Gå til innhold

Vista har hatt mye motvind, Hvor står du i meningen om vista?


Airbeam

Anbefalte innlegg

Grunnen til at jeg skriver og poster her er at jeg så ett show av Chris Pirielo om Vista Promeses Keppt?

 

Jeg var veldig enig i det han sa.

 

 

Sånn som jeg ser det så har Microsoft skutt seg selv i foten. Her gjelder det og være realistiske.

 

 

Vell Ingen opperativsystemer er perfekte og ingen kommer noen gang til og bli det.

 

Vista begynnte på en veldig idijotisk måte. Microsoft startet utviklingen av Longhorn rett etter release av Windows XP. Men etter 2 år skrapet de det og utviklet på 2 år et nytt opperativ system, som skulle bli Vista.

 

 

Vista er godt på sine måter. Dog opplever mange brukere problemer som er ikke minst hemmende arbeidsmessig og produktivitets messig. Migrasjonen fra 98 SE til XP for eksempel var ikke like smertefull som fra XP til Vista.

 

Alle har fått med seg Appels nye Leopard. Som Bill Gates sa, ingen vet hvem som tar over industrien. det kan bli apple. og det er mange ting som tyder på det ja. Når folk nekter og oppgradere til vista. Mens mange nedgraderer fra vista til XP så er Microsoft virkelig nøtt til og vise seg når neste os lansering står for døren ,de må virkelig være nyvinnende. Klarer de ikke det mister de tillitten til mange trofaste brukere. Og ikke minst mye markeds anndel.

 

 

Se realistisk på det og ikkje tenk på vista er finere og bedre enn mac linux. dette er ikke noen fan boy post. Kun for og minne folk på om hvordan industrien er akkurat nå.

 

MEn for all del ha ett åpent syn ppå det:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet er inngrodde brukere, jeg var selv inngrodd til win2k og det tok mange år før jeg gikk over til XP, Vista derimot fikk jeg før det kom i butikken. Folk liker ikke forandringer.

 

Problemer løser seg aldri av seg selv og de fleste brukere vil heller ikke lære seg hvordan de skal løse problemet, noe som igjen blir et problem i seg selv.

 

Jeg vet heldigvis mye om PC og hvordan man bruker forskjellige OS, så jeg finner en løsning ganske fort om noe skulle skje.

 

En ting er sikkert, jeg går ikke tilbake til XP.

Lenke til kommentar

Har brukt Vista i to måneder nå da det fulgte med den nye laptopen min. Det samme har min far og bror på sine nye maskiner. Har ikke hatt et eneste problem hverken med ytelse eller programmer på noen av disse. Tror ikke det er så mange problemer for den jevne bruker. Men man må huske at dette er et helt nytt system som skal passe sammen med all verdens hardware, og da sier det seg selv at det vil bli blandet mottakelse blandt brukerne.

 

Mange sammenligner Vista med OS X. Det synes jeg blir litt feil. OS X er utviklet for å kjøre på et fåtall maskintyper med det de har av hardware. Om noe ikke fungerer, som for eksempel en skriver, kan man lett skylde på 3. parts utvikler av drivere. I motsettning til det ser jeg ofte at når maskinvare eller programmer ikke fungerer i Vista så er det Microsoft som får skylda. Jeg skjønner at brukere ikke liker at ting ikke fungerer, men har man eldre maskinvare og/eller eldre programvare bør man kanskje holde seg til det operativsystemet som man allerede har og fungerer.

 

Dersom det er interessant legger jeg ved en liste av programmer jeg bruker jevnlig:

 

Office 07

Photoshop

Ie

Firefox

uTorrent

WMP

iTunes

Live Messenger

Skype

Ulead Videoredigering

SE og Nokia programmer for telefonene til meg og sambo.

Google Earth

Nero pakken

Endret av Mr.Rogers
Lenke til kommentar

Hos meg funker Vista utmerket - har aldri hatt noen problemer med det.

 

Det har nok mye å si (som det nevnes lenger opp) at en del mennesker ikke er villige til å lære seg nye måter å gjøre ting på eller at ting i operativsystemet oppfører seg annerledes enn de er vant til.

 

For eksempel å starte programmer uten å måtte gå inn i startmenyen (Windowstasten+R og så skrive inn noe av programnavnet istedet for å klikke deg frem) er jo rett og slett genialt. Likeså å søke på hele maskinen ved å trykke Windowstast+F.

