Gå til innhold

hvordan koke ris?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke gjør som jeg gjorde da jeg lagde ris første gang, etter at jeg flytta ut.

 

Trodde det var samme greia som med pasta, ergo bare pøs på med vann og ris alt etter hvor mye du skal lage.. Og pøøøøøste på med begge. Så det så jo så lite ut neddi der, så brukte halve posen med ris, som var en 1kg pose.

 

 

I createded a monster :(

Lenke til kommentar

Jeg har riskoker og jeg gjør følgende:

- heller opp i riskokerskåla med ris

- "vasker"/skyller risen i vann. 3 ganger. Risen er ikke særlig ren i den posen de har ligget helt fra fabrikken...

- fyll opp dobbelt så mye vann som det er ris.

- tørke utsiden på skåla for vann.

- sette skåla ned i kokeren

- trykke ned knappen "cook".

- når det lyser på "warm" igjen så er risen ferdig.

Lenke til kommentar
Greia er at du ser på når vannet er absorbert/fordampet, det kan ta forskjellig tid alt etter hvor mye ris du skal koke. Så rører du rundt og slipper en liten kladd smør oppi for smak og det separerer seg bedre også.

Jeg bruker å tilsette smør og så koke opp vannet så tilsetter jeg risen. Risen separerer seg ikke, noe som jeg foretrekker.
Lenke til kommentar

- Finn fram ris

- Finn fram ett glass

- Hell oppi så mye ris du vil ha (noe over 1 dl pleier å holde)

- Ta ca dobbelt så mye vann

- Hiv oppi kjele, sleng lokket over kjelen

- Sett på plata

- Se at det begynner å koke

- Sette ned sånn at det bare små putrer

- Vent x antall minutter

- Etter ca 15 min er jasminris ferdig

- Man ser at den er nermer seg ferdig ved at vannet er bortevekk

- Husk og noen ganger helt mot slutten, da svir ikke risen seg

- Ta ut av kjele, hiv over på tallerken, bordet osv

- Blås på

- Trøkk inn i kjeften

 

Edit: Leif Børre

Endret av Best0
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...