Gå til innhold

Den store Dell XPS m1530 tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei..

Vil nå prøve å innstallere xp på maskinen, og lurer på om noen har drivere, og kan gi meg en kjapp innføring. Har reinnstallert før, men mener det var noe med Sata drivere og noe greier man måtte gjøre..

 

Takk for all hjelp =)

Lenke til kommentar
Hei..

Vil nå prøve å innstallere xp på maskinen, og lurer på om noen har drivere, og kan gi meg en kjapp innføring. Har reinnstallert før, men mener det var noe med Sata drivere og noe greier man måtte gjøre..

 

Takk for all hjelp =)

 

 

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=254815 :thumbup:

 

 

 

Skal legge inn xp-pro etterhvert jeg også, tenker å kjøre multiple os, xp-pro og Vista 64-bit

Lenke til kommentar

 

Hei

 

Dette er vel bios oppdateringen som får viften til å gå oftere og for noen konstant!!

 

http://direct2dell.com/one2one/archive/200...top-owners.aspx

 

Noen sitater fra den posten

 

"fr said:

So rather than replacing the faulty parts you are going to just turn up the fans, at the expense of battery life and noise. I would rather just leave the bios as it is and get a proper fix if the problem occurs. Even if the problem occurs out of warranty I think there is a strong case for Dell fixing it for free since there is an admitted manufacturing defect."

 

"ulli said:

With this solution, you try to push the issue outside the customers warranty-time.. but what's after that time? will you repair the notebooks for free? I installed the A12 bios for my m1330.. the cooler doesn't stop running anymore. That's very annoying, too! Nvidia sold bad GPUs, you sold the m1330 with a miserable cooling device (GPU idle temp between 65 and 70 degree celsius) and the customer should pay for it. Shame on you dell!

Next time I will think twice if I buy a Dell notebook.."

Lenke til kommentar
Vet ikke om det betyr noe,men han karen der lastet den oppd ned til sin 1330....men oppd er til en m1530..vet ikke om det har noe å si..men..

 

Hei

 

Er vel A12 som er til M1330 og A09 til M1530.

 

Vi skal nå være glad vi har gode forbrukerrettigheter i Norge, noe som desverre ikke gjelder for alle land. Det kan jo virke som om strategien er å få maskinen til å vare til garanti/rettigheter er utløpt.

 

Et seriøst firma som verdsetter sine kunder ville ha sørget for å enten gi kunder en ny / tilsvarende modell uten feil, eller pengene tilbake, eller lagt ut tilbud til kunder om å sende inn maskin for utbytting av problem komponentene.

Tydeligvis velger Dell å ikke gjøre dette, men heller gi ut en bios oppdatering som vel kun kan utsette problemet. Jeg kan ikke se annet enn at dette er å skyve problemet over på kundene.

Skjønner ikke hvorfor Dell gjør dette..

 

"In any case, since Dell came out with a BIOS that 'fixes' the non-existent problem almost two weeks before the disclosure in the Nvidia 8-K on July 2. They knew HP laptops were bad, they knew Dells were bad, and we know the chips are all bad, but NV keeps stonewalling and spinning very different stories to analysts."

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/new...efective-nvidia

 

Dell burde jo forlengs ha opplyst sine berørte kunder om problemet, samt regelrett sluttet å selge de berørte modeller.

 

I utgangspunktet har jeg sett på dette som et Nvidia problem, men når Dell tar Nvidia sin side, gir uttrykk for at det ikke er noe problem så lager Dell dette til ett Dell problem.

På direkte spørsmål om dette til Dell får jeg ikke noe svar. Spør support om det ikke er mulig å få ett annet kort enn NV 8600 og får da til svar at NV 8600 er svært bra og det var ikke mulig å få ett annet kort, men hvis jeg får problemer så lover de at jeg skal få bytte til ett annet kort. Forstå det den som kan..

Lenke til kommentar

Synst dette er veldig rart. Skulle kjøpe denne her pcen når jeg kom hjem fra danmark via bedriften men nå viser det seg at prisen har hoppet fra 7400 kr til 10400 kr over natten.

Jeg ble veldig skuffa når jeg så dette og nå tenker jeg på og kjøpe noe annet en en dell.

 

Men er det noen som vett om dette er en feil eller ble bare prisen satt opp?

Lenke til kommentar
Bestilte nettopp et AVerMedia A301 TV-kort fra eBay. Blir spennende å se om det fungerer helt problemfritt. Så at det var en ubrukt minicardplass og en ubrukt antenneledning under dekselet, så satser på det går bra.
Har du fått testet dette kortet?
Ja, det har jeg. Virket som den innebygde antennen var litt svak. Fikk verken inn NRK via det digitale bakkenettet eller analoge radiokanaler. Er litt usikker på om det henger sammen med at jeg var litt hardhendt når jeg festet antenna på kortet, for jeg bøyde noe inni kontakten. Prøvde derimot å koble til en ekstern antenne, og fikk da inn FM-radio men ikke TV.
Lenke til kommentar

Dvd_rom`n min vil ikke lese plater, så får support på døra på tirsdag for å bytte den ut. Underveis i xp-support-prosessen over tlf ble jeg etterhvert bedt om å oppdatere bios som en siste utvei for å se om det kunne løse problemet. Jeg var først skeptisk fordi jeg tenkte at siden dell har sluppet ny bios for å få tukt med varmeproblemet i pc`n så ville den nye biosen føre til at vifta ville gå raskere/starte tidligere, eller at skjermkortet ville bli klokket ned. Med den "gamle" biosen (A08) begynte vifta å snurre fortere når skjermkortet nådde 70c, eller når cpu-temp nærmet seg 50 (etter å ha sett noen bilder av pc`n innvendig mener jeg det går et felles varmerør over både cpu og gpu, så de varmer fort opp hverandre).

Etter å ha oppdatert bios starter fortsatt ikke vifta å snurre fortere før skjermkortet når 70c, skjermkortet har heller ikke blitt klokket ned (har sjekket frekvensene med GPU-Z).

 

Jeg vil si at en trygt kan oppdatere bios, men om det har noe for seg vet jeg ikke. 5 års garanti har en uansett, det kan ikke dell fraskrive seg med en bios-oppdatering.

Fikk nøyaktig samme score i 3dMark06 med ny bios som med gammel; 4729p :thumbup:

 

Håper dette innlegget fikk belyst noen av spørsmålene folk har hatt angående biosoppdateringen! :cool:

Lenke til kommentar
.... 5 års garanti har en uansett, det kan ikke dell fraskrive seg med en bios-oppdatering.....

 

Lengden på garantien kan Dell sette så langt de vil. Men reklamasjonsretten er ufravikelig på 5 år. Det er viktig å bruke de rette begrepene her på hw.no ;)

 

Jeg misfornøyd med skjermen min, fikk den her flotte samsungskjermen som er kornete. Skjermkortet ødelegger hovedkortet hvis man spiller for mye. Det er godt det er kona som bruker den og ikke spiller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...