Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

BIOS finner ikke harddisk, treig oppstart


Anbefalte innlegg

Hei

 

Helt plutselig, over natta, forsvann eine 320gb seagate s-ata disken min. Når jeg kom tilbake var det en beskjed som stod at den hadde problem med lagring av media, eller noe i den dur. Og når jeg gikk inn på disken, ble plutselig maskina drit treig, og så bare forsvant hele disken. Når jeg gikk inn i bios for å sjekke om den i det hele tatt var registrert, stod der "Not Detected". Har åpna boksen og bytta om på sata ledningene, men det er kun den samme disken som ikke vil starte.

 

Er den rett og slett faulty? Har nettopp kjøpt den, det er den nyeste av alle diskene mine med bare 4-5 uker i bruk. Er veldig skuffa akkurat nå og trenger tips til hva det kan være som er galt iallefall.

 

Noen som har noen idèer? Har jeg noe håp om å se den igjen? :)

Endret av sirkrelian
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
hmm prøv verktøyet til seagate for diagnose.

 

du finner det her: www.seagate.com

9230961[/snapback]

 

 

Kan ikke scanne noe som ikke blir funnet.....desverre.

 

Edit: Jeg kan legge til som info at maskina bruker godt over 10 minutt på å starte opp. Alt står stille når windows skal til å loade, og etter 10 minutt og vel så det, går alt videre som normalt...Bare at det er 1 stk hard disk som ikke er der.

Endret av sirkrelian
Lenke til kommentar

Har selv vært borti samme problem som deg under boot. Maskinen "henger" under boot. Alt går greit til XP logoen kommer, men der er det pause i minst 10 min.

Mitt problem kom også da en av HD'ene mine døde på seg. Det som reddet meg fra en reinstallasjon var å sette inn en ny disk på samme kontroller der HD'en døde.......HD krasj er dødskjipt, men ennå verre er det når booten blir påvirket også.

 

Dersom HD'en din er ny burde du enkelt kunne få byttet den inn der du kjøpte den....ikke rare trøsten, men bedre enn ingenting.

Lenke til kommentar

Det aller første man burde gjøre i en situasjon som denne, er å sjekke kablene. Det er veldig vanlig at de får dårlig forbindelse etterhvert som tiden går, og da er det du beskriver typisk.

 

Nå skal det også sies, at sjansen for at disken havarerer, er størst de første ukene den er i drift. Så det kan også være at du har vært uheldig og fått en dårlig disk, men isåfall burde det ikke være noe problem å få returnert denne til produsent, for å få en ny.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...