Gå til innhold

Ny harddisk - Windows install problem


FredrikK92

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har kjøpt en ny harddisk til min bærbare PC. Nermere bestemt en Packard Bell PC. Jeg har brent recovery filer ut på en DVD, men jeg frykter for at alt er slettet fra den gamle harddisken og jeg får bare "issue in hddsize checking" når jeg skal prøve å kjøre recovery på den gamle harddisken. Den nye harddisken vil heller ikke kjøre recovery DVDen. Jeg har ikke XP CD siden dette ikke fulgte med maskinen. Hvordan skal jeg få ordnet opp i dette?

Jeg har forholdsvis en backup av filene på den gamle harddisken når XP var installert, men det er ingenting som funker - windows starter, men det ser ut til at det ikke er en eneste driver installert.

 

Hjelp til dette tas imot med stor takk! =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du må laste ned drivere til PCen og instalere dem :ermm: Du besvarte jo sppørmålet ditt selv..

 

Hvordan i alle dager tenkte du jeg skulle få installert de driverene? Når tilkoblede harddisker eller minnepenner ikke dukker opp i Windows har det ingen hensikt. Når Windows blir installert via recoveryen skal det ikke se slikt ut etter min erfaring.

Lenke til kommentar

Hmm.. Når det kommer til punkt 4. "In the Welcome menu, press <N> to cancel." oppstår det problemer. Jeg kommer ikke til Welcome menu :!: Jeg får bare svart skjerm med masse skrift der det står issue in hddsize checking, også står det at jeg skal trykke en tast for å fortsette og da restarter maskinen seg. Hvordan fortsetter jeg derfra? :hmm:

Lenke til kommentar

Da går jeg utifra at det er den nye harddisken vi snakker om.

 

Visst det er en SATA disk må du legge inn SATA drivere under XP installasjonen.

Dette er det mange tråder om akkurat nå her.

 

Visst det ikke er en SATA disk, og du har en ordentlig installasjons cd skal dette gå av seg selv.

Du må gå inn i BIOS og sette at den skal boote fra cd/dvd rom/optisk leser, lagre valget og etter en restart skal den da boote rett fra cden.

 

Det skal ikke være verre en dette.

Lenke til kommentar

Jada, jeg kommer meg inn på XP installasjonen, CDen starter når jeg starter PCen osv, men det kommer seg aldri lengre enn "installerer enheter". På cden står det noe om "only for distribution with a HP or Compaq PC", skal det ha så mye å si. Installasjonen av XP starter jo og ingenting låser seg, men den står i lengre perioder på "insallerer enheter". Disken er en IDE ATA disk.

Lenke til kommentar

Altså, du har prøvd å ordne i det som kan se ut som ødelagt tabell på den gamle harddisken, du har ikke klart det, mest sannsynlig pga defekt harddisk.

 

Da har du ikke så mange mulighet igjen, fordi du kommer deg ikke inn i den gamle disken.

Den er mest sannsynlig defekt.

 

Så da gjenstår ny installasjon på den nye disken, og da må du ha en ren installasjons cd.

Lenke til kommentar

Hvis det er noe krøll med partisjonstabellene e.l. på den gamle disken, så kan muligens et program som TestDisk hjelpe deg. Når du sier "installere XP fra recovery", er det da en egen recovery-partisjon du tenker på?

 

Jeg antar du har en CD-spiller på laptop'en? Da kan du prøve The Ultimate Boot CD og kjøre TestDisk fra den. Det finnes også andre disk-verktøy der, og sikkert noe du kan bruke for å sjekke/kopiere/klone diskpartisjoner.

 

Laptop'er er litt kronglete å jobbe med ettersom du bare kan ha én harddisk tilkoblet ..

Lenke til kommentar

For det første, takk for svar! =) For det andre så tror jeg ikke at den gamle harddisken er defekt - da jeg kommer inn på den ved å sette den i et ekstern harddiskkabinett. For det tredje, så tror jeg kanskje jeg kan få installert XP på den nye harddisken med den HP XP CDen - første gang leste jeg ikke helt tydelig og valgte derfor å reparere gjeldene operativsystem, sikkert derfor at den ikke gikk lengre enn den gikk. Men nå har jeg valgt og installere XP vanlig, og det suser og går nå, så gjenstår det å se.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...