Gå til innhold

kva er best. Vista eller XP?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kort sagt, så er Vista best. Det er også det nyeste så hvis du har veldig sært ekstrautstyr kan det hende det ikke finnes drivere til Vista. Sjekk først på nettet om du finner drivere til utstyret ditt. Hvis du skal kjøpe alt nytt så er det ikke noe tvil, Vista uansett. Siden spilling er viktig for deg bør du også ha Vista av den grunn at bare Vista har det nyeste directx, versjon 10. Pass også på at du får en 64bit versjon av Vista - så og si alle nye PC-er støtter 64bit.

Lenke til kommentar
Hei eg har tenkt å kjøpe meg ny data no og lurer på kva som er best av XP og Vista. Dataen skal hovedsaklig brukes til å spille på men vil sannsynligvis også brukes til lekser. Håper nokon kan hjelpe:)

Vel, du får se litt rundt omkring på diverse nyhetssider og se hvilket inntrykk du får av andre brukere som har gått over til Vista. Det er mildt sagt delte meninger!

 

Ta også en titt på brukerforumene her på diskusjon.no. Selv skal jeg ikke gå over til Vista nå, og om det i heletatt blir, vet jeg ikke. Har kun brukt Vista i kort tid så jeg kan ikke gi deg noe mer utdypende svar. Det siste du skal høre på er forhandleren av data-utstyr.

 

De har dessverre avanserte modeller for inntjening og underlagt spesielle avtaler vi helst ikke vil vite om!

Lenke til kommentar

Skal du ha en ny maskin nå idag så er Vista et helt klart førstevalg blant Microsoft sine OS-varianter. Legg merke til at veldig mange av dem som klager over problemer med Vista er folk som installerer det på en gammel maskin og forventer at det skal fungere knirkefritt selv med mange år gamle hardwareløsninger som ikke har tilgjengelige Vista-drivere.

 

Og hvem skyter vi når hardwareprodusenten ikke tar seg bryet med å lage oppdatere drivere til f.eks. et lydkort som gikk ut av produksjon for 4 år siden? Joda, selvfølgelig Microsoft... :roll:

 

Jeg byttet til Vista i forbindelse med innkjøp av ny maskin for noen måneder siden og er storfornøyd - det fungerer prikkfritt. Ellers så koster jo en maskin som kjører Vista bra idag langt mindre enn en maskin som kjørte XP bra når XP ble lansert. Høyere maskinkrav - javel, men så er også inngangsbilletten for velfungerende hardware er faktisk merkbart lavere idag.

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

Det er ingen fasit om hva som er best av XP og Vista. Det kommer an på bruksområdet. Men for fremtidig bruk er nok Vista et bedre alternativ. Brukerstøtten til XP vil stoppe neste år og oppdateringer vil begynne å bli nedprioritert.

 

Når det gjelder spill også har Vista støtte for DX10 og nyere, noe som gjør Vista til et bedre OS sånn sett. Til ting ellers passer XP ganske bra. Det positive med XP er at det er et solid OS som har mange oppdateringer, samt at det fungerer med alle av dagens programmer. Vista er litt mindre kompatibel, men stort sett går dette greit.

 

Om du har muligheten for å skaffe og kjøre Vista, ser jeg ikke noen grunn til å ikke gå i anskaffelse av det. Men XP er også et meget godt valg, kanskje ikke særlig framtidsrettet. Med Vista har du et OS i minst 5 år fremover, mens XP sakte med sikkert vil forsvinne fra og med 2008.

Endret av TCi
Lenke til kommentar
Skal du ha en ny maskin nå idag så er Vista et helt klart førstevalg blant Microsoft sine OS-varianter. Legg merke til at veldig mange av dem som klager over problemer med Vista er folk som installerer det på en gammel maskin og forventer at det skal fungere knirkefritt selv med mange år gamle hardwareløsninger som ikke har tilgjengelige Vista-drivere.

 

 

Har helt ny pc, testa vista både med 2 og 4 gb minne, uansett så var xp raskere uansett. Men vista går ikke tregt, men cp går bare fortere :!:

Lenke til kommentar

Smak og behag tror jeg egentlig.

Har du eldre pc med eldre HW så kan det være litt stabilitetsproblemer. Har en Socket A pc som sliter litt (AMD XP3200, Abit NF7 Nforce 2) Tror det kanskje kan være brikkesett problemer.

Skal en velge Vista så er det fordel å ha en god mengde ram og god CPU.

Selv bruker jeg Vista Ultimate

Lenke til kommentar
vista krever 1gb ram etter oppstart. uten at jeg har startet noen programmer...

Jeg tror du bør sette deg litt inn i hvordan Vista bruker RAM - du kan ikke lenger se på den totale RAMbruken som om det angir hva maskinen *trenger* for å kjøre ulike oppgaver.

 

Ledig RAM som er 'ubrukt' er jo bortkastet. Vista cacher dermed programmer som du bruker ofte inn i minnet når du starter opp slik at de kjøres rett fra RAM istedet for å lastes fra disk.Hvis du trenger minnet til noe annet så frigjøres selvfølgelig denne cachen, så Vista *bruker* jo selvfølgelig ikke 1,5GB (som er minneforbruket hos meg på en nybootet maskin etter oppstart) for å kjøre helt grunnleggende oppgaver...

 

Resultat av denne cachingen er veldig merkbar: Ekstremt mye raskere start av programmer. Hos meg fyrer Firefox på knapt nok et sekund og Photoshop på 4-5 sekunder. Noe som er lynraskt i forhold til i XP, og når man først har blitt vant til dette så er det skikkelig nedtur å gå tilbake til en XP-maskin (eller å disable Superfetch som denne funksjonaliteten heter i Vista - jeg prøvde for moro skyld og enablet den igjen i løpet av et par timer for forskjellen var betydelig).

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...