Gå til innhold

Tips: Firefox "bruker opp båndbredden"


raathass

Anbefalte innlegg

Jeg bor for tiden i Spania og er tilkoblet Internett via en HSDPA (Turbo 3G) USB dongle fra Vodafone. Denne har en nedlastingsbegrensning på 5GB pr måned og jeg har lenge irritert meg over at nedlastingen løper løpsk til tross for at jeg tilsynlatende ikke bruker PC-en.

 

Etter litt søking har jeg funnet årsaken, og tenkte dette kunne være nyttig lesing for andre som kan være i samme situasjon.

 

Det viser seg at Firefox 2 har en feature som prelaster ("prefetch") innholdet på samtlige linker på nettsiden du leser. Dette gjør at sidene laster raskere dersom du klikker på en link.

 

Denne funksjonaliteten er skrudd på som default men kan skrus av dersom du skriver about:config i adressefeltet. Søk etter network.prefetch-next og dobbeltklikk på raden for å endre til false.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svarer meg selv her:

 

Ser ut til at det ikke fungerer etter hensikten, FF fortsetter å voldta linja selv om denne paramteren er satt til false.

 

Enda snålere er det at nedlastingen fortsetter selv etter at jeg har lukket den siste tab-en. Må lukke programmet for å få ro på linja.

 

Noen som kan hjelpe meg videre?

Lenke til kommentar

Har forsket litt mer og det viser seg at den store synderen heter vg.no, uten at fenomenet kan forklares av den grunn.

 

For alle andre nettsider jeg har testet går linja i idle idet FF skriver "Done" nede i venstre hjørne skjer det heller ikke mer på linja. Er man innom vg.no flater linja ut på ca 25 kbps helt til ff lukkes (som nevnt i tidligere post ikke å lukke tab-en som vg.no har vært i, hele applikasjonen må ned).

 

Hva i h...ete er det www.vg.no trigger i FF?

 

Kjører versjon 2.0.0.6 under WinXP.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...