Gå til innhold

Hva en en god førstegangsmobil til jente 8,5år?


Anbefalte innlegg

Jeg har ei jente som nå, som en av de siste(!!) i klassen omsider skal få seg en mobil.

Jeg har lest litt her på forumet, men ikke funnet helt det jeg leter etter, så jeg håper dere kan gi meg noen gode tips til hva vi bør kjøpe.

Hun har prøvd seg litt på min Nokia, så jeg tror vi bør holde oss til en Nokia telefon. Ellers har jeg ingen spesielle krav, annet enn at den ikke bør være altfor dyr, og bør ha mp3 og kamera...

Jeg lurer samtidig på hva slags abonnement som vil lønne seg. Noen forslag her? Faren hennes har Telenor abo, jeg har kun et via jobben. Bør vi gå for et abonnement eller kontantkort?

 

Takker for gode tips og råd her :)

Endret av amorine2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dere skal selvsagt gå for kontantkort En ting er nå å sørge for å begrense pengebruken og at hun ikke svir av 5000,- en mnd på jamba tjenester og diverse sms chatt på tv.

 

Også er det jo en ekstra trygghet hvis (eller når) hun mister telefonen så risikerer dere ikke å få mobil regning på 6000,- fordi en smarting har "funnet" telefonen og ringt hjem til mor i gambia.

 

Siden faren har telenor så bør dere jo gå for telenor/djuice så kan hun ringe og melde gratis hjem med fri familie.

Endret av phax
Lenke til kommentar

Nokia 5300 får man jo med telenor startpakke for en rimelig penge, har selv solgt denne til mange 8-9-10 åringer. I grunnen en veldig fin telefon med greie spesifikasjoner til prisen (1,3mpx kamera, 256mb minnekort, mp3 spiller med hurtigtaster på siden av telefonen.) Får denne med telenor kontantkort for rett rundt 1000 lappen...

Lenke til kommentar

Må si meg enig med L4r5 der. 8 år vil si at hun starter i 2/3. klasse!?

Riktignok noen år siden jeg gikk på barneskolen, men der fikk de fleste lov til å kjøpe seg en telefon i 7. klasse. De aller fleste måtte da også bruke sine egne penger!

Men hvis dere ønsker at hun skal få en mobil så er som sagt Nokia 5300 er grei telefon som du kan få kjøpt for rundt 1.200 kr. med Telenor Kort&Kontant hvis jeg husker rett.

Ellers har du jo telefoner som Sony Ericsson Z310i i bronze og rosa hvis de fargene hadde passet bedre. (men den får du ikke noe særlig musikk innpå)

Endret av datating
Lenke til kommentar

Takk for svar. Og jeg må si meg helt enig vedr. alder. Hun fyller 9 i år og skal opp i 4.klasse om en måned, og jeg hadde håpet å utsette dette med mobil et par år til.... Men nå er hun en av tre i klassen som ikke har mobil(ja jeg vet, det er helt utrolig!). Så prinsipielt er jeg helt enig at dette er for tidlig. Men føler at dette er et dilemma som er vanskelig. Vil jo ikke at hun skal bli en "outsider" heller.....

Men 5300 ser egentlig veldig bra ut. Jeg ser at SE også blir vurdert som en enkel 1. gangs telefon... Kan K610i være et alternativ også?

Dere snakker om djuce... Er det kontantkort? Djuice Control.....? Da koster begge ovennevnte telefoner kr. 1,-

Endret av amorine2
Lenke til kommentar

djuiceabonnement er "ungdomsabonnementene" til Telenor, som gjerne har SMS/MMS og underholdningstjenester inkludert i månedsprisen.

Med djuice Control betaler du 200kr/mnd, og det virker på samme måte som med kontantkort, at de 200 "fylles på ringekontoen". Når de 200 kronene er brukt opp, kan det fylles på mer penger ved å kjøpe et ladekort. Gjenstående beløp blir overført til neste måned. Et greit abonnement for 12-16-åringer som bruker mobiltelefonen en del. Til de som er yngre, kan det nok være bedre å gå for kontantkort, og sette f.eks. en grense på ett 150 kroners ladekort på 2 mnd. 200kr/mnd er en litt for høy mobilregning å venne en 8-åring til med, etter min mening.

