Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er fordi du må ha 99,8% feedbacks over et visst antall feedbacks for å bli powerseller. Og powersellers er selgere man alltid kan stole på.

 

aaah... nettopp, det gir jo mening. men ingen har prøvd seg på han jeg linket til da eller?

Lenke til kommentar
Antivirus og denslags er virkelig noe som kan gjøre en OK windows-pc treg men det er også noe du kan klare deg uten hvis du vet hva du driver med. ;)
Tiltakene dine hørtes veldig fornuftige ut, og bremser nok det meste. Så lenge du bare skal leke med eee'n er det vel også helt greit. Forøvrig er det etter min mening uforsvarlig å følge ditt råd på en maskin som skal brukes til eksempelvis nettbank. Faktisk ville jeg ikke logget inn på noen nettbank fra noen windowsmaskin, men skjønner jo at det er litt ekstremt. Dessuten liker jeg å ha full frihet når jeg surfer, og setter stor pris på at mine barn kan klikke på hva de vil på nettet uten at jeg trenger bekymre meg overhodet.

 

Men til saken som trigget det hele, så kan jeg ikke skjønne at det skal være noe lettere å kjøre gameboy emulator fra windows. I dette tilfellet ligger ikke pakken ferdig for Xandros, men jeg tør vedde på at debianpakken funker helt greit. At ting er bygget opp modulært slik at du ikke trenger installere GUI for å kjøre emulatoren, og at den bruker de samme bibliotekene som andre programmer (hvilket gjør at du kanskje må installere ekstra pakker) er akkurat den type fleksibilitet som gjør at linux passer så godt på eeepc. At det er uvant for nye brukere er klart, men forhåpentligvis blir det overkommelig etterhvert.

 

Forøvrig jobbes det med eeepc sitt trådløskort på nyeste linux kjerne (2.6.26), så det er håp om støtte ut-av-boksen på alle nye linuxdistribusjoner om kort tid. Denne vil da også støtte master mode, hvilket gjør at du kan bruke din eeepc som trådløst aksesspunkt når du ønsker det. Såvidt jeg har forstått er dette funksjonalitet som aldri kommer til windowsdriveren.

 

Tips: I advanced mode kan du selv legge applikasjoner som du bruker ofte på oppgavelinja/taskbar med ikon. Hvis programmet ligger i menyen kan du bare dra det ned på oppgavelinja/taskbar. Hvis det ikke ligger der, høyreklikk på oppgavelinja (antar norsk språk, men du finner fort tilsvarende engelsk ord), så Legg til->Spesialknapp->Ikke-KDE program, så skriver du rett og slett inn kommandoen du bruker for å starte programmet, eksempelvis gvba, under Kjørbar fil. Du kan bruke et hvilket som helst bilde som ikon, bare trykk på ikon knappen ved siden av der du la inn programnavnet, så kan du velge et ferdig ikon eller finne i et du har lagt på disken.

Endret av Del
Lenke til kommentar

ser forresten at ati45tw nå har fått inn 900 til $660 = kr 3370 hvis det er overføring som skal brukes i dnbnor kalkulatoren (?).

 

kommer de fleste seg igjennom tollen uten sjekk for tida? eller er det begrenset hvor mange identiske gifts i bamsepapir som passerer før de lukter lunta?

Lenke til kommentar

Så fort de åpner pakken (hvilket de har all anledning til) kan de i hvertfall fort få mistanke om at verdien er godt over 1000 kroner og dermed skal betales toll på. Hvis det i tillegg finnes en kvittering inne i pakken ett sted ryker også all mulighet for at det skal gå gjennom som "gave"...

Lenke til kommentar

Tollvesenet har ikke en dritt å si de hvis det ikke ligger noe bevis med som viser pakkens egentlige verdi.. På ting jeg har kjøpt fra USA som har vært på 200$++ så har jeg bare fått de til å skrive ned verdien, slik at jeg bare har betalt 100-200kr i moms.. toll betaler man ikke på elektroniske artikler uansett!

Lenke til kommentar

Er Eee 900 versjonen forventet å falle noe pris?

 

Tenker på at det er ganske få som selger disse nå, og kun med det kinesiske tastaturet. Er de forventet å falle noe pris når flere får tilgang på disse, eller har de såpass lav fortjeneste på disse, at det er lite å hente når flere selgere kommer.?

Lenke til kommentar

Grunnen til at prisen er såppas høy nå for tiden, er jo fordi det er så få av dem på Ebay, og det er bare få steder i verden som selger dem i butikker. Men så fort Eee blir lansert i USA og flere store land, så antar jeg den vil synke i pris.

 

Man sparer jo mye hvis man kjøper førstegenerasjonspcen, for den har jo sunket i pris nå som 900 har kommet, og kommer nok til å synke enda mer. Men anbefaler å kjøpe 900 siden den har fått en rekke forbedring både utvendig og innvendig.

Lenke til kommentar

Nå har jeg nok til å kjøpe meg en Eee 900, men er det verdt å vente til prisen går (litt) ned? Den faller vel litt når den blir lansert i USA (12.mai ifølge wikipedia)

 

Sånn ca. hvor mye kommer prisen til å falle da?

Endret av LasVeggis
Lenke til kommentar
Tollvesenet har ikke en dritt å si de hvis det ikke ligger noe bevis med som viser pakkens egentlige verdi.

 

Jo, det har de så absolutt :) Hvis det er tvil om varens verdi bruker de en standardsum hentet fra en tabell med slike standardsummer for ulike vareslag. Dette har hendt meg ett par ganger, da var varen både merket som "gift" og med lav verdi.

Lenke til kommentar

Jeg ble oppringt av tollvesenet på gardermoen ang en pakke jeg fikk rundt juletider, de hadde åpnet den men ikke funnet noe kvittering osv.. Da spurte de meg om hva prisen var, jeg sa "vent litt så skal jeg sjekke", så litt på tv og fortalte deretter at verdien på pakka var 86$.. 2 uker senere fikk jeg et momsoppkrav på 214kr ellerno etter at de hadde momsa momsen ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...