Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Personvernloven - nettsamfunn - meldeplikt?


BlackH

Anbefalte innlegg

Hvis man lager et eget nettsamfunn på nett (norskt, på norske servere), hvor brukere selv registrerer den informasjonen de ønsker. Har man da noe som helst meldeplikt til datatilsynet for å lagre og oppbevare disse opplysningene?

 

Utvikler nettsted, og lurer litt på hva som gjelder..

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ja, men personopplysninger defineres som opplysninger som gjør at man kan knytte opplysningene til en spesifikk person. Som oftest er det for å beskytte at jeg f.eks. ikke lager et hemmelig register over folk og registrerer alt mulig av personlig data. Det som er greia her er at folk selv velger hva de vil registrere.

 

Jeg mener også at noe slikt ikke vil kreve registreringsplikt ettersom brukeren selv registrerer informasjonen frivillig. Er bare ikke helt sikker på om jeg har gått glipp av noe, eller om det faktisk er sånn.

Lenke til kommentar

Det er mulig du kan få hjelp her hvis du beskriver nøyaktig hva slags informasjon og system det er snakk om. Ellers er den letteste måten rett og slett og ringe til datatilsynet.

 

Hvis det er snakk om personnummer er det helt garantert at du trenger tillatelse. Hvis det på en annen side bare gjelder navn/bosted/alder o.l. er det mest sannsynlig ikke noe problem. Det blir jo som at du driver et idrettslag og trenger kontakt med personer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...