Gå til innhold

Hvor skarpt er Canon 24-70 f2.8 ?


Anbefalte innlegg

Ja det er det jeg vil vite før jeg kjøper det for masse masse penger.

 

Akkurat nå så er normalzoomen min Canon EF 17-85mm 4-5.6. Og jeg må si at jeg ikke er fornøyd i det hele tatt. Bildene blir rett og slett ikke så skarpe som speilrefleks bør være.

 

Så da er spørsmålet mitt, får jeg skarpere bilder med dette objektivet https://prisguiden.no/product.php?product...2727#userReview ?

 

Jeg ser noen brukeranmeldelser på siden der sier at det blir skarpt først på 5.6 og nedover. Vil det si at den ikke er skarp på 2.8 ? Da tenker jeg uskarphet på kitobjektivet jeg har liksom, er det såpass uskarpT?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har 24-70, og bruker den som mitt all-round objektiv på min 1Ds. Veldig sjeldent at den er av. Den er knivskarp helt fra blender 2.8, og den har en helt fantastisk fargegjengivelse. Det kan være spor av uskarphet ned til blender 5.6, men det er minimalt. Et utrolig skarpt objektiv.

 

Du vil merke et hav av forskjell - det kan jeg nesten love deg.

 

Jeg trodde 17-40en jeg hadde før var skarp, men den er myk som en bamse, sammenlignet med 24-70en, fant jeg ut i helga ;)

Lenke til kommentar

Nettopp ja, det var en nyttig tilbakemelding. Dette objektivet har jo også blitt litt billigere det siste året ser jeg. Når du sier bra farger og skarphet, er det til og med på AWB?

 

Jeg pleier alltid å stille på K med høy fargetemperatur fordi kitobjektivet fanger farger så dårlig. Det fører da til at bildene blir en del mørkere og da blir plutselig kitobjektivet begrenset med den lille blenderen, så hvis jeg slipper dette med L-objektivet hadde det vært bra.

 

Har noen tilfeldigvis et helt standardbilde tatt med dette objektivet som kan være et godt eksempel?

Endret av Ramius
Lenke til kommentar
Noen som vet om Canon kommer med et nytt normalobjektiv som erstatter dette? I Lserien selvølgelig. Dette objektivet er jo allerede over tre år gammelt (?) Prisen har i tillegg sunket.
Oppgraderingssyklusene på objektiver er ikke i nærheten av den samme som på kamerahus, og ikke er den på langt nær like stabil heller. Noen objektiver blir revidert etter noen få år, mens andre har vært uforandret i 15. Så ikke regn med noe, bare fordi det ikke er helt nytt på markedet lenger.
Lenke til kommentar
Dette objektivet er jo allerede over tre år gammelt (?)

 

Bare ung-folen.

For øvrig er det 5 år gammelt, ganske nøyaktig. Forgjengeren 28-70/2.8L var på markedet i 9 år.

Så spør igjen om en 5 års tid... :)

 

Eksempelvis et objektiv som EF 24mm f/2.8, som fortsatt selges i dag, kom på markedet for 19 år siden. Og det er ikke det eldste (tror det er 135/2.8 som er eldst i Canon-leiren)

Endret av ragamuffin
Lenke til kommentar
Det forventa jeg hvertfall da. Er jo mer enn dobbelt så dyrt.

-

Edit

 

Noen som kan fortelle meg hvor stort filter man trenger til dette? Produktenguiden sier Diameter: 83.2 mm, mens hvertfall en test sa 77mm.

 

83,2mm er ytre diameter på selve objektivet, ikke filtergjengene, som ganske riktig er 77mm.

 

Jeg har for øvrig objektivet og er kjempefornøyd. Eneste jeg savner litt er IS.

Lenke til kommentar
Med stor blender, er det ikke ganske unødvendig med IS? Under hvilke omstendigheter får man blur da liksom.
Når du bruker det nedblendet? Det hender du ønsker å bruke liten blender selv om objektivet har stor største blenderåpning...

 

Ellers er det null problem å få blur vidåpent, selv med et f/1.4-objektiv...

Lenke til kommentar

Ja det kan det selvfølgelig, men dette objektivet fungerer vel i tillegg bedre på høyere iso verdier enn det et kitobjektiv gjør? Noen som kan bekrefte dette?

 

Jeg var nylig på desucon og tok bilder fra messa der. Måtte opp på 12-1600 ISO rett og slett. Litt støy blir det jo da, men kanskje L-serien ikke får så mye støy og derfor blir mer akseptabel å bruke på disse høye verdiene?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...