Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Høyde på menn


Gjest Malley

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Leste en gang om en formel for å regne ut sånn cirka hvor høy du ble ferdig utvokst. Noen som kan denne? Husker at den innebar høyden til moren og faren din og noe ganging og deling.

 

Har hørt om den jeg og, men det er jo bare tull. Hva når det er flere søsken av samme kjønn? Det er ofte ganske store forskjeller på hvor høye de blir, selv om foreldrene er de samme.

Lenke til kommentar

Denne er ikke nøyaktig, men en ok estimering i følge linken under. Fant den med litt googling:

 

For boys: [Mother's height + 5" + Dad's height] ÷ 2 = Adult Height (+ or - 2")

 

For girls: [Dad's height - 5" + Mother's height] ÷ 2 = Adult Height (+ or - 2")

 

http://www.teengrowth.com/index.cfm?action...ID_article=1321

 

 

Den andre "formelen" legene bruker er ikke noe dere kan sitte og gjøre på egenhånd, fordi kroppen deres må analyseres. Når bein forlenger seg i puberteten skjer det permanente endringer. En tjukk bruskdel blir sakte omgjort til beinmasse mens beinet forlenger seg. Til slutt er kun en tynn linje av denne brusken igjen. Når denne linja er ferdig krympet, vokser ikke beinet mer.

 

Ved hjelp av denne kunnskapen kan man se røntgen av beina (beina-beina, ikke armene-beina) og ryggen, og dermed kunne estimere høyden. Om de ser i hendene og fingrene vil de kun se ca. hvor langt barnet har modnet seg generelt i voksinga.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Epiphyseal_plate

Endret av Quicko
Lenke til kommentar
Gjest Guest_Stig_*

Vel, jeg var veldig lav på ungdomsskolen, ble mobbet ganske mye for det igrunn. Ble målt til 1.49 i 10. klasse.. Når jeg begynte på Videregående 6 mnd senere var jeg 170.. Litt sen pubertet, men alt kom på en gang. Har faktisk vokst sakte men sikkert helt til jeg var 22, stoppet på 180:p

Lenke til kommentar
I en artikkel trykt i Cosmopolitan hadde noen kommet frem til at det "ideelle" høydeforholdet mellom mann og kvinne er 1,1:1.

 

Uansett, i Norge er gjennomsnittshøyden for kvinner 167,2 cm, noe som er dårlig nytt for Norges menn, da deres snitthøyde er 179,7 cm, hele 4,22 cm under idealet.

 

Typisk kvinneperspektiv. Jeg vil heller si det er dårlig nytt for norges kvinner, som er hele 3.8 cm under idealet vårt.

Lenke til kommentar
Er det veldig stor synlig forskjell om en jente er 1. 60 og gutten sånn 1.80 (eksempel) ? Ser det rart ut, liksom?

Ja

Nei.

post-37689-1231555066_thumb.jpg

 

Når det gjelder BMI så virker det som mange har misforstått det når de kaller det bullshit. BMI er ikke til for at folk som trener aktivt skal se hvordan de ligger an på en "hvor godt er jeg trent?"-skala, hvor de deretter blir sur fordi de regnes som "overvektig". Skalaen finnes for å bedømme om en person er overvektig eller ikke hvis de har normal kroppsbygning. Hvis du er en aktiv kroppsbygger er det klart du har andre forutsetninger, men konseptet blir ikke dårlig av den grunn. BMI finnes for å fortelle slike at det er på tide å spise mindre og jobbe mer.

Endret av Dorian Gray
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...