Gå til innhold

Kan privatpersonar kjøpe "resturantiskrem"?


Zeph

Anbefalte innlegg

Skrevet

På resturanter har dei ofte eit type is som eg aldri har sett i matvarebutikkane. Finnes denne noko plass? Etter min meining er mange av typane der betre enn den vanlege, men er dette forbeholdt resturantar, isbarar og liknande?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

har nå jobba på en del restauranter.. ikke mange som lager is selv.. menne kom på en liten ting.. du finner denne "restaurant " isen i frysedisken på mange vanlige butikker.. t.o.m. vaniljeisen tror jeg.. jeg bruker selv vanilje Gold ,

Skrevet

De selger annen type iskrem enn de i vanlige butikker på StorCash, ja, men om det er "restaurantiskrem", vet jeg ikke. Er enig i at iskrem på restaurant ofte er mye bedre enn de på butikken. De eneste jeg har funnet så langt som kan måle seg er de "luksusiskremene" fra Hennig Olsen. Heter ikke "luksus", har selvsagt glemt navnet, men de boksene på én liter, relativt dyre i forhold til vanlig 2-liter. Spesielt den med vaniljeprikker i er fabelaktig...

Skrevet

Vi har en iskrem i Stavanger som selges i utvalgte butikker som er vanvittig god. Produsenten heter Iskremgården, og det koster 60 kr for noe som må være rundt en liter. Hennig Olsen/Diplom Is/Mõvenpick kan ikke måle seg med denne.

Skrevet (endret)

Den store forskjellen på 'restaurantiskrem' og 'vanlig' iskrem er nok primært at førstnevnte neppe er fra billige 2-litersbokser til 29,- kroner slik enorme mengder av 'iskrem' kjøpes her i landet av folk flest.

 

Kjøp noen av de dyrere variantene som finnes i litt ordentlige butikker som Ultra eller Meny og du vil nok bli positivt overrasket. Ultra har noen supre italienske varianter i 1-litersbokser blant annet. Men det koster - og smaker - selvfølgelig deretter :)

Endret av Nonsens
Skrevet
Denne må jeg få fatt i!

Kan si med sikkerhet at Helgø fører denne isen. Vil anbefale å begynne med vanlig vanilje for å kjenne forskjellen, men jordbær og karamell er også veldig gode smaker.

  • 4 uker senere...
Skrevet

Modern lager hjemmelaget iskrem til Jul. Det heter det samme, men det er også den eneste likheten med "iskrem" i 2 litersbokser på butikken. Det er igrunn ikke så vanskelig heller, forsøk å lag det selv, av ordentlige råvarer, fløte, og først etter det er du egentlig istand til å bedømme kvaliteten til kjøpt iskrem. Absolutt verdt innsatsen.

Skrevet

Tja, anntar det, ser ihvertfall ingen grunn til at man ikke skal kunne det. Vi har nå stort sett fått en vanilje variant, noen ganger karamell.

Skrevet

Enig med trådstarter i at disse iskremene er bedre.

 

Noen nevner sånne litt mer "ekslusive" iskremer i butikken.. Har smakt disse, men de er ofte drysset ned med søt jordbærkrem, diverse kuler, sjokolade etc.

Det blir fort for søtt synes jeg.

Skrevet (endret)

Ja, jeg vet hva du mener. Jeg er en selvutnevnt mester i å gafle i meg (skjee i meg?) mengder av is, men enkelte av "luksus-iskremene" er litt for mektige med sine rosa kremer og sjokoladestriper.

De som ikke jåler seg til er de beste.

Endret av Olsenhower
Skrevet
På Lidl selger de italiensk iskrem. Der har de mye godt, som smaker litt annerledes enn de vi er vant med her i Norge.

Hmm, kanskje eg må ta min første tur på Lidl då, aldri vore der før.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...