Gå til innhold

Alt om Økonomiutdannelse tråden.


Squabble

Anbefalte innlegg

Valgte altså å lage en ny tråd om dette emnet:)

 

Fordeler og ulemper (svakheter/sterkheter) ved de forskjellige udannelsene og utdannelsesinstitusjonene. NHH, BI og andre skoler - også i utlandet! Har du erfaring eller kunnskap (eller tips) om noe angående dette så hadde det vært flott om du sa din mening.

 

For øyeblikket er planene mine å studere på NHH og ta en CEMS grad. Har du planer selv så må du gjerne fortelle om dem (eller stille spørsmål om du lurer på noe). Kan også fortelle om karrieren for øvrig!

 

http://rankings.ft.com/masters-in-management

Endret av Xezutal
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ta for meg BI da jeg kjenner skolen veldig godt.

 

Den største ulempen er selvsagt at det koster penger, men også at skolen har valgt en modell med "A- og B-laget". Det er sivøk/master som drar lasset, men så har de i tillegg en rekke studier som ikke har opptakskrav i det hele tatt. Det bidrar negativt omdømmemessig, uten at det har noen videre effekt for siviløkonomene. Videre synes jeg administrasjonen kan være rimelig tafatte til tider.

 

Fordelen med BI er at de har norges beste fagmiljøer innen en rekke fagområder, og lærekreftene som studentene kommer i kontakt med er veldig, veldig gode. Dernest er det jo ikke til å komme unna at jobbmulighetene er kjempegode, både under studier og med tanke på jobb etter studier. Det er også veldig mye flinke folk på sivøk/master, noe som selvsagt betyr mye.

Lenke til kommentar

Et bedre spørsmål er vel om du trives med å jobbe med matematikk. Dersom du har tatt 3MX er det ikke så mye nytt du vil møte i matematikken på høyskole, men du må selvsagt ikke ha matteaversjon.

 

Jeg hadde 2MY fra vgs (anbefaler andre å ta 3MX), og ca 55 poeng tilsammen. Har gått greit. Da du vurderer NHH må du vel ha rundt 58 eller noe.

Lenke til kommentar

Jeg kan som du sikkert forstår ikke si noe om hvordan det er på andre skoler, men det er et par argumenter som gjør at man kan foretrekke NHH fremfor hovedkonkurrentene dersom man har valget. Disse går på faktorer som er direkte observerbare utenfra. Det finnes en haug med andre argumenter også, men disse er ofte vage eller meget diskuterbare. Et eksempel er at noen mener teoretisk utdanning er bra, andre det motsatte (avhenger ofte av egen erfaring og om man er teoretisk flink). Slike forhold mener jeg er vanskelige å diskutere og det blir ofte for mye synsing. Her er iallfall noen:

 

- Signaleffekt: Du signaliserer at du har høyere karakterer enn kandidater fra skoler med lavere inntakskrav. Arbeidsgivere ser gjerne på dine karakterer fra vgs også.

 

- Studentmiljø: NHH har det mest aktive studentmiljøet blant utdanningsinstitusjonene som tilbyr siv.øk, noe arbeidsgivere også ser på som et sterkt signal om engasjement og kapasitet.

 

- Historikk: Svært mange av de som rekrutterer har historisk gode erfaringer med kandidater fra NHH fordi de tidligere var de eneste som tilbød siv.øk-graden. Selv om dette blir en "ond sirkel" så kan man ikke se helt bort fra at det kan ha noe å si.

 

Når det er sagt så hadde jeg ikke stusset så lenge på å velge en annen konkurrent, nemlig BI - forutsatt at de ikke hadde hatt skolepengene og de litt "lettere" studiene som ødelegger for prestisjen. Været er bedre i Oslo og byen har litt mer å tilby bortsett fra studentforeningsfordelen NHH har.

 

Jeg jobber og kjenner mange med samme utdannelse derfra og jeg kan ikke si at det er noen merkbar forskjell på kunnskapsnivå. Forskjellene kan nok heller tilskrives forskjellige personligheter.

Lenke til kommentar

Jeg lurer litt på å ta utdannelse i utlandet. Enten alt i utlandet, bare masteren, CEMS eller et vanlig utvekslingsår. Dersom jeg skal ta hele utdannelsen i utlandet er det forbeholdt at jeg kommer inn på en meget bra skole, og lurer egentlig litt på om jeg i det hele tatt har noen sjanse til det. Da tenker jeg på skoler som for eksempel London School of Economics and Political Science.