 

Andre ting som Superfetch som gjør at ledig systemminne pre-caches med de applikasjonene du bruker mest er jo også deilig. Å fyre opp IE eller Firefox på brøkdelen av et sekund (siden det allerede ligger klart i minnet) eller Photoshop på 3-4 sekunder er jo vanvittig deilig.

 

Etter å ha skiftet til Vista på hjemmemaskinen (ny maskin - å oppgradere en 'gammel' maskin til Vista er vel i utgangspunktet litt teit med tanke på økte systemkrav) synes jeg det er en lidelse å sitte med XP på jobb. Ting går så utrolig treigt i forhold til i Vista, og jeg gleder meg allerede til neste år når jobben får nye bærbare med Vista :)

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

Jeg mener at et OS først og fremst skal være stabilt, effektivt og brukervenlig, Vista er stabilt men lite effektivt og mindre brukervenlig en XP.

 

Til spilling så er Vista så langt ubrukelig som OS, dette gjelder også spill som bruker directx10. Har bla.a testet Crysis og med brukbar framerate kjører det mye bedre grafikk på XP64 en Vista (Crysis måtte moddes får å fjerne "plomberinga" slik at man fikk grafikk ment bare for Vista på XP64).

 

Nå innstalerer jeg XP64 og venter... Kansje er Vista kommet over beta stadiet etter at par år?

Endret av roony1974
Lenke til kommentar

Jeg installerte vista med en gang det kom, men var kjapp til å gå tilbake til XP.

Nå har jeg innstallert det på nytt og er meget fornøyd sålangt...

 

Ting går raskt, det er stabilt og det ser veldig bra ut!

Vet ikke så mye ellers om vista, men det ser ikke ut som jeg går tilbake til XP.

 

Nå gjennstår det bare å få lagt inn OSX på laptoppen....Et evig slit ;)

Lenke til kommentar
Roony. Jeg vet problemet. Mange spill som er laget i for eksempel 2006 funker ikke på vista i det hele tatt.

Hvilke spill er dette egentlig? Jeg har ennå ikke hatt et eneste problem med noen av spillene jeg har på Vista. Selv gamle spill fungerer utmerket. Spiller ennå gamle spill som C&C Tiberian Dawn, Transport Tycoon Deluxe og Duke Nukem 3D osv. Smertefritt.

 

Jeg har holdt på med Vista siden alfastadiet (M3 osv). Selv fra den tidne var Vista allerede stabil som bare det. Har nå også bare positivt å si med fullversjonen. Det har vært litt krøll i starten fra driverprodusenter, men nå går alt som en drøm. Vista for meg kjører langt bedre enn XP noen gang kommer til å gjøre. Sjelden jeg hører noe fra diskene mine lenger. I XP skrapet de stort sett hele tiden jeg gjorde noe.

 

Når det gjelder brukergrensesnittet har det vært en tilvenningsperiode. Nå klarer jeg ikke gå tilbake til XP, for jeg har funnet tonen med å jobbe effektivt med Vista.

 

Alt i alt er Vista for meg det beste OS-et MS har laget. Skjønner ikke kritikken. Problemet ligger hos brukere hovedsaklig. Dette så vi akkurat med alle de nye Windows-versjonene.

Endret av TCi
Lenke til kommentar

Har prøvd vista siden RC1 og ikke hatt noen vidre problem. Bortsett fra at gamle PC-en var for treg til det.

Har ikke hatt noe problem på den nye med noe program eller drivere hverken 32 eller 64bit så langt.

Godt mulig det er tregt på dx10, har ikke testa det ennå. Men der er jo ikke det på xp i hele tatt.

Lenke til kommentar

Har brukt Vista ca 9 mnd nå og har vært fornøyd hele tiden.

 

Jeg har en realtivt kraftig bærbar og merker ikke noe til det at vista krevet mye ressurser. Personlig går de daglige gjøremålene raskere i Vista enn i XP pga av nye funskjoner i Vista (bedre søk, navigering osv). Også "sleep" er mye bedre enn løsningene i XP. Har ikke slått av maskinen (eller restart) på snart 3 uker nå.

 

Skal jeg si noe negativt tror jeg det må være at noen innstillinger er godt gjemt bort i havet innstillinger. En trend jeg synes MS har hatt siden overgangen til XP. Spesielt for uerfarene brukere kan det være irritasjonsmomener med Vista som de ikke vet at kan endres med en innstilling.

