Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Bluescreen etter å ha satt inn 2 512Mb rambrikker


Anbefalte innlegg

Hei, har litt problemer med bluescreen. Jeg har 1gb ram i maskinen fra før av i form av 2x512 brikker. Så satt jeg inn 2x512mb brikker til. Men da jeg startet den opp fikk jeg melding om at windows ikke kunne starte på en skikkelig måte. Jeg trykket bare fortsatt til jeg kom til windows laster bildet. Etter at windows ble lastet, fikk jeg blue screen.

Siden jeg nettopp satt i ny ram, tenkte jeg at dette var feilen. Så jeg tok ut den ramen jeg satt inn. Hvorfor får jeg bluescreen når jeg satt i nye brikker? Hovedkortet er et MSI K8n neo-4f eller noe. Og jeg tror det er nvidia 4 chipset på den. De rambrikkene jeg hadde fra før var på 400Mhz såvel som de nye. Men de gamle brikkene har 2 sider med moduler, mens de nye er det kun 1 side med moduler. Slotene er farget Grønn og Lilla. Jeg plasserte bare de nye rambrikkene ved siden av de gamle. Kan det være dette som er feilen, på at jeg er nødt å ha identiske rambrikker i hver farge? Noen som kan hjelpe/svare på spørsmålet mitt?

Endret av Sindre1001
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt tyder på at du har fått defekte minne-brikker.

Skjer det samme viss du bare bruker ei og ei minnebrikke inni pc-en?

 

 

Det med fargene; Du er ikkje nøydt til å ha identiske minnebrikker. Men viss det er forskjellige brikker KAN (merk; KAN) det føre til ustabilitet. Men eg tviler på at dette er tilfellet.

 

Så du kan prøve å sende minnebrikkene tilbake der du kjøpte dei, så får du samme brikker tilbake viss det viser seg å være at brikkene er defekte.

Lenke til kommentar

Så raskt gjennom et minne skjema i brukerhåndboken til hovedkortet. I skjemaet står det at man ikke kan ha Double og single ram sammen. Tror dette er feilen. Dessuten tror jeg at jeg kjøper meg 2 x 1gb i stedenfor, fordi systemet blir mer stabilt da.

Endret av Sindre1001
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...