Gå til innhold

Jobbintervju hos Platekompaniet, hva spør de om?


Jooakim

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg var på intervju i Bergen for noen måneder siden. Prøven er skriftelig og det er tre deler, først musikk (den største, kanskje 70%), så film (20%) og spill (10%)

 

Her blir du spurt om alt mulig, som f.eks trekkplastre på festivaler, gjennombruddslåter, første singel, hvor mange plater, nevn x-antall låter, med mye mer. Det er også spørsmål om navn på personer i band, nevn x band i y sjanger fra z land, en del går på sett strek mellom f.eks band/låt, o.l.

 

Dette er en vanskelig prøve, og jeg hadde ikke sjangs på hip-hop og metall. Du får spørsmål om alt mulig. I filmer så må du gjerne kunne navn på kjente filmmakere og skuespillere. F.eks nevn 3 som har spilt james bond, eller hvilken film har x ressisjert.

 

Jeg kom ikke videre til andre rundte (av tre), de som er inne er folk med god peiling og jeg ser virkelig opp til de som jobber på platekompaniet. De vet virkelig hva de driver med. Det er ikke så veldig viktig å ha god personlighet eller noe i den duren. Det som er viktig er evnen til å hjelpe kunder med hva enn de måtte lure på, og generelt å kunne mye om musikk/film. Det er ikke noe særlig krevende jobb utenom rent kunnskapsmessig innen disse temaene, så det sier seg selv at det legges veldig stor vekt på dette.

 

For å klare prøven burde du nesten ha fulgt med på sider som http://www.nrk.no/magasin/musikk/ det siste året, og du bør kunne nevne f.eks tre sanger fra et band ut i fra det blå.

 

Alt i alt, så følte jeg meg rimelig hjelpesløs på en del av spørsmålene, og jeg endte vel opp på rundt 50 av 100 riktige. Virkelig skuffet over meg selv, jeg elsker musikk. Men, jeg elsker musikk som jeg liker, jeg elsker ikke popmusikk, metall og rap. Så å kunne mye om mainstream musikk er alfa omega.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...