Gå til innhold

c++ bok på norsk for ny begynnerer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eg trur faktisk det er slik at dei engelske bøkene er best, det er i alle fall det som vert sagt frå dei som kan det.

 

Om det einaste språket ein kan er sms-språk, så trur eg ein bør helde seg unna programmering litt.

 

Det aller meste innan det feltet foregår på engelsk, i alle fall ikkje på norsk.

Lenke til kommentar

C++ og norsk er to ukompatible ord. Strukturen og oppbygninga til c++ er såpass komplisert at ein bør ha engelskkunnskapane i boks før ein hiver seg ut på.

 

MEN bøker har opphavsrett slik som ein god del andre ting, og piratversjoner av produker med opphavsrett er eit brudd på punkt 8 i retningslinjene.

Lenke til kommentar

Tror ikke du kommer så langt uten å kunne godta å finne ei bok på engelsk.

Men hvis du godtar at noe er på engelsk så mener jeg at det er ei bok som forfatteren har lagt ut gratis på nettet. (tror det var c++) Bare å google litt.

 

http://www.techbooksforfree.com/ccpp.shtml

Siden har mange linker, blant annet:

Teach yourself C++ in 21 Days

 

Men hvis du må ha det på norsk så får du tilgi meg dette innlegget.

 

Edit: um, sidene jeg linker til er vel lovlige ja ? eller?

Endret av Freud
Lenke til kommentar

Ser ut som dei er lovleg lagt ut så det ser ikkje ut til å vere noko problem med.

 

Til trådstarter beklager viss du tolka mitt og andres innlegg som kritikk mot deg, det me prøvde å formidle er at skal ein programmere i C++ så er 99% av all støttelitteratur som du garantert vil ha brukt for i programmeringa på engelsk. Dermed er det veldig lett å sette seg fast og i værste fall miste interessa for programmeringa grunna bagateller ei enkel bok kunne forklart deg veien vidare på.

 

Når det gjeld programmeringsspråk så er det veldig lite som er skriven/oversatt til norsk, det meste som finnes er ofte kompendier frå høgskule/universitet, der innhold og struktur er lagt opp til studieforløpet og ikkje programmeringsspråket.

Lenke til kommentar

Jeg vil påstå at hvis du går på eller han fullført ungdomskolen, vil du ha tilstrekkelige engelskkunnskaper hvis du supplerer med en ordbok. Dessuten lærer du en del av de "vanskelige" uttrykkene som brukes ved å lese boka, da mye er terminologi.

 

1998 er vel den siste C++ standarden om jeg ikke tar helt feil..?

Lenke til kommentar

Skal ikke stjele tråden.

Men enkelte er faktisk mye flinkere i engelsk en andre..

 

Jeg er nok en av dem som ikke er spessielt god i engelsk..

Om jeg skal lære med c++ ved og lese en bok, så blir det jo dobbelt så tungt om jeg må tenke på både engelsken og c++ språket ? istedenfor og lese norsk og fokusere mest på c++.. Er sikkert derfor det er ønskelig med en norsk bok..

Lenke til kommentar

Ser helt klart poenget. Da jeg begynte med C++ skaffa jeg meg "C++ og objektorientert programmering 2.utgave", da jeg følte at jeg ikke hadde tilstrekkelige engelskkunnskaper til en engelsk bok. Boka var imidlertid utdatert og for det meste bortkasta, så ikke lenge etterpå kjøpte jeg Accelerated C++. Da gikk jeg i 7. klasse, men kom greit gjennom boka med en ordbok. (Ligger mellom 4 og 5 i engelsk, så jeg er ikke sånn eksepsjonelt god heller...)

 

Ulempen med norske bøker er også at man uansett blir nødt til å lære den engelske terminologien, da det finnes særdeles lite stoff om programmering på nettet som er på norsk.

Lenke til kommentar

Som Geir påpeiker, engelsk er "grunnspråket i grammeringsfaga, dermed så er det ein termologi som må lærast på engelsk for å i det heiletatt forstå kva ein driv på med.

Og sidan programmering først kjme på dagsordene på siste del av ungdomskulen så blir veldig lite læremiddler utvikla på norsk då dei engelske er gode nok. Og kostnaden medå å skrive om ei bok blir større enn antatt inntekter på den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...