Gå til innhold

Kan vanlig norsk strømkabel brukes?


Anbefalte innlegg

Hei.

Mottok idag studioblits-settet fra HongKong (el cheapo ), og skuffelsen var stor da jeg etter 7 lange og 7 brede endelig mottok pakken... Alt ser rimelig bra ut, men kan ikke si noe om hvordan d hele virker i praksis, da butikken sendte med britiske strømkabler! (enda jeg spesifikt bestilte fra en av deres "europa"-sider, og ikke "UK"-sider) Baksiden av blitsen ser vel ut som alle andre billige post-146014-1197621962_thumb.jpg, så spørsmålet er:

- Denne inngang ser jo helt standard ut. Kan jeg benytte tilsvarende norske kabler inntil jeg mottar de nye fra butikken? Jeg har lignende kabler liggende fra en gammel pc, etc, og lurer vel på om utstyret takler disse? (tenker da spesielt på siden de feilsendte britiske støpslene har innebygget en 13A sikring... Har alle britiske støpsler dette innebygget i de overdimensjonerte støpslene, eller er dette spesielt for dette blitssettet for å beskytte et eller annet? Er som dere skjønner ikke helt inne på strøm/spenning etc...)

 

Er jo keen som bare rakkern på endeli få tatt nån studio bilder, og klarer ikke å vente på de nye kablene!

 

Noen med peil?

Endret av oohbigbrain
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gutta i Hong Kong er i allefall kjappe å svare! De skulle sende 2 adaptere, slik at de britiske kunne brukes... Ikke helt slik jeg vil ha d, men men. Jeg spurte også om gammel-pc-kabel ville funke inntil jeg mottok adapterene, og fikk til svar at dette skulle fungere... Så da er d bare å krysse fingrene og håpe at ikke alt ryker!

Lenke til kommentar

Norsk og britisk strøm kan brukes om hverandre ja. Og det er ganske vanlig med innebygget sikring i kablene der borte. Jeg vet ikke helt hvorfor. Men jeg har flere ganger kjøpt produkter med medfølgende både britisk og norsk kabel, den britiske med sikring og den norske uten.

 

PS! Om det haster med adaptere så kan man kjøpe de for en rimelig penge hos batterihuset i Oslo (evt. på nettbutikken deres). Funker fin-fint, og er rimelig praktisk å ha liggende når man vil bestille utstyr fra UK.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...