Gå til innhold

spørsmål angående HomePlug/Powerline


Hk1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei ikke på langt nær.

Den powerplug enheten skal i teorien gi 14mbit/s. Har hørt rykter om at den faktiske hastigheten er en del lavere.

Legger du nettverkskabel cat5e eller enda bedre cat 6 kan oppgradere i fremtiden for å møte behovet for bedre båndbredde.

De nettverkskablene som er i bruk i dag gir, avhengig av utstyret, 10/100/1000 mbit.

Lenke til kommentar

Yes, bortsett fra at du låser deg til en plattform, får dårligere hastighet (og ingen kryptering( aner ikke om dette er nødvendig i slike tilfeller da :p)), samt at det koster like mye som - om ikke mer- enn en grei trådløs router+nettverkskort til sammen.

Endret av dabear
Lenke til kommentar

Det beste er helt klart å legge kabel, men om man skal ha nett opp til et rom på loftet og ikke vil legge kabel er slike enheter fine. Skal være mulighet for å kryptere nettet, men hvor nyttig dette er kommer vel lit ann på. (Signalene går jo i strømkablene, så lit vanskelig å avlytte. Muligens kjekt i blokker ol.)

 

Hatt en del problemer med 1. gen av dette utstyret. Taklet ikke strømnettet i norge. (Vi har IT nett som har spenning på begge lederne i store deler av landet, mens det som jeg tror er vanlig i resten av europa er spenning kun på 1 leder, og jord/0V på den andre)

 

De enhetene jeg har vært prøvd i det siste har tålt den norske "strømmen", og det finnes i dag enheter som kan levere mere en 14mb teoretiskt. (Husker ikke helt, men tror de mest vanlige i dag har 85mb som teoretisk maks.)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

2. generasjon av dette kalles homeplug AV og har en teoretisk hastighet på 200Mbps, har 128 bits kryptering.

 

Sjekk f.eks. Zyxel PLA-400 Kit. Er det noen der ute som har erfaring med denne bridgen? Vurderer alvorlig å anskaffe meg det, siden trådløst ikke når alle steder i huset. Ser Komplett dumper Netgear av 1. generasjon med 85 mbps teoretisk hastighet til 895 kr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...