Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

dumpventil til golf 4 1,8 turbo


gobyfly

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kan du bare glemme...

 

Pop off med høy lyd vil slippe ut luft som allerede er målt av luftmasse måleren. Det blir helt feil for motorsyringen når den lufta plutslig er borte. Motoren vil fuske og antaglivis stoppe etter at pop-offen har vært åpen.

 

Du må finne en lukka dump/resirk ventil. De lager dessverre ikke så mye lyd. Har prøvd ut mange forskjellige typer på en Audi TT og alle var like ræva.... Endte opp med en fra TS racing, men det er kun fordi det var den siste vi prøvde....

Lenke til kommentar

Har selv kjørt med åpen dump på en 1,8T (Ibiza).

 

Hadde et par småproblemer: Hvis dumpen var for slakk døde motoren etter at du slapp gassen dersom du lot den dette i turtall. Jeg strammet dumpen en del og da forsvant dette problemet.

 

Motoren gikk merkbart dårligere etter lengre tids kjøring. Jeg måtte stoppe motoren og starte den igjen for at den skulle gå bra igjen.

 

Er du ute etter "pysj"-lyden kan du bare bytte til konisk filter og kjøpe en ny, resirkulerende dump av bedre kvalitet enn den originale i plastikk. Da får du lyd så det holder.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hvorfor skulle ikke selve luftmassemåleren (et rør, en tråd og litt elektronikk) tåle en ventil som slipper luft ut i friluft? Går den istykker?

 

Sakset fra et annet forum:

 

Fordi VAG av en eller annen grunn bruker MAF-sensor for å måle hvor mye luft motoren forbruker. Når man erstatter den resirkulerende dumpventilen med en av åpen type, skjer følgende:

*Når dumpventilen åpner, suger turboen luft igjennom luftfilter og MAF-sensor, og dumper den ut i atmosfæren.

*Det motorstyringa ikke vet er at lufta IKKE kommer inn i motoren, så den går kun etter signalet fra MAF som sier "her brukes masse luft; tilsett mere bensin!"

*Motorstyringa pøser på med bensin til blandinga, og bilen går følgelig elendig til man begynner å gi på igjen, og MAFs målinger begynner å stemme igjen.

 

Det er "allmennviten" visstnok at åpen dump og 1,8T er en uheldig miks.

Lenke til kommentar

Jeg er fremdeles ikke klokere her.

 

Er det noen som vet med stor sikkerhet at en dumpventil som ikke er ødleggende for golf 4 1,8T virker slik jeg ønsker ?

Med andre ord , lyden er i fokus rett etter kravet om at det ikke skal ødlegge bilen min på sikt selvfølgeli !

 

Håper enda på en løsning her :))

 

;)

Lenke til kommentar
Hvordan motorstyringen reagerer vet jeg utmerket godt, og det der gjelder ikke bare vag, men stort sett alle biler med massemåler. Jeg lurte på hvorfor "IKKE kjøp dump, 1.8T LMM'en tåler ikke dette". Altså hvorfor selve lmm-enheten ikke skulle tåle åpen dump.

 

Jeg tror ikke LMM skal ta noe mer skade av dette, men LMM'ene til 1,8T er jo kjent for å gå i stykker bare du ser litt stygt på den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...