Gå til innhold

Intel Core 2 Duo E6750 Processor


t_k

Anbefalte innlegg

Wow. Litt av noen resultater med overklokk av denne prosessoren!

 

 

Fra Hothardware.com:

 

"

 

As is typically the case, we like to overclock every new processor to land in the lab to see just how much clock speed headroom it has. In our initial look at Conroe, we were able to take a Core 2 Extreme X6800 processor up to about 3.5GHz using nothing but a slight bump in voltage and the stock air cooler, which is nothing to scoff at.

 

This time around, however, our results were nothing short of spectacular. By bumping the processor's core voltage to 1.45v and increasing the front side bus speed via our Asus P5K Deluxe motherboard's BIOS, we were able to take the Core 2 Duo E6750 up from its default clock speed of 2.6GHz to an impressive 3.92GHz (multiplier=8x / Front Side Bus Frequency=490MHz. This was done using the stock Intel CPU cooler on an open-air test bench. At that speed, the CPU completed a Cinebench rendering pass in just 18 seconds and it blew past the Core 2 Extreme X6800 in SANDRA's Processor Arithmetic benchmark.

 

We should also note that throughout all of our overclocking experiments, the CPU barely hit 48°C and it seemed to heat up and cool down very quickly. We've only spent a limited amount of time with this chip and haven't experimented with multiple motherboards just yet, so we're not certain these temperature readings are accurate, but this early data suggests that this new revision of Conroe runs quite cool and has excellent overclocking potential"

 

http://www.hothardware.com/printarticle.aspx?articleid=989

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Imponerende, helt klart.

 

Det er vel denne prosessoren man venter skal settes ned til drøyt 2000 kroner den 22. juli, er det ikke?

8950093[/snapback]

 

 

Nei, det er 6850 som er spådd en pris på 2100-2200,- ,og da snakker vi oc til 4000+mhz.

 

Fy f... det blir rått :devil:

8952413[/snapback]

 

Greit nok, det var ikek emd stock kjøler, men anadtech fikk E6600 opp i over 4 Ghz stabilt nok til å benche.

 

Vi må nok regne med at de fikk et veldig godt eksemplar.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Greit nok, det var ikek emd stock kjøler, men anadtech fikk E6600 opp i over 4 Ghz stabilt nok til å benche.

 

Vi må nok regne med at de fikk et veldig godt eksemplar.

8952966[/snapback]

 

Kjører selv min e6600 på over 4Ghz, så det er langt fra umulig å nå med E6600. Du trenger bare et bra hovedkort + et noenlunde heldig treff på prosessoren, samt en god stepping.

 

Det er dog med min hjemmemekk rimelig overdimensjonerte fasekjøler ;)

 

Nårdu kan nå nær 4Ghz på luft så er det dog meeeeget interessant. Det eneste problemet er at de (naturlig nok) ikke har testet mer enn èn CPU. Det er da veldig vanskleig å si hvor mye bedre den er fra tidligere modeller. Det kan være de har fått en super-heldig overklokker, og i så tilfelle så matcher den bare superheldige E6600'er som jeg også har sett komme nær 4Ghz på luft (og over i ekstreme tilfeller).

 

På den annen side så kan de jo ha fått en skikkelig dårlig en (lol), og en gjennomsnittlig en kan være bedre enn dette, selv om jeg tviler på det :p

 

Det jeg prøver å si er at man ikke må legge for mye inn i en enkelt test som dette. Det er ikke før du ser et halvt dusin tester som alle er noenlunde like at du kan begynne å få en idè av hva de klarer. Helt skikkelig oversikt får man dog ikke får etter lansering og du kan få feedback fra mange dusin brukere på diverse forum. Mna må ha nok sample data før man hopper i taket :)

 

Mulig at dette også er en engineering sample (har ikke lest artikkelen). I så tilfelle så er det enda mindre garanti for at dette vil være likt ytelsen på retail chips. Engineering samples er som regel minst over gjennomsnittet, som oftest "cherrypicked".

 

Men det ser lovende ut... de skal ha det ;)

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
Når Intel (eller AMD) sender en prosessor ut til en slik hardware-site for test så kan du ta deg **** på at de har håndplukket en av de beste prosessorene som de har, for å få god omtale på overklokking.

 

Ikkje forvent at så veldig mange er like gode......

9057500[/snapback]

 

Nja... vet ikke om det nødvendigvis er sant. engineering smaples er som regel over gjennomsnittet gode, men om det stemte at de bevisst gjorde dette for å score høyt på internett-tester så ville jeg forventet å se mye mer ekstreme resultater på diverse tester.

 

Men det er vanskelig å si... kan ikke utelukke det. Tror du måtte fått kommentar fra en som har mer inside-informasjon om hvordan engineering samples lages osv. Jeg vil dog tro at Intel/AMD ikke egentlig bryr seg Så mye om hva nettsidene skriver. Alle nerdene leser kanskje slike sider, men vi er en forsvinnende liten del av markedet tross alt ;)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Detta hørtes spennende ut, Men må legge til at jeg har hatt min E6400 stabil nok til å benche på 3.8Ghz og luft, og over det så var det hovedkortet som ikke hang med.

 

Blir nok litt testing til høsten igjen. Iogmed at sommeren vil jeg ha en pc som funker de gangene jeg bruker den. Og i tillegg er det greit med litt lavere temp når jeg bencher over 3.6Ghz. 3.6Ghz er ihvertfall absolut maks Prime klokk med kjøleren min. Den har 70*C+ ved 3.6Ghz, Og mener å huske at jeg ikke fikk den stabil over 3.5Ghz pga temp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...