Gå til innhold

Serial-ATA harddisk fra WD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

:woot:

Tendensen til altfor store hardisker (og dermed legge for mange gullegg i en kurv) er så absolutt til stede.

Jeg sys at et par ca. 40 gig. i raid 0 gir en passe oversiktig datamengde i maskina. Så må man ha noen kobet USB2 eller ieeee på hylla. Desse skal jo lettvinnt inn i safen ved arbeidslutt.

 

En annen ting er dette forferdlige turtallet som avgir varme.

Ved små, mellomstore operasjoner :D (og dagens rampriser) så går ikke hardiskene så ofte og da er det en voldsom akselerasjon hver gang de starter.

Man kan i allefall tenke seg om hva man har bruk for før man handler.

 

(Kjøre 4 av desse i raid ved musikkbearbeiding skal bli morro).

Sv.

Lenke til kommentar
En annen ting er dette forferdlige turtallet som avgir varme.
Det er ikke turtallet som avgir varme. Det er effektforbruket. WD skriver i pressemeldingen at disken skal bruke under 10W!!! (unntatt i de 7 sekundene den bruker på å spinne opp)

Det er ikke særlig mye.

 

Om du har grei luftstrøm i kabinettet er neppe 10W nok til å få særlig høy temperatur på disken. Harddisken er utført med bare en plate (altså 2 lesehoder). Det er nok det som gjør at friksjonen blir så lav at den nøyer seg med under 10W. Disk-kassen er jo også formet med små kjølefinner på sidene, noe som bidrar til ennå lavere temperaturer. Begge disse tingene er nok med på å gjøre at de kan anta en MTBF på hele 1,2 mill timer.

Lenke til kommentar

Jeg skrev:

"En annen ting er dette forferdlige turtallet som avgir varme."

 

Ja, jeg var klar over at jeg formulerte meg noe uheldig, men jeg sier også at det ikke er farten som dreper, men den brå stoppen.. og Noen er uenig med meg da også.

 

Jeg har heller ikke lest databladet, men 3 hardisker må ta sin del av skylden for at PC-en står her og suser.

 

Jeg er helt imponert over levetiden på diskene.

MEN man kan tenke seg rabalderet som ble her i hus da teenåringene fikk hardiskcrash under redigering av mange ukers opptak av hardrock.

Fy f**

Vinn i lotto !!

Lenke til kommentar

sveinsel: Jo, det var ikke meningen å kverulere på turtall og varme.. 10.000rpm disker og raskere blir jo som regel varme (mye watt) så det er lett å anta at også denne ville gjøre det.

 

Levetiden er jo bare "forventet gjennomsnittlig tid før kræsj" (MTBF) Den kan jo kræsje lenge før det om man er litt uheldig.

 

Huff, har ikke lyst til å tenke på hvilket leven det ble da de redigerte hardrock-opptakene gikk fløyten... Regner med det ble litt utagerende spilling på trommer og gitarer da ja..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...