Gå til innhold

Mulig å bruke en "splitter" til dette oppsettet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Fint :)

Vil denne gjøre susen da?

Kanskje kjekt og ha en svitsj i samme "serie" som routeren?

 

Hadde det funket med en router også? Slik at jeg får trådløs dekning osv. nedi kjelleren? Trenger ikke, men hadde jo vært veldig praktisk :yes:

Slik som denne? Er den vi har nå.

9645029[/snapback]

 

Du kan bruke den Linksys'en du har sett på. Den har innebygd DHCP server, slik at alle maskinene i ditt lokale nettverk får hver sin unike IP adresse. Bare plugg inn maskinene inn i Linksys routeren, er porter på baksiden som er merket med 1 til 4. ADSL linjen din plugger du inn i wan porten på routeren.

 

Husk å sette opp kryptering (helst wpa) på den trådløse routeren, så slipper du at naboen din logger seg på nettverket ditt.

Lenke til kommentar

Du skal bare ha én aktiv router i nettverket. Routeren deler ut IP'er til maskinene gjennom DHCP, og hvis du har flere routere med DHCP samtidig så blir det krøll.

For å få trådløst i kjelleren kan du kjøpe et trådløst aksesspunkt. Dette kobler du på det kablete nettverket, og så tar den imot trådløse tilkoblinger og sender dem gjennom kabelen til routeren.

 

Men hvis du skrur av router-funksjonaliteten (DHCP, NAT, osv) i en trådløs router (ala den du har og har lyst til å kjøpe), så skal denne kunne fungere som et aksesspunkt. Da har du samtidig ekstra kabel-porter på den også (det er sjeldent mer enn én port på aksesspunkter) og slipper å kjøpe svitsj i tillegg.

 

 

Edit: Den svitsjen du har linket til er helt grei. Det er ikke noe særlig kvalitets-forskjell på 10/100Mbit svitjer med 4-8 porter, så det er egentlig samme hvilket merke du velger. De bare står der og virker med én gang du har satt i strømmen. Det er egentlig ikke noe som kan gå galt med en svitsj.

Endret av endrebjorsvik
Lenke til kommentar

Ok, litt forvirra. Men tror jeg henger med ;)

Så om jeg kjøper den Linksys routeren og deaktiverer router funksjonene (DHCP, NAT, osv) så vil den funke som et trådløst aksesspunkt med 4ports svitsj?

Som da har mulighet for å koble både stasjonere PC-er via kabel og berbar gjennom trådløs, til internett?

 

Nettverket blir da ca slik:

post-42742-1191627117_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...