Lenke til kommentar

Det verste er vel at det er kostbart, du kan lese mer om LSE her:

http://www.ansa.no/upload/Dokumenter/Infos...conomics_06.doc

 

Inntakskravene er høye, men langt fra uoverkommelige. Noen tester og femmere fra vgs eller A eller B-kandidater fra bachelor. Spørsmålet er vel om det er verdt skolepengene. Jeg tviler på det hvis man søker jobb i Norge. I utlandet er derimot LSE forholdsvis mer gagnbart og kan gi en fin fordel i jobbsøkingen.

Lenke til kommentar

Meget interesant tråd dette. Har tenkt å søke meg inn på NNH til neste år, og håper på å ta et år i USA/Australia.

 

Vet dere om det er vanlig å måtte betale skolepenger i disse landene? Er det noen grunn til å fraråde meg å studere i disse landene? Har for eksempel hørt at studenter som har studert i Australia blir sett på som litt useriøse?

 

Kommer nok med flere spm. etter hvert, men har ikke tid nå...

Lenke til kommentar

Det er så godt som alltid skolepenger på amerikanske skoler, og ofte er det snakk om ganske heftige summer.

 

Å ta kun ett år i utlandet blir vanskelig, da må du isåfall finne deg en mastergrad som går over kun ett år. Det er meg bekjent bare noen få skoler i Europa som tilbyr dette. Alternativet er å ta utveksling både på bachelor og master. Både BI og NHH tilbyr utveksling til blant annet skoler i USA.

Lenke til kommentar
Meget interesant tråd dette. Har tenkt å søke meg inn på NNH til neste år, og håper på å ta et år i USA/Australia.

 

Vet dere om det er vanlig å måtte betale skolepenger i disse landene? Er det noen grunn til å fraråde meg å studere i disse landene? Har for eksempel hørt at studenter som har studert i Australia blir sett på som litt useriøse?

 

Kommer nok med flere spm. etter hvert, men har ikke tid nå...

9572283[/snapback]

 

Jeg begynte på mastergrad i USA for 3 uker siden, så kan nok ikke si ennå om det er fordelaktig ifht alt annet :) Og ja, det koster penger. 100-120,000 kr i året er nok der hvor landet ligger for de fleste skoler.

 

Når det er sagt, er skolene langt større organisasjoner i USA enn hva hvertfall jeg er vant med fra Norge, hvor man stort sett følger forelesninger og that's it. Skal ikke generalisere her, men min skole, Emerson, har hvertfall utallige avdelinger som er til hjelp om man trenger assistanse ved oppgaveskriving (veiledning, rettskrivning), hjelp til å finne internship eller jobb etter utdannelse, interesseorganisasjoner osv. Disse setter også opp gjesteforelesninger, bedriftspresentasjoner, workshops o.l på ukentlig basis. Det er i det hele tatt langt mer man betaler for, enn kun forelesningene.

 

I tillegg får man jo erfaringen ved å jobbe med amerikanere, og gjerne langt flere internasjonale studenter. Jeg elsker å studere i utlandet, og anbefaler det på det sterkeste! Tror også det ser bedre ut på CV'n når man søker jobb senere :)

Lenke til kommentar

Man lærer om opsjoner ja, men da først og fremst de teoretiske aspektene. Binominell prissetting, Black & Scholes (den er morsom) osv. Velger du spesialisering i finans kan du fordype deg mer i opsjoner og andre derivater.

 

Når det gjelder hvordan man kjøper og selger så er ikke det videre interessant i teoretisk sammenheng. Det finner man ut ved å ta kontakt med megler eller lese informasjon om det.

 

Om økonomiutdannelse i utlandet:

Det bør ikke overraske at de beste skolene ligger utenfor landets grenser, men det er en ting man bør vite. Man kan ha gått på en kjempegod skole, men så lenge den ikke er kjent av næringslivet her hjemme havner man bak studenter fra BI og NHH i køen. Det er dermed viktig å velge en skole som er anerkjent ikke bare i landet hvor skolen ligger, men også i Norge (forutsatt at man skal jobbe i Norge).

Lenke til kommentar

London School of Economics and Politcal Science som er nevnt tidligere i tråden er vel ganske kjent tror jeg, ellers så er det vel andre som vet mer om dette enn meg. Hvor du har planer om å jobbe spiller vel også en rolle for hvilken skole du burde velge. Er for eksempel ikke alle skoler som er like godt kjent i Norge, og mange arbeidsgivere har sikkert liten erfaring med å ansette folk fra utenlandsskoler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...