Gå til innhold

Erfaringer med bruk av NoVibes drevramme


Anbefalte innlegg

Ok, etter at en av moddisene her greide å slette alle postene våre får jeg bare skrive denne på nytt igjen:

Har søkt litt på forumet her etter info om NoVibes sin støydempende drevramme. Det er likevel noen spørsmål jeg lurte på før jeg gjorde et evt. kjøp:

 

(1) Angående harddiskenes temperatur har jeg forstått at den vil øke litt fordi dem ikke lenger har kontakt med kabinettet. I tillegg må harddiskene stå over cdrommene hvor det er dårligere luftgjennomstrømning. Hvor mye har denne temperaturøkningen å si på stabiliteten/levetiden til diskene?

 

(2) Hvordan innvirkning får den økte temperaturen på NoVibes? Kan gummistrikkene som surres rundt harddiskene morkne pga høy temperatur?

 

(3) Finnes det en billigere/gratis måte å lage en slik støydempning av resonans på? Noen som vet om noen andre butikker enn microplex som selger NoVibes?

 

(4) Noen som har noen andre erfaringer som ikke er tidligere nevnt å komme med?

 

Evt. svar mottas med et stort smil og takknemlighet! :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ingen erfaringer med NoVibes, men jeg leget en egen støydemping ved å hende HDDen opp i srtikk (ikke gummi, men tøy). Det funket ypperlig. Problemet var at jeg ikke hadde noen vifte vecd den. Dessuten fikk den mindre luft enn før, så jeg holdt på å ødelegge hele disken... Heldigvis sa den fra ved å lage hylelyder. Nå går den kun litt seinere. :)

Lenke til kommentar

Hei, takker for alle svar! Fikk mye av svarene jeg ønsket, tenker jeg går i gang med en sykkelslange så fort som mulig! Lurte bare på en siste ting før jeg setter i gang, er det noen som har noen tester av temperaturen på disker med slikt oppheng å vise til? Må si jeg ble litt skremt av det larsmp skrev...

Lenke til kommentar

Bruker et program som heter DTemp. Leser tempen fra disken via SMART-funksjonene. Maxtor'n min ligger mellom 29 og 34 grader. De fleste produsenter oppgir maxtemp til mellom 55 og 60 grader. Stoler ikke jeg mye på, men 35-36 grader (i værste fall) skulle være godt innafor specs.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Maxtemp er som regel satt til 55C, men jeg hadde ihvertfall IKKE vært komfortabel med 45C. Heng på en vifte om du har en til overs.

Dersom jeg henger på en vifte til føler jeg at prosjektet med lyddemping har mislyktes på en måte. Tar bort en støykilde ved å legge til en annen.. Fra før av har jeg byttet ut psu-vifta med en 12 dB papst vifte og har kun en 12 dB papst kabinettvifte. Vifta til skjermkortet er byttet ut med en Thermaltake chipsetkjøler som kjører på redusert hastighet. I tillegg har jeg kledd inn hele kabinettet med støydempningsmatter og byttet ut harddiskene mot to Seagate disker. Det eneste som mangler er egentlig å fjerne den ressonansen harddiskene lager, bare håpet det var en måte å få dette til uten å måtte legge til en ekstra vifte. En mulighet er kanskje å gjøre arealet til diskene større ved å klistre fast en kjøleribbe på hver disk? Noen som har prøvd dette eller har andre idèer?

Lenke til kommentar

Har sett løsninger med "kjøleribber" skrudd fast i sidene, og dette igjen kombinert med NoVibes. Har ikke testet dette selv, men det virker ikke så gæli tenkt.

Men med så lite trekk i kassa blir det fort varmt.

 

Akkurat ferdig med litt filing på kassa til gubben.

HD er en Seagate U6 og lager ikke noe bråk (så er den også forferdelig treg). Monterte en 12dB i PSU og en 120mm 26dB i front. 120mm kjører på 7V. Det som "bråker" nå er en GlacialTech 2310.

Lenke til kommentar

Finnes det noen kjøleribber som er spesielt egnet til dette formålet da?

 

Har stappet et digitalt termometer nedi kassa for å måle temperaturen på luften som sirkulerer rundt der. Den ligger konstant på 26 grader, som burde være lavt nok til å kunne gi komponentene rundt tilstrekkelig kjøling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...