Gå til innhold

Flash-innhold på firmaside - uting?


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

 

Flash kan tilby mange finesser, men er absolutt ikke et must. Har ikke maskinen flash, vil mye være uteforstående, og en firmaside er ment for å være så tilgjengelig som mulig for de aller fleste. Er det en uting å bruke flash på internettsider enda, eller er flash såpass innfletta på maskiner rundt om? Ønsker å høre folks synspunkter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjem an på fleire ting, IMO;

 

1. Målgruppa - er sida ein portefølje for ein dyktig grafiker/animator/whatever, så kan godt flash vere positivt om det er brukt riktig.

 

2. Kva flash er brukt på; innhaldet bør vere i tekstformat. Flash kan for eksempel brukast til eit dynamisk brukargrensesnitt - om det er brukt riktig. Du bør uansett ha eit alternativ i rein HTML for dei som ikkje har flash.

 

3. Flash er fint til presentasjonar som skal vere meir eller mindre "frittståande", gjerne som eit alternativ til ei nedlastbar .pdf-fil eller liknande.

 

Men uansett, flash må brukast med måte, og det må brukast riktig. Overdriven flashbruk er fælt, både visuelt og med tanke på brukarvennlegheit. Moderat og gjennomtenkt bruk av flash derimot, kan vere eit godt virkemiddel på den riktige sida.

 

My five cents :)

Lenke til kommentar

Jeg misstenker at i mange tilfeller er det ikke webdesigneren sin feil at teknologien flash blir brukt feil. Ofte er det nok en sjef som liker ting som glimrer. Det er jo slik at man vil jo tilfredstille kunden. Kunden for en webdesigner er jo oppdragsgiver og ikke kundegruppen for websiden. så ofte trur jeg det blir slik at man bare tilføyer seg hva oppdragsgiver sier. selv om det er en uting. for om ikke sjefen liker siden, så blir det jo ikke særlig mye ut av oppdraget.

 

forøvrig er jeg litt imot sider laget helt i flash. det blir for mye av det gode, på en måte. men nå har vi jo fått noe som kalles Flex også. som passer mye bedre for heldesign i flash.

 

Mitt tips er å bruk flash bare der det er nødvendig/hensiktsmessig...

og for guds skyld ikke legg til lyd i flash for automatisk avspilling.

la det heller være brukeren som skrur på lyden selv.

et eksempel på unødvendig lyd i flash. På VG for en stund tilbake, var det en i auditoriumet på Høgskolen i Sørtrøndelag som surfet nettet mens forelesningen pågikk. der var det noen som hadde laget en annonse med "cracy frog", og den kjørte lyd automatisk av den tullette frosken. skikkelig irriterende når man midt i en forelesning hører.... Ding ding...vrom vrom

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...