 

Selv om N5300, som noen har foreslått, er en veldig grei telefon, ville jeg nok heller ha startet med noe enda enklere til et så lite barn. SE K220i og Nokia 2626 er to eksempler på enkle og greie telefoner for de som ikke trenger all verden av funksjoner. Og en 8-9-åring har sjelden behov for noe mer avansert.

Etter min mening er det bedre å begynne litt lengre nede og heller gå oppover i funksjoner og "bling-faktor" etter hvert. La barnet vise at det klarer å eie og bruke en mobiltelefon på en vettug måte før du flesker til med noe "fancy", er min mening.

Endret av sn-00-ze
Lenke til kommentar

k610 ja. skulle til å nevne det som en god kandidat men ville ikke presse deg om du var sikker på at hun skulle ha nokia.

 

kanskje kjøpe den i rødt så er den vanskeligere å miste kanskje.. eller å ikke finne den

Endret av megaloman
Lenke til kommentar

Når det gjelder valg av abonement synes jeg djuice control (fylles opp for 200 i mnd) er overkill. Hun vil neppe ha ett forbruk som er i nærheten av dette. Hun vil da bare få en større og større sum på konto - og ringetid spart opp i bindingstid får man ikke utbetalt. Det at terminalen (telefonen) blir billigere i kjøpsøyeblikket - forsvarer ikke at man binder seg til en "utgift" på 200 i måneden, for en som har ett forbruk på 50-60 kroner i mnd. (min bror fikk telefon når han var 9 og har ett forbruk på ett kontantkort a 150,- hver tredje måned.)

Lenke til kommentar

Hmmm.... ja jeg ser poenget. Kanskje kontantkort er tingen, og heller betale fullt ut for telefonen. (Alternativt kan jeg uten problemer ringe fra hennes telefon og bruke opp ubrukt telefontid :) ). Hvis jeg går for kontantkort (kanskje greit med Telenor siden hennes far har det), hvilke mobil bør jeg da gå for? Synes K610i så veldig fin ut, men den blir vel egentlig både for dyr og for "fancy" for henne.... Noen andre forslag?

Endret av amorine2
Lenke til kommentar

Uff, det er litt trist at 8-9 åringer skal bli ofre for skruppeløse markedsførere og lavpannede foreldre, men jeg forstår så godt de som ikke vil "risikere" at ungene deres blir outsidere også da.

 

Nå er det svært usikkert hvorvidt telefonstråling påvirker mennesker, men ekspertene ser ut til å enes om at barn er mer utsatte enn voksne pga en mer utviklet skalle og et bedre forsvarssystem hos oss "eldre". Personlig ville jeg ikke tatt sjanser på noe annet enn å finne en telefon med så lav strålingseffekt som mulig om det var mitt eget barn. Vi veit tross alt ikke hva strålingen gjør om den i det hele tatt gjør noe, men da kan man like gjerne være på den sikre siden, spesielt med de som tilsynelatende tåler minst av det.

 

Det finnes flere lister på nett (finner ingen i farta, sitter på jobben og burde gjøre andre ting :) ) som viser hvilke telefoner som stråler mye og hvilke som stråler lite. Velg en som ikke stråler så mye, så har du gjort ditt. Det er mitt tips ihvertfall.

 

EDIT:

Om hennes far har Telenor kan han og hun inngå en "FriFamilie" avtale som gjør at hun kan ringe ham og sende meldinger til ham helt gratis og motsatt, også selv om kontantkortet hennes er tomt. Da er det litt trygghet i telefonen også, og dere risikerer ikke at hun ikke får tak i dere om det er noe.

Endret av ..Bjørnar..
Lenke til kommentar

Tusen takk for alle svar og innspill!! Jeg er blitt mye klokere og hun har nå fått telefon. Egentlig imot alle mine prinsipper, men som forelder har jeg erfart at av og til må disse "ligge". Dessverre. Telefonen vil ikke få være med på skolen. Den skal kun brukes når hun skal ut, til f.eks venninner eller aktiviteter etter skoletid. Jeg ser fordelen med å kunne nå henne og samtidig være tilgjengelig hvis hun f.eks har syklet til en venninne og falt av sykkelen....

