Gå til innhold

Brukerstyrt fotoseminar i Oslo, Fotosession 08


Anbefalte innlegg

Etter at det har vært store diskusjoner om nytt utstyr, støyegenskaper, fps osv føler jeg det er litt på tide å vri fokus tilbake til det vi egentlig holder på med, nemlig fotografering.

I den forbindelse har jeg tenkt littt på muligheten til å få til et brukerstyrt fotoseminar, der vi samles og deler erfaringer, har workshops og foredrag for hverandre.

Jeg vet det finnes dyktige mennesker der ute som helt sikkert har ting å bidra med, og lyst til å dele sin kunnskap med andre.

Jeg kjenner til et lokale jeg kan få leid for en billig penge, som er stort og har alle fasciliteter.

Servering er det også muligheter for å få til, alt fra fingermat til flere retters middag, alt etter hva man ønsker. Kanskje holder det med en kaffekopp iblandet masse åndelig føde.

Det jeg ser for meg vi kan gjøre er å møtes en lørdag på nyåret sånn ca klokken 10 og holde på til 16-17 på ettermiddagen.

Det vi er avhengig av er å få folk til å stille opp og dele av sin kunnskap, holde foredrag osv.

Følgende kan vi f.eks gjøre:

-Sette opp studioutstyr og lære bort grunnleggende bruk av blitzutstyr og lyssetting

-Bilderedigering, hvordan gjør vi hva. F.eks. grunnleggende bildebehandling, HDR, panorama, retsujering av portretter osv.

Det finnes projektor, så dette er ikke noe problem.

-Grunnleggende filmfremkalling

-Lynkonkurranse der vi tar et tema, en halvtimes fotoshoot, før vi i fellesskap viser fram hva vi har fått til og diskuterer bildene

-Bildekritikk, viser egne bilder på storskjerm og diskuterer oss fram til hva som er bra og hva som kunne vært bedre. Veldig lærerikt.

-Kreativ bruk av blitz, CLS osv

 

Selvfølgelig må vi mingle, snakke foto, og få muligheten til å se på og kanskje prøve hverandres fotoutstyr.

For å få til dette er vi helt avhengige av folk som stiller opp og kan bidra med sin kunnskap. Blir vi mange nok kan det vel hende vi klarer å lure noen leverandører etc til å stille opp med premier til bildekonkurranser eller kanskje til og med et foredrag eller to.

 

Høres dette interessant ut, eller er det ikke noe å satse på?

Ser fram til alle kreative innspill på hva vi kan gjøre.

Det hele skal selvsagt være i god dugnadsånd og uten noen form for kompensasjon, men for å få dekket husleie må vi vel betale kanskje 20-50 kroner hver, alt etter hvor mange som dukker opp.

Tenker vel at vi bør være ca 20 stykker for at det skal være noe særlig å satse på.

 

Diskuter gjerne her, eller send meg en PM om du kan bidra med noe.

Endret av Cirrus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Utrolig god initiativ fra din side Cirrus. Nå gjelder det bare å få folk til å melde seg på. Vet ikke hvor mange her i fotoseksjonen her på forumet som er bosatt i Oslo, men bør vel klare 20 stykk. Hvis det blir et faktum, er jeg absolutt med i hvertfall. Planene du har lagt virker veldig interessante, og er tross alt mange av emnene som går igjen her på forumet.

 

Kan dessverre ikke bidra med noe særlig faglig sett, da det er mange utrolige kunnskapsrike her på bruket, men er veldig interessert i å lære mer, og dette skjer selvfølgelig best i praksis :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg ser at det er ingen som har meldt seg frivillig til å holde foredrag enda. Og det er jo litt dumt.

 

Jeg føler at jeg ikke er god nok til å bidra der, eller så skulle jeg gjerne gjort det.

 

Men det er mulig at vi kunne ha startet med en liten mini-sesjon hvor vi samles, drar på en foto-shoot for så i etterkant gått igjennom dagens fangst?

 

I og med at man har Høybråten som utgangspunkt, så har man mange valg når det gjelder foto-shoots; Østmarka, Diverse steder i Oslo osv.

 

Tom

Lenke til kommentar

Hittil er det ikke mange som har meldt sin interesse for å bidra med noe, faktisk ingen...

Det trenger ikke være avansert det man bidrar med, kan være nok om noen har to studiolamper som de kan og bruke, og lar andre prøve dette under litt veiledning. Eller noen som kan litt mer enn oss andre om photoshop f.eks. vet det er en her inne som er godt kjent for å ta bilder av Strømmen kirke som helt sikkert kunne lært bort noe... (hint hint...)

Jeg tror vi kunne lært mye av en felles bildekritikk, der vi på forhånd sender inn et eller to bilder, som vi da i plenum gjør en vurdering av. Dette kan være anonymt om man ønsker det, eller fotografen kan fortelle litt om sin tanke bak bildet før diskusjonen.

Jeg mener vi har mye og hente av å høre hva andre syns om våre bilder, og få til en saklig debatt rundt dette tror jeg på.

Håper ingen her inne syns det de kan er for lite til å bidra med, vi er alle amatører, men vi kan sikkert alle noe som andre også kunne hattt glede av å lære.

Send meg gjerne en PM.

Lenke til kommentar

Ideen din om felles bildekritikk hørtes veldig bra ut, enten anonym eller ikke. Men det er en bekymring man ikke trenger å ta med det første. Det er absolutt mange flinke folk på forumet, men som kanskje har den oppfatningen av at de ikke er helt fullverdige til være foredragsholder. Trenger jo ikke være det mest avanserte som Cirrus sier, men nyttige ting som folk flest har nytte av og kunne.

 

Greit nok at ingen har meldt seg frivillig. Synes det er rarere at det er særdeles få som ser ut til å ha meldt interesse for arangementet i form av å svare i tråden. Håper flere folk vil vise interesse, for det virker som en veldig god idé.

Lenke til kommentar

Vi som ønsker å delta kan jo si noe om hva vi kan (eller tror vi kan). Så kan vi se om det er nyttig for andre.

 

Jeg bruker f.eks. Photoshop Elements 6 og kan snakke litt om bildeorganisering, Adobe Camera RAw slik PSE ser det og det lille jeg kan om redigering.

 

Jeg har også en del generell erfaring med Linux, men ikke med bildebehandling på den platformen. Men det er kanskje noen andre som kan lære bort.

 

Jeg kunne også tenkt meg å lære litt om studio-belysning og det å ta portrett bilder.

 

Tom

Lenke til kommentar

Har vel GIMP til Linux, men spørs hvor mange av deltakerne som faktisk bruker Linux. Bildeorganisering er jeg litt interessert i å lære litt om. Har selvfølgelig et mappesystem selv, organisert etter dato, men er veldig ivrig etter å se hvordan andre løser problemet i f.eks Lightroom som mange her på bruker benytter til dette formålet.

 

Selv kan jeg enkel bildebehandling i PS og ACR. Kan selvfølgelig prøve å bidra med noe på denne fronten, men det spørs jo helt på hvorvidt andre deltakere har mer erfaring enn meg.

 

Kunne også gjerne tenke meg å lære om studiobelysning og portretter.

 

Hvilke dyktige folk her på forumet bor faktisk i Oslo? Mod Aetius f. eks. Bor han i Oslo?

 

Hadde sikkert vært vellykket selv om vi hadde blitt få folk. Da ser jeg for meg at det blir lettere å dele erfaringer i mellom, og ikke bare et par kursholdere som prater.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...