Gå til innhold

Lydkort med optisk-ut til forsterker


Anbefalte innlegg

Hei

 

Bruker i dag et onboard lydkort med en jack-til-phono-kabel til anlegget mitt. Har sett meg grådig lei på litt flat lyd on noe støy. Kunne tenke meg optisk overføring med et nytt lydkort (har kun optisk inngang ledig på forsterkeren). Trenger mulighet for 5.1, men anlegget har emulator slik at naturlige 2.1 kilder kan gjøres om til 5.1. 5.1 lyd vil jeg selvfølgelig overføre direkte.

 

Problemet mitt er å finne rett kort. Du kan få kortkort ned i 175,- eller betale rundt 500-600 for et Creative kort og kjøpe en ekstra modul til 149,- for å få digital ut.

 

Jeg er som alltid ute etter godt pris/ytelse-forhold. Om fire ganger høyere pris med et Creative kort gir dramatisk mye bedre lyd, så tar jeg selvfølgelig det. Skulle derimot kortet til 175,- fungere helt utmerket for å få både 2.1 og 5.1-lyd på anlegget så tar jeg det.

 

Kan noen hjelpe meg med å velge rett kort?

Endret av Kfinn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
tror den til 175kr funker fint, og optisk er optisk...

dy hører vell på mp3 også så da holder det

9117101[/snapback]

 

Det er er akkurat det jeg ikke tror det er. Har fått det for meg at de billigste kortene sender i 2.1 uansett hva kilden på PCen er over den optiske utgangen. jeg vil ha et kort som kan overføre en 5.1 lydkilde.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har selv testet dette kortet, og det står i kontrollpanel programmet som følge med at ved bruk av optisk utgang så overføres kun lyd for 2.1.

 

Edit: Hiver meg egentlig på her med ønske om samme type kort som trådstarter spør om.

Endret av e_urkedal
Lenke til kommentar

Samtlige lydkort, t.o.m Creative sine, overfører kun 2.0 lyd over optisk-spdif. Det de kan i tillegg er å kjøre PASSTHROUGH av DD5.1 og DTS signaler. Men musikken din, spillene, VMW, Divx, AVI og andre ting vil du kun få to kanaler av (H/V). NVidia hadde vel noe dill i et chipset som kunne kode AC3 i realtime fra xbox dagene men det ble desverre ikke tatt med i nyere chipsets såvidt jeg vet. Andre kort med realtime AC3/DTS koding https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=804526#5

 

Så se etter kort som støtter DolbyDigital og DTS passthrough for film, evt. DDLIVE støtte for realtime AC3 koding eller dyrere løsninger for realtime DTS koding (url over)

 

Såvidt jeg kan google er det litt driverkrøll med noen Terratec kort og SPDIF/TOSLINK. Creative har vistnok klart å mekke Vista støtte for passthrough også, for de som sliter med det. Tror det er viktig å google kortet for å se hvilke erfaringer folk har hatt med dem uansett.

 

Dette da?

https://prisguiden.no/product.php?productId=49252

Tja, viser seg vel å ha samme chipset som Terratec kortet ja :-)

 

[rettet noen smågreier]

Endret av Flippo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...