Gå til innhold

Ny norsk bransjenorm for ISP'er


Anbefalte innlegg

I dag annonserer IKT Norge en ny norsk bransjenorm signert av de fleste store ISP'ene i landet som er et felles tiltak mot spamposten som stadig blir et større problem. (http://www.ikt-norge.no/templates/Page.aspx?id=972)

Som ett ledd i dette er blandt annet det følsomme temaet om sperring av porter. Her er det snakk om sperring av SMTP trafikk, TCP port 25 som er nevnt som ett av anbefalingene - riktignok ikke nødvendigvis direkte på kundeporten, men ut ifra ISP'ens sitt nettverk.

Dette medfører blandt annet at enkeltkunder ikke kan sette opp egne mailservere uten å sende igjennom ISP'en sine smarthoster.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvordan blir dette vist jeg setter opp en egen mailserver. Man kan jo lett sette denne opp slik at den forwarder mail til ISP sin server, og dermed få sendt post ut.

 

Men hvordan blir det i såfall med innkomende post. Vil denne da bli sperret hos ISP?

 

Mest sannsynlig ikke. Det er jo hovedsaklig håndteringen av løpske spamservere under skrivepulten til gud og hvermann man vil til livs her. Ditt scenario hvor du forwarder posten via ISP'en sine smarthoster og mottar den direkte på din egen IP (som du normalt sett må/bør har reverseoppslag på) burde gå fint.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...