Lenke til kommentar

Jeg hadde store problemer i startfasen med Vista 32-bit. Systemet hang seg og frøs uten noen tilsynelatende grunn, og det hele var en frustrerende affære. Når jeg prøvde Vista 64-bit løsnet imidlertid alt, og etter det skiftet for godt over et halvt år siden har jeg knapt bootet opp XP igjen. Det med å finne frem til innstillinger har jeg sjeldent problemer med, siden Vista stort sett finner det frem for meg når jeg søker etter det jeg vil endre i Kontrollpanel. Jeg har et par programmer som ikke fungerer optimalt, men begge er skrevet i Java og er ikke oppdatert på et par år så det er neppe MS sin feil. Ellers er jeg strålende fornøyd med Vista på mitt system.

Lenke til kommentar

Jeg er storfornøyd med Vista 64 bit. Alt til nå har gått knirkefritt. Alt av programvare som jeg har funger helt topp. Årsaken til at mage klage på tregheten til Vista er nok pga for svak hardware. Jeg satt på en helt ny bærbar PC med vista og det var en lite hyggelig opplevelse. Men så kjøpte jeg vista selv med skikkelig hardware og alt er topp. Greit nok å klage på Vista og si at det er dårliog at den må ha sterk hardware for å fungere. Vel, surt for dem det gjelder... Blir nok ikke tilbake til XP med det første, selvom XP sikkert er best alt i alt.

Lenke til kommentar

Jeg orker ikke å ramse opp hvorfor jeg liker vista en gang til, men jeg vil bare si at jeg synes alle skal prøve det lenge nok og bruke det på en ny nok maskin før de gjør seg opp en mening. Tør påstå at det meste motvind vista har fått er fra folk som ikke har brukt det og ikke er innstilt på å lære å gjøre enkelte ting på nye måter.

Endret av Crossfire
Lenke til kommentar

Ser ut til at Vista får enda mer motvind fremover. Har lest det lille som er mulig å spore opp av utalelser fra hardware og spillutviklere om DX10. De mener det vil ta MINST ett år enda før det kommer noen spill som har ordentlig DX10 og ikke bare støtte for DX10 som alle spillene hittil. Intil da har det ingen hensikt å bruke Vista som spillplatform....

 

Vista og DX10=Vaporware?

Lenke til kommentar

Fulgte med Vista på PC-en jeg kjøpte og

Har ikke hatt noe annet enn problemer omtrent

 

Alt for treigt pga alt det stygge stæsjet dem har stjælt fra Mac (jepp, de har det! se bare på videoen Dilly Man la ut link til :) syns du virkelig de argumentene er bra for at MS ikke har stjelt fra Mac? haha), og mange spill funker ikke ordentlig i Vista

 

FMS (Model-Flight Simulator): først må man legge til filer på egenhånd for å få det til å fungere, og slå av noe av grafikken i det og da ser man jo ikke rullebana..hvor skal man lande hen? :p

CS (1.6): masse bugs på en del av våpnene. Plutselig slutter de å skyte og sånn, funker fint i XP

Flight Simulator X: Stort spill som krever veldig masse, ingen god kombinasjon med Vista

 

---

 

Linux <3

Endret av Anders Moen
Lenke til kommentar
Problemet er inngrodde brukere, jeg var selv inngrodd til win2k og det tok mange år før jeg gikk over til XP, Vista derimot fikk jeg før det kom i butikken. Folk liker ikke forandringer.

 

Problemer løser seg aldri av seg selv og de fleste brukere vil heller ikke lære seg hvordan de skal løse problemet, noe som igjen blir et problem i seg selv.

 

Jeg vet heldigvis mye om PC og hvordan man bruker forskjellige OS, så jeg finner en løsning ganske fort om noe skulle skje.

 

En ting er sikkert, jeg går ikke tilbake til XP.

 

Du mener det er brukerfeil å få 300 kbit/s over gigabit nettverk mot xp maskiner? Det har ingenting med brukerfeil å gjøre, det er elendig koding. Det er mulig folk som ikke trenger ytelse er fornøyd med vista, men herregud..

Lenke til kommentar

Microsoft Windows Vista Home Premium 64Bit må være den største møkka av et OS jeg har prøvd på 12år!