Uansett, valget ble Telenor kontantkort(mulighet til å ringe faren, hjem og farfaren gratis - selv med tomt kontantkort). Telefonen ble en bronsefarget SE Z310i, til kr. 700,-. Hun ble strålende fornøyd og jeg er sånn passe fornøyd.... :)

 

Iallefall - tusen takk for all hjelp!

Endret av amorine2
Lenke til kommentar
I mine øyne trenger ikke en 8-åring mobil.

Vent til hun er LITT eldre. tidligst 10 år IMHO

9169413[/snapback]

 

Jeg er veldig enig der. Jeg fikk selv mobil da jeg var 8(er 15 nå), men brukte ikke tlf aktivt før jeg var nesten 12. Så er enig i det at man bør vente til man er ca 10 år, men skal hun ha, bør dere ha kontaktkort som flere har sagt!

Lenke til kommentar
Tusen takk for alle svar og innspill!! Jeg er blitt mye klokere og hun har nå fått telefon. Egentlig imot alle mine prinsipper, men som forelder har jeg erfart at av og til må disse "ligge". Dessverre. Telefonen vil ikke få være med på skolen. Den skal kun brukes når hun skal ut, til f.eks venninner eller aktiviteter etter skoletid. Jeg ser fordelen med å kunne nå henne og samtidig være tilgjengelig hvis hun f.eks har syklet til en venninne og falt av sykkelen....

Uansett, valget ble Telenor kontantkort(mulighet til å ringe faren, hjem og farfaren gratis - selv med tomt kontantkort). Telefonen ble en bronsefarget SE Z310i, til kr. 700,-. Hun ble strålende fornøyd og jeg er sånn passe fornøyd....  :)

 

Iallefall - tusen takk for all hjelp!

9173033[/snapback]

 

Hyggelig å høre at hun ble glad :wee: Tipper hun blir lei av mobilen innen en uke, og da er mobilen bare helt "ok" å ha med seg.

Lenke til kommentar

Helvete fikk ikke mobil før jeg var 13 jeg...men jeg jobber med mobilsalg selv og vet at markedet forandrer seg til yngre og yngre mennesker...desverre. Men blir like sjokkert og nesten skuffet på en merkelig måte hver gang jeg får kunder som skal kjøpe telefon til ungene sine i den alderen. Yngste jeg har hatt var 6 år..jeg advarte faktisk foreldrene om å kjøpe...de trengs ikke spør du meg azz...

Lenke til kommentar

Morsomt å se at dette med "startalder" vekker oppsikt. Spesielt blant dere som jeg betrakter for unge :) Selv fikk jeg min første mobil da jeg var 30!!

Vel, er nok som du sier, grensen blir lavere og lavere - dessverre. Liker det ikke selv heller, men må jo innrømme at samfunnet også forandrer seg. Og det er jo litt ille når min snart 9 år gamle datter er den nest siste i klassen som får mobil.

Tror allikevel ikke den blir så mye i bruk, når den første iveren har gitt seg. Blir nok helst brukt når hun skal ut på tur, og det er faktisk en sikkerhet både for oss og henne at hun og vi kan nås om noe skulle skje.

Tidene forandrer seg, det er jeg den første til å skrive under på! :p

Endret av amorine2
Lenke til kommentar

Kjære vene! Har det sunket ned til 8 år nå?

Jeg husker jeg var den andre i klassen som kjøpte meg mobiltelefon i en alder av 13 år, og hadde ikke bruk for den før jeg var 14-15.

 

Jeg ser inget problem i at en 8åring eller en 6åring for den slags skyld går rundt med småelektronikk i lomma. PSP og nintendo DS er helt akseptabelt.

 

Men at de får muligheten til å ha kontroll over et mobilabbonement, der de kan sette hele familien i økonomisk krise, er helt forkastelig. Hvor stor sans for økonomi har en 8-åring egentlig? Og skal "startalderen" synke ytterligere nå?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...