Gå til innhold

Den Beste Kjærlighetsfilmen?


tranzer

Anbefalte innlegg

hei..

 

Jeg lurer på om noen som vet en ganske bra og trist og mye love in the ear film.. for dama mi kommer tilbake ifra en ferie, så nå skal vi se på en fin film, så får å gjøre det litt mere romantisk på skal vi se på en sånn film..

 

Noen som har noen på lagere, så ville det vært ganske bra ;)

 

Mvh klaus

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ein av dei betre feel-good-filmane eg har sett er definitivt Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, eller Den fabelaktige Amelie fra Montmartre som den heiter på norsk.

 

Det er ikkje noko vanleg kjærleikskomedie med Julia Roberts og Hugh Grant, men ein annerledes film som viser verda frå si beste side. Eg er ikkje noko fan av kjærleiksfilmar av typen jenter normalt likar, men denne filmen kan sjåast av alle, sjølv dei mest hardbarka Die Hard-fansen trur eg vil like den filmen. Den handlar meir om forskjellige mennesker sine liv enn at ein mann og ei kvinne finn saman etter ørten komplikasjonar, men den er så herlig at eg kan ikkje fatte at ei jente ikkje vil like den.

 

Filmen er på fransk, men det gjer ingenting.

 

Den er ratet med 8.6/10 av 113 013 stemmer på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0211915/

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
Romantiske filmer er som regel kommersielt søppel.

Dette er jeg uenig i, filmer som er romantiske er ganske ofte veldig bra. Problemet er bare at de fleste filmer påstemplet ordene romantisk komedie, er hverken romantiske eller komiske. Innenfor denne sjangeren er det også virkelig mye kommersielt søppel. Vil også benytte anledningen til å dra fram Eternal Sunshine of the Spotless Mind og Before Sunrise (med påfølgende oppfølger Before Sunset). Påstå at dette er kommersielt søppel, og du får sikkert uføretrygd av staten på grunn av manglende sjel.

Lenke til kommentar

Eg antar Badering pratar om typen romantiske komediar som typisk går på TV blir promotert veldig.

 

Det eg har merka meg etter at eg vart meir interessert i film og plukka opp eit og anna frå diskusjon.no er at filmar eg aldri hadde høyrt om og aldri ville draumt om å kjøpe har vist seg å være dei absolutt beste. Finnes sjølvsagt mange gode filmar som er såkalla "kommersielle", men det finnes fantastisk mykje bra som du ikkje høyrer om med mindre du kjenner nokre som er filminteressert eller søker tips for eksempel på eit forum.

 

Ta Amelie som eit eksempel, den er fransk, skodespelarane har sikkert ingen sett eller høyrt om før og tittelen er ikkje noko du hugsar om du har lese den. Sjansen for at fleirtalet her i verda har høyrt om Pretty Woman og liknande amerikanske filmar med kjende skodespelarar, men ikkje Amelie trur eg er ganske stor.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Brief Encounter (1945) er regnet som en av de beste filmene som er kommet fra de britiske øyer. Personlig var den en litt over midt-på treet film. Er en forutsetning at man ikke er allergisk mot eldre filmer. Casablanca er jo regnet som den største klassikeren. Selv er jeg en stor tilhenger av Chaplins Modern Times og ikke minst City Lights, selv om det kanskje ikke er slike filmer som fenger dagens unge jenter best :)

 

Av nyere er jo allerede noen av de beste nevnt. Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Love Actually og Moulin Rouge er alle flotte filmer. Pride and Prejudice er også ganske bra og på kino går jo nå Atonement som er en skikkelig godbit.

 

Har jo også de lette 80-talls romantiske komedier, et eksempel er Big.

 

Mine anbefalinger blir som følger:

 

Casablanca (1942)

Brief Encounter (1945)

Singin' in the Rain (1952)

Apartment, The (1960)

City Lights (1931)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Fabuleux destin d'Amélie Poulain, Le (2001)

Graduate, The (1967)

Pride & Prejudice (2005)

Princess Bride, The (1987)

Atonement (2007)

Moulin Rouge (2001)

Big (1988)

Love Actually (2003)

Dirty Dancing (1987)

Grease (1978)

Modern Times (1936)

Lenke til kommentar
Garden State bør nevnes. Herlig liten film, med Zach Braff i storslag. Søt film, med fantastisk soundtrack.

 

Støttes. En meget tiltalende og vakker film som gikk rett hjem hos en hardhaus som meg. Ellers vil jeg nevne mesterverket Eternal Sunshine of A Spotless Mind, Love Actually, High Fidelity, The Fountain og Closer som noen personlige favoritter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...