Gå til innhold

4GB minne, spill fryser og dumper minne!


cortec

Anbefalte innlegg

Hallo! Jeg har nettopp instalert Windows Vista og merker at jeg får problemer med minne, og dette gjelder da spesielt spill.

Her er oppsettet mitt:

Antec Nine Hundred

Corsair 620W

Asus P5K,P35

2xSeagate 500gb

xfx 8800 gtx

4x1024 Corsair E.E.P. Minne

Q6600 2.4GhZ

 

Jeg har ikke overklokket noe som helst. CPU tempen ligger på 30C+ og System på 25C+. Tok dette bildet i enhetsbehandling, 10 sekunder etterpå crashet pcen.

 

Bilde - 1 spill kjører.

 

Jeg viser ikke prosessene på bildet, men jeg kjører vanlig startup prosesser og gw.exe

(guildwars - spill), som tar 430 000kB. En annen merkelig ting jeg har sett etter å ha studert enhetsbehandling fra oppstart, og det er at minne blir spist opp litt etter litt, og ender til slutt på 2050 (hurtigbufret) med 652 (ledig). Skjønner ikke hvorfor den tar så mye...og med 652 ledig er det ikke rart spill crasher. Som oftest kommer blue screen med dumping av fysisk minne, men ikke i dette tilfellet.

 

På gamle pcen med XP, kjørte jeg Guildwars og andre spill med 1x512 + 1x256 minne!

Nå har jeg 4Gb minne installert, hvorav 3326Mb er bruktbart, og ingenting annet enn surfing funker. Jeg putta inn vista dvd og boota, valgte repair og kjørte en memtest, som passerte med glans. Nå skjønner jeg ingenting lenger. Håper dere hw venner kan hjelpe meg :).

 

Her er vanlig startup; Bilde 1 - Bilde 2

Takker på forhånd! Dette blir en hard nøtt å knekke ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

WU= Windows Ultimate eller? :) Greit skal prøve dette, men jeg forstår ikke helt hvorfor dette skulle funke. Alt i alt blir jo det det samme? Eller er det slik at vista bare registrerer 2 og 2 om gangen? Isåfall er det veldig merkelig. BIOS har nå klart å få med seg alle 4. Men så igjen er jeg håpløs på hardware, software er tingen for meg =)

 

Tusen takk for svar!

Lenke til kommentar

Denne her du snakker om? (Update) Isåfall får jeg "mislykket" når jeg prøver oppdatere. Jeg prøvde også ta den ned manuelt fra microsoft sin side. Men så er denne veldig gammel. Ellers skal jeg ha alt oppdatert.

Installasjon går greit btw, ingen blåskjerm her ;).

 

Oppdatering: Jeg gjorde det du sa, tok ut 2 brikker, og vista var allerede oppdatert. Så på enhetsbehandling og den spiste 95% av mine 2048Mb! Nå har jeg de to brikkene jeg tok ut, og samme problem. Bare at nå har jeg brukt opp 70% av 3326Mb, noe som fører til 100% og crash hvis jeg loader et spill. Alt i alt har jeg ikke kommet noe lenger :(

Endret av cortec
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 måneder senere...

Da jeg nettopp har vært borti samme problem selv, var jeg innom Corsair forumet og fant et par interessante tråder. (har ikke lenkene her, men søk på P5K i support forumet)

 

Jeg har P5KR og 4x1GB Corsair Dominator minne.

 

Ifølge supportpersonellet på Corsair sitt forum, vil de aller fleste av dagens chipset ha problemer med å kjøre full hastighet på RAM brikkene (i mitt tilfelle 1066). Chipsettet sliter rett og slett med å addressere minnet når man bruker alle DIMMene på full hastighet. De anbefaler å sette ned minnehastigheten 1. hakk i BIOS.

 

Min løsning var å overklokke hele maskinen til 443FSB og øke voltage på CPU, NB og RAM 1-2 hakk i forhold til default verdier, og sette RAM timings manuelt. Etter det har maskinen vært dønn stabil i Memtest86 i over 10 timer.

 

Om du ikke er komfortabel med overklokking er det en veldig bra og utfyllende guid her: http://www.clunk.org.uk/forums/overclockin...rs-p5k-add.html

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...