Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

VW Passat 1.9 TDI 2001 - Vanskelig å starte


reactor

Anbefalte innlegg

Heisann alle sammen,

 

jeg er ny her og nettopp blitt den stolte eier av en 2001 VW Passat. Men det er en ting som er litt merkelig: Når bilen er kald og jeg forsøker å starte den så stopper den umiddelbart. Glødingen funker bra, det tar et sekund eller to bare, og bilen starter momentant - for så å stoppe like brått. For meg høres det nesten ut som om den ikke har nok drivstoff til å starte på skikkelig vis. Om jeg holder gasspedalen inne så starter den så å si med en gang, men dette skal da ikke være nødvendig? Det står tilogmed i brukermanualen at man IKKE skal gjøre dette...

 

Kan det være noe med at drivstoffet synker tilbake i tilførselsslangen av en eller annen grunn, og at den trenger "litt ekstra guff" for å komme igang? Er det noen som i så fall har noen teorier om hva det kan være som er feil, eller hva man bør sjekke/bytte?

 

Er takknemlig for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar, Lars.

Jeg glemte å nevne at når den først har stoppet første gang, så må jeg kynne rimelig lenge (10-15 sek) før den får start igjen, men det trenger jeg altså ikke dersom jeg holder inne gasspedalen første gang jeg starter - selv om motoren er kald. Kan det fortsatt være glødepluggene?

 

Geir

Lenke til kommentar
Kan være at du har en liten lekkasje på dieseltilførselen som da gjør at det kommer luft i systemet

9469577[/snapback]

 

Det tror jeg også...

 

Finn diesel filteret. Sitter enten til venstre i motorrommet eller på høyresiden under motordekselet.. Få noen til og starte bilen og stopp den igjen. Se om det er luftbobler i dieselslangene. Den ene er gjennomsiktig. det skal ikke være luft.

 

Dette kan du vel gjøre uansett... De to slangene som ikke går inn på den adapteren som er klipsa fast i filteret. Klipp av en cm ellerno på dem og fest dem med 2 nye slangeklemmer... ofte opplevd at det trekker luft der.

 

Glødeplugger er ganske sjeldent feil på VAG biler bortsett fra caravelle...

 

Aner ikke hvilken motor(kode) du har, men sjekk rundt filteret først.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...