Gå til innhold

Hvilke fag bør jeg velge til VG2?


Trondisk

Anbefalte innlegg

Går VG1 og skal velge programfag til neste år snart. Har en anelse av hva jeg vil velge.

 

Matematikk R ---> 5 timer

Fysikk ---> 5 timer

Kjemi(ikke sikker på denne) ---> 5 timer

Matematikk X ---> 3 timer

 

15 timer tilsammen + 15 timer fellesfag

 

Jeg lurer på om jeg kan velge biologi i tillegg? Det vil da føre til 35 timer til sammen i uka. Vil ikke det bli litt for mye press? Er det flere som har 5 timer i uka?

 

Vil gjerne høre fra dere

Endret av Skagen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
hva er matte X?

matte R er vel det som tidligere var MX?

 

spørs jo litt hva du har tenkt å bli, hvis du skal bli ingeniør trenger du det som tidligere het 3mx og 2fy dvs. 3 år matte og 2. år fysikk

 

skal du bli lege trenger du kjemi og kansje noe biologi

 

Matematikk X er et 3 timers fag som tilbyr avansert matematikk for de intreserte. Den kan velges i tillegg til Matematikk R.

Lenke til kommentar

Har selv gått biologi, kjemi, fysikk og matte 2mx/3mx. Fysikken var den jeg slet mest med, mens biologien som ofte er "uthengt" blant ungdommer var faktisk den kjekkeste og mest lærenyttige.

 

Du kan ta biologi i tillegg om du VIL, men hvorfor i alle dager skal du ha så mangen fag? Kjemi er vel ganske få plasser som krever og vil jeg tro, med mindre du skal bli kjemiker/lærer (?).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Matte X er i alle fall et ganske greit fag om du har litt sansen for matte og algebra. Er halvveis i dette kurset selv nå, og fikk 5 til jul, mot 4 i Matte R.

 

Fysikk har jeg også, og det er egentlig et veldig greit fag det også. Det kreves riktignok mer her enn i andre fag føler jeg, og det at jeg har sovet meg gjennom størsteparten av timene har ikke vært noen god taktikk fra min side - men fikk 4 til jul nå fordi jeg råleste før prøvene. Derimot er faget ganske greit om man jobber i timene..

 

Som et siste 5 timersfag valgte jeg Internasjonal Engelsk, og det angrer jeg ikke på. Veldig enkelt fag om jeg skal være ærlig. Snakke og skrive engelsk, litt som norsk faget, men på engelsk og mer interessante temaer og emner.

 

Min fagkombinasjon er den "enkleste" for den som ønsker spesiell studiekompetanse, imho ialle fall. Man kan selvsagt ta kjemi istedenfor engelsk, men jeg forestiller meg at det er mer arbeid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...