 

-Tar lengre tid og BEREGNE hvor lang tid fil-flytting tar enn selve flyttingen!

-Kneler nesten maskinen ved direkte utpakking fra WinRAR til annen Harddisk

(mest pga fil-flytting (datastrømmen) sikkert)

-Kr. 12000+ Hardware føles ut som en *#¤" Intel 486

-Hjelper ikke med super-duper SP1 når man har slitt med dritten i 1år snart!

 

 

-Lei-

Lenke til kommentar
Alt for treigt pga alt det stygge stæsjet dem har stjælt fra Mac (jepp, de har det! se bare på videoen Dilly Man la ut link til :) syns du virkelig de argumentene er bra for at MS ikke har stjelt fra Mac? haha), og mange spill funker ikke ordentlig i Vista

Alle stjeler fra hverandre. Er det virkelig ikke lov til å kopiere gode idêer? Og mange spill fungerer helt fint i Vista. Stort sett bare snakk om å oppdatere driverene, som da står på brukeren.

 

FMS (Model-Flight Simulator): først må man legge til filer på egenhånd for å få det til å fungere, og slå av noe av grafikken i det og da ser man jo ikke rullebana..hvor skal man lande hen? :p

CS (1.6): masse bugs på en del av våpnene. Plutselig slutter de å skyte og sånn, funker fint i XP

Flight Simulator X: Stort spill som krever veldig masse, ingen god kombinasjon med Vista

Nok en gang hovedsaklig drivere. Generelt er Vista 5-10 % tregere i spill, mest grunnet at drivermodellen er anderledes, og produsentene ikke har optimalisert sine drivere for den nye arkitekturen.

 

Samtidig emulerer Vista DX9 og lavere, som fører til en svakere ytelse. Når DX10 kommer for fullt vil disse problemene forsvinne. Dette da også når ATI/Nvidia får fikset på sine DX10 drivere, som de henger ennå langt bak med.

Du mener det er brukerfeil å få 300 kbit/s over gigabit nettverk mot xp maskiner? Det har ingenting med brukerfeil å gjøre, det er elendig koding. Det er mulig folk som ikke trenger ytelse er fornøyd med vista, men herregud..

Det er en feil i Vista ja. En løsning på dette har vært tilgjengelig i minst 6 måneder om du har tatt kontakt med Microsoft. Selve oppdateringen kommer med SP1 som retter på dette.

 

-Tar lengre tid og BEREGNE hvor lang tid fil-flytting tar enn selve flyttingen!

-Kneler nesten maskinen ved direkte utpakking fra WinRAR til annen Harddisk

(mest pga fil-flytting (datastrømmen) sikkert)

-Kr. 12000+ Hardware føles ut som en *#¤" Intel 486

-Hjelper ikke med super-duper SP1 når man har slitt med dritten i 1år snart!

- Les svaret over.

- Kan tyde på at en av diskene dine kjører i PIO-mode. Sjekke ATA-kontrollene dine.

- Min 7k maskinvare går som en drøm, raskere enn XP.

- Kanskje ikke, men det løser veldig mange av problemene.

 

 

Det er ingen tvil om at minst 90 % av problemene med Vista er brukere som enten er uvitende eller dårlige informert. Etter ett år med Vista, føler jeg personlig at problemene er mindre sammenlignet med XP. Drivere var lenge et problem med XP også, det samme med spill. En kombinasjon av dette fører til ubegrunnet negativitet rundt Vista. Dessverre er det da riktignok dette som kommer mest fram i media. Hva om alle de som har hatt en positiv erfaring med Vista var like aktive? Det vil nok ikke skje, men det er litt interessant å se det fra en annen vinkel.

 

Vista er et skritt i riktig retning. Såklart er ikke Vista perfekt, ingen OS er perfekt. Det er bare noe folk må innse før eller senere. Slik er det alltd. Men Vista har løst mange av problemene Windows har hatt tidligere, deriblant mange sikkerhetsproblemer. Vista er med ingen tvil overhodde, det beste OS-et Microsoft har laget, uansett kritikk. SP1 kommer til å stoppe mye av denne negative trenden regner jeg med. Akkurat slik som SP1 gjorde med XP. Så vær tålmodig, snart vil både 2000 og XP virke som avlegs, slik som XP gjorde med 98/ME/2000.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...