Gå til innhold

Apebilder i kristiansand


Kentt

Anbefalte innlegg

Var i Kristiansand dyrepark for noen dager siden, ble veldigi fasinert av apekattene. Hadde en på hodet tough. Veldig kult. Tok noen bilder og vil ha kritikk for dem.

 

Jeg liker orginaler, derfor redigerer jeg aldri bildene mine.

Dette er mine bilder og jeg vil helst ha forespørsel hvis du vil bruke dem.

 

1132.jpg

1133.jpg

 

1134.jpg

 

1135.jpg

 

1136.jpg

1137.jpg

 

 

 

Hva synes dere?

 

Og forresten, jeg liker og ha bildene orginale, derfor photoshopper jeg dem ikke.

 

Nikon D80, Sb-600 og 18-135 kit linse.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt greie feriebilder. Ikke noe mere enn det, i mine øyne.

 

Noen var ganske mørke - her kunne du gjort de bedre i etterbehandlingen.

Linkene til bildene fungerte ikke, kun til det siste. I 100 % visning var dette noe uskarpt.

 

Vil du har det beste ut av bildene dine, bør du etterbehandle. Beskjæring, oppskarping, osv er ting du ikke kommer utenom

Endret av olar0701
Lenke til kommentar
Du har jo store nokk tumbnails?. Hva er problemet.

9050941[/snapback]

 

Problemet er vel at du ikke vil poste bilder i bildekritikken på samme måte som resten av oss. Det fører til at vi må bruke for masse tid bare for å få sett bilde i en vettug størrelse - og det er det få som gidder.

 

Store thumbnails er ikke løsningen her.

 

Tom

Lenke til kommentar

flott at du liker orginale bilder, men for å utnytte det fulle potensialet i bilder fra digitale speilrefleks du ikkje nødvendigvis ''redigere'' men i vertfall ''klargjere'' bileta.

 

Når bileta kjem ut av eit DSLR er dei uferdige.

Nikon, canon, pentax og resten av bølingen gir deg muligheita til å gjere desse optimale ved å tilby RAW-kvalitet i kameraet. Dersom du ikkje bruker denne innstillinga er det ditt tap.

 

Når det gjeld å justere på eksponeringa i bildebehandlingsprogram er det ikkje stort forskjellig enn i ''gamle dager''. Når du då leverte inn filmrullen til din lokale fotolab og det uheldigvis var eitt eller to undereksponerte bilder der, la gjene fotografen bileta ligge litt lengre slik at det vart perfekte bilder.

Når du ser på det tredje biletet ditt er det alt for mørkt og til og med snudd på skeiva, dette tar 3 min å fikse på i etterbehanlinga inkludert opne/lagre-prosessen.

 

Dette er Kritikkdelen av forumet, og det er umogleg for oss å gi deg konstruktiv kritikk dersom du ikkje vil gi oss bilder som er mulige å kritisere. dvs at du må justere størrelsen på bileta før du legg dei ut på nettet.

 

Når du kjem med utsagn som:

Jeg liker orginaler, derfor redigerer jeg aldri bildene mine
framstår du kun som en lat point-and shoot-fotograf. Og du vil truleg vere betre til lags med eit vanleg kompakt-kamera, desse leverer meir eller mindre ferdige bilete rett ifrå kamera.

 

 

Eg skriv ikkje dette for å verke sur og grinete, men for å prøve å få deg til å innsjå at biletet berre er 75%, etterbehandlinga er dei resterande 25% til saman får du da eit mesterverk :thumbup:

 

-God tur og lykke til!

-Nippy

Lenke til kommentar

Det er også litt for mange bilder til at jeg orker å ta fatt på oppgaven å kommentere dem individuelt. Det er lurt å begrense seg, i hvertfall til maks tre bilder i en tråd. Du kan heller ikke ta en arogant tone når vi ber deg presentere bildene dine på en hensiktsmessig måte. Det får meg til å tvile på om du har evne til å lære noe av å legge dette ut på bildekritikken, når du går i agressivt forsvar for de mest banale feil i din fremgangsmåte.

Bildene dine er generelt ikke for mye å skryte av, rent kunstnerisk. Utsnittene er i det trangeste laget på de beste bildene, og det potensielt beste er desverre ikke skarpt, ut fra hvordan thumb'en ser ut. Regner med at det også er resultatet hvis jeg åpner filen.

Det beste bildet ville vært det siste, hvis det var skarpt. Derfor ender jeg opp med det første som beste bilde. De andre viser stort sett aperumper, noe som tenner meg svært lite. Med det mener jeg at vi ikke får kontakt med apene gjennom bildet, som er essensielt når man skal ta gode bilder av vår nærmeste slektning i dyreriket. Du viser likevel takter til å kunne lære en del, hvis du bare lærer å lytte til råd. Du viser nemlig at du ikke er blottet for talent.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Jeg syntes egentlig at det er hovent og arrogant av deg å si klart i fra at du ikke vil redigere osv.

Jeg har selv drevet med analogt foto fra jeg var ganske liten og "redigering" av disse, alt fra hvitbalanse til mer heftig redigering, som svart-hvitt bakgrunn til fargebilder osv.

Photoshop er ikke annet enn et moderne mørkerom, og det er viktig å ta den i bruk når du får muligheten til det.

Vi sier ikke til deg at du skal photoshoppe det til døde, men det er lov å ta en runde med oppskarping, lysrettelse, kontraster og andre ting som vanskelig kan gjøres når du tar bildet.

 

Ellers syntes jeg du får for lite kontakt med disse apene du tar bilde av.

Lenke til kommentar
Jeg syntes egentlig at det er hovent og arrogant av deg å si klart i fra at du ikke vil redigere osv.

9058297[/snapback]

 

Det er kun han selv og hans egne bilder det går ut over.

Bildene er forøvrig i aller høyeste grad redigert. Av kameraets automatikk...

 

Om noen skulle finne på å tro at et dSLRs automatiske rutiner for justering av konstrast/farger/hvitbalanse/skarphet og jpg-komprimering gir det beste og optimale resultatet, må de nok tro om igjen.

 

Du får høre det her, Kentt, men det er ikke for vår egen del vi gir deg tips og råd. Som sagt ditt kamera og dine bilder.

:yes:

Lenke til kommentar

Hvor konservativ man ønsker å være i forhold til etterbehandlig blir ens eget problem, men med Canon som verktøy har man ikke noe valg. Da må man bare gjøre noe med bildene, i alle fall med kontrastene, som er så og si ikke-eksisterende på min 20D. Derfor legger jeg meg ikke opp i hva hver enkelt ønsker å gjøre i så måte, sett bort fra et venlig råd, av og til.

Det som vi definitivt har lov til å uttale oss om, er hvordan et bilde fremstilles mht komprimering og skallering. Det går nemlig ut over oss som publikum, og det er direkte respektløst å nekte å ta hensyn til anvendeligheten av trådens bilder. Jeg gidder ikke å gi noen kommentarer til bilder som er så store at jeg må laste dem ned for å se hele bildet, og i hvertfall til bilder som er så digre at de knuser hele båndbredden i abonnementet vårt. Jeg lurer på om de som gjør slik tenker på at det er mange som sitter på ganske begrensede linjer der ute. Med mine fattige 2mb gir det meg ofte problemer, og jeg våger ikke engang tenke på de stakkarene som sitter på langt treigere linjer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...