Gå til innhold

Bevis for at Gud ikke finnes


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan du skjerpe deg og godta at ikke alle forstår seg på slik bullshit, og ta å gi deg selv et spark i ræva for å prøve å virke smartere enn du faktisk er? Og slutt å gjenta deg selv.

 

Hvorfor er et paradoks et ugyldig bevis? Og prøv å forklar dette som om du skulle forklare det til en 4-åring. Eller klarer du kanskje ikke det, mr. Smart?

Lenke til kommentar

I problemstillingen din her konkurerer jo Gud med seg selv. Ingen kan slå seg selv, derfor blir problemstillingen feil.

 

3 (ulike) løsninger:

 

1.

Se på det slik:

Uansett hvor stor stein han lager kan han lage en større.

Uansett hvor tung steinen er kan han løfte den. (Egentlig den samme som løsning 2.)

 

2.

Han kan lage en stein som er så stor at ingen kan løfte den og deretter løfte den. Hvordan? Grensene for hva som er mulig for en almektig skapning forskyver seg etterhvert som nye grenser trekkes. Dette fortsetter ut i det uendelige.

 

3.

Han kan lage en stein som er så stor at ingen kan løfte den og deretter løfte den.

Hvordan?

Han bare kan det, han er almektig. Vi kan ikke skjønne hvordan det går til, men han er almektig og kan derfor per definisjon gjøre alt, selv om vi ikke forstår hvordan vi gjøre det.

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Jeg slang disse tinkene ut mer eller mindre gjennomtenkt. Bare slakt :)

BTW: Ikke særlig religiøs av meg

Endret av Ekko
Lenke til kommentar

Forsvares mot; du søker et argument mot dette?

dessverre så baserer dette seg på grunnleggende logikk, religion baserer seg på tro og det er det eneste argumentet religiøse har å komme med til slutt i enhver diskusjon i håp om at tro vil legimitere fravær av logikk. Dette er også galt.

Religion er irrasjonelt, ulogisk og tåler ikke å bli utsatt for de mest enkle logiske tester.

 

Sånn er det bare, en ser det hele tiden, til slutt spilles "troskortet" og avslører mangel på vilje til logisk tankegang. Jeg har opplevd dette med mange som ellers er veldig oppegående og rasjonelle, men når det kommer til tro er det som om alle logiske kretser slås av.

Lenke til kommentar

Jepp, spørsmålet er om en, grunnet bevisbyrden, tør å tenke seg en verden uten en eller annen form for gud. Vil det virkelig fortone seg så annerledes?

 

Mye er skrevet om det å oppleve en "nærhet", "tilstedeværelse" eller annet og en klarer fint å indusere en tilstand av religiøs euforia i labforsøk. Kjemi og selv/massesuggesjon er fiffige saker, hjernen er fabelaktig til å lure seg selv :)

Lenke til kommentar
Kan du skjerpe deg og godta at ikke alle forstår seg på slik bullshit, og ta å gi deg selv et spark i ræva for å prøve å virke smartere enn du faktisk er? Og slutt å gjenta deg selv.

 

Hvorfor er et paradoks et ugyldig bevis? Og prøv å forklar dette som om du skulle forklare det til en 4-åring. Eller klarer du kanskje ikke det, mr. Smart?

9652204[/snapback]

Hva er det med tonen din?

 

Å være allmektig vil si at man kan gjøre alt. Sant? Vi kan si at alle handlinger som finnes, kan Gud gjøre. Det er det samme som å si at det ikke finnes noen handlinger Gud ikke kan gjøre.

 

Så spør du om det finnes en handling hvis konsekvens er at det finnes en handling Gud ikke kan gjøre. Dette er en motsigelse av premisset, fordi premisset (Gud er allmektig, dvs. at for alle handlinger x, kan Gud gjøre x) er det samme som å si at det ikke finnes noen handling Gud ikke kan gjøre. Det kan altså ikke finnes noen slik handling, fordi en slik handling vil føre til en logisk selvmotsigelse, og det ville ikke være noen logikk om du brøt logikkens lover.

 

Svaret er altså, nei, Gud kan ikke skape en stein som er for tung til at Gud kan løfte den, fordi det per definisjonen av allmektighet ikke finnes en slik handling.

Lenke til kommentar
Et bedre bevis for at GUd ikke finnes, er:

 

1. Gud er god og allmektig

2. Alt i verden er ikke godt

3. Gud finnes ikke

9653063[/snapback]

For å bruke ondskapens problem er det nødvendig å presisere at Gud også er allvitende. Hva hjelper allmektighet og godhet hvis du ikke aner hvordan du skal ordne opp?

Lenke til kommentar
Evig kamp - godt mot ondt  hvor det gode endelig vil seire. Står skrevet ned i bibelen. :p

9653358[/snapback]

 

Drit i godt og ondt. Hvordan skal "gud" forsvare oss den dagen jorda skal bli knust av en astroide? Da har det ingenting å si om du er religiøs eller ikke, bare teknologi kan redde oss, og kristendommen har jobbet imot teknologi i 1000 år. Så vi kan sannsynligvis skylde på kristne rett før vi blir knust

Lenke til kommentar

Hvis det skulle finnes en gud, var ikke vi i stand til å forestille oss rekkevidden av hans potensiale uansett, og begrepet "allmektig" blir det beste vi klarer å diske opp med. Derfor blir det ordmagi å prøve å behandle det som en matematisk størrelse. Greit nok at vi kan si at Gud kan gjøre alt, men vi vet jo ikke hva "alt" er for noe.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...