Gå til innhold

Vold blant barn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
In 1940, teachers were asked what they regarded as the three major problems in American schools. They identified the three major problems as: Littering, noise, and chewing gum. Teachers last year (1992) were asked what the three major problems in American schools were, and they defined them as: Rape, assault, and suicide.

Om det sitatet er beskrivende for utviklingen skal jeg ikke si noe sikkert om. Jeg vet ærlig talt ikke. Det er vanskelig å vurdere forholdene på bakgrunn av enkeltsaker.

 

Adferdsproblemer er ingen ny oppfinnelse, de har alltid vært der. Når jeg gikk i ungdomsskolen, og det er 35 år siden, husker jeg blant annet en episode hvor en elev slo ned en lærer (en eldre dame) fordi hun ba ham la være å løpe i gangen eller noe sånt. Rimelig uprovosert, for å si det sånn.

 

Men når vi var 9? Vi sloss i hvertfall så filler slang og blod fløt, det kan jeg huske. Men ikke med jenter, og sjelden uprovosert...

 

Skolen mine sønner gikk på hadde ikke noen flere slike problemer enn jeg husker fra min egen skolegang. I hvert fall var det inntrykket jeg fikk etter to år i FAU.

 

En viktig forskjell var at den gangen var ofte ikke problembarna på skolen i det hele tatt. De gadd rett og slett ikke å møte opp, og det var ingen som tvang dem. En av mine klassekamerater tipper jeg at var på skolen tilsammen 14 dager på 3 år. Merkelig nok ble det folk av ham også. Ufaglært selvsagt, men han skikket seg vel.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Tja...det er finnes alltid folk som klikker og går amokk. En periode på ungdomskolen så hadde en pulter som fløy imellom fordi enkeltelever ikke gikk overens.

 

Det er vel kanskje som Geir sier, det er vel det en kan kalle sorte får over alt og de får.

Siden det er så populært å sitere SSB for tida så kan vel en sikkert finne no statistikk på det der ;)

Lenke til kommentar

Når jeg gikk barneskole 1991+ så var det alltid slossing, minst 1 gang pr mnd

 

En epiosde jeg var innvolvert:

 

Vi akte på bossposer ned en bakke atmed skolen vår, det var til tider kamp om posene å plutselig skulle en kompis av meg absolutt ha min bosspose!

 

Jeg dro til han flere ganger i trynet før han gikk i bakken å rektor stod for tur:P

 

Man er mye mer korttenkt som liten

Endret av _Sha9ick_
Lenke til kommentar

Skolen jeg gikk på, så var det en god del mobbing, som en konsekvens av dette; En god del slossing. Jeg var selv involvert, som mobbeoffer, måten jeg reagerte på? Jeg slo.

Lærerene sin holdning var som vanlig total neglisjering. "Ignoranse er lykke", anyone?

 

Gikk faktisk så langt at noen idioter, som var ett to-tre år eldre en meg, prøvde å korsfeste meg i sjetteklasse. En av de få episodene der en lærerer faktisk brøt inn. Jeg aner ikke om de faktisk hadde vert i stand til å gjennomføre det, om han ikke gjorde det, men opplevelsen var uansett lite hyggelig.

 

Slosskamper var det hele tiden. Alltid noen som var uenige --> *Smack*.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...