen, så det går i det minste fort oppover igjen=) Satser på at viljen og adrenalinet virkelig setter inn!

Lenke til kommentar

Er det andre enn meg som mener at det burde stilles like krav til styrke/kondisjon for menn og kvinner på opptak? Det er jo ikke slik at problemstillinger på jobb tilpasses etter hvilket kjønn polititjenestepersonen som skal løse dem har, derfor burde ikke kravene på opptak tilpasses heller. At menn og kvinner (gjennomsnittlig) har ulikt potensiale fysisk, burde være totalt irrelevant. Også menn er ulikt bygd. Skal menn med svak beinbygning gis lavere styrkekrav, og menn som er født "velbygd" (litt rundere i kantene) gis lavere krav til løpetester?

 

Vil klargjøre at jeg ikke har noe som helst imot kvinner i politiet, kun at om man først skal ha krav, burde det være like krav for alle.

Endret av Sitronsaft
Lenke til kommentar

Tja... Ikke alle jobber i politiet krever stor fysisk styrke. Men jeg er enig i prinsippet, og det er jo et nokså praktisk yrke. Like fysiske krav vil det aldri bli, for hvis man setter de ned, vil for mange dvaske mannfolk komme inn, og hvis man setter de på dagens manns-nivå, vil man i store trekk utestenge mange kvinner. Altså, det er jo bare å medgi at menn er bygget sterkere fysisk enn kvinner, og jeg synes at det skal være forskjellige krav for kvinner og menn.

 

Når dette er sagt synes jeg at dagens forskjell i krav er ganske drøyt. 60 kg i benkpress er greit for menn, men jeg synes det burde vært mer enn 30 kg for kvinner. Da jeg var på opptak for to uker siden fikk fem av de syv kvinnene toppkarakter i styrketestene, de andre fikk nest best. Og ingen av dem var spesielt "bredskuldra", for å putte det slikt...

Lenke til kommentar

Jeg har sittet og diskutert dette med en venn siden min første post, og jeg har i tillegg funnet en artikkel på phs.no som har tilført meg ny informasjon om saken:

http://www.phs.no/no/Om-PHS/Nyheter-og-media/Nyheter/Fysisk-styrke-eller-bare-prat/ (jeg klarer ikke lenger å hotlinke)

 

Diverse ny informasjon: hovedsaklig at politiyrket kanskje ikke er så fysisk som man kanskje skulle tro, og at det i ekstremt stor grad havner om å bruke sosiale egenskaper, og at kvinner kanskje har visse kvaliteter som menn kanskje har i mindre grad. Det er åpenbart, som jeg aldri har tvilt på, at det er positivt med kvinner i politiet. Som Folemonken sier, er det også bare å medgi at kvinner ER svakere fysisk, generelt sett. Altså utelukker man en del kvinner om de skulle hatt samme fysiske krav som menn. Altså er det kanskje på sin plass at de har lavere krav, sett i lys av fysikken ikke spiller en så sentral rolle i det praktiske yrket.

 

Jeg står likevel litt fast på prinsippet om like krav for alle, og her tenker jeg mest på de (muligens svært få) gangene man trenger å bruke stor fysisk styrke. Det kan være snakk om å legge en stor mann i bakken, eller å bære en medkollega en ubestemt distanse. Jeg sier ikke at kvinner er uegnet til disse eksempeloppgavene, men at en større og mer muskuløs mann(basert på at han kom inn på hardere krav) trolig er _bedre_ egnet. Og det er vel ingen som er uenig med meg når jeg sier at jeg ønsker at de best egnede får de ledige jobbene som politifolk i riket.

 

Som et kompromiss burde man i alle fall vurdere å heve kvinnenes krav, som Folemonken over meg nevner.

Lenke til kommentar

Angående den aktuelle doktorgraden som du referer til Sitronsaft så er det en del interessant lesning rundt akkurat dette. Blant annet kvinnelige politistudenter i praksis som blir utelatt fra diverse oppdrag med bakgrunn i de fysiske forutsetningene man har som kvinne.

Jeg kan skjønne at praksisveileder føler seg mer "trygg" med en mannlig student, men det blir også feil å ekskludere kvinner. Etter min mening bør alle følge det samme utdanningsløpet og være rustet til å takle enhver situasjon man kunne komme opp i.

Prakisåret er et år der man skal lære praktisk politiarbeid og høste erfaringer!

 

Men hva tenker folk rundt at man har fjernet kravet om minimumshøyde?

Jeg selv er mann og bare 170 cm. Ved det gamle regelverket så ville ikke jeg ha kommet inn på PHS. I doktorgraden som Pål Lagestad har skrevet så ble det påpekt at laveste mann eksaminert fra kullet 2010 var 167 cm, og laveste kvinne 155 cm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...