Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Får ikke installert Windows


Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat satt sammen en ny PC med følgende spek:

Hovedkort: gigabyte ga-965p-ds3

Intel E6600 Core 2 Duo

1 GB Geil PC6400 RAM

Asus GF 8800GTS gfx-kort

500GB Samsung SATA-disk

NEC AD5170 DVD.

 

Problemet nå er at jeg ikke får installert Windows på maskinen. Jeg har forsøkt flere forskjellige installasjonsdisker og både XP og Vista. Men uansett kommer jeg bare et stykke ut i installasjonen før jeg får en blue screen. Noen ganger får jeg beskjed om at forskjellig filer ikke kan kopieres, andre ganger bare kræsjer det. Det går galt på forskjellige steder hver gang.

 

Har noen noen ide om hva som er galt? Hva kan jeg gjøre for å finne ut av dette?

Endret av El Cubo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
skriv ned feil meldingen du får og post den her så er det lettere å hjelpe

8871184[/snapback]

 

 

Enig...

 

Men prøv evnt også å teste med bare en rambrikke av gangen. Mulig en av dem er ødelagt...(om du har 2stk 512 brikker) Ellers prøv med en annen ram brikke...

 

BSOD kommer som regel av driver eller hw feil... Det kan jo selvfølgelig også være disken...

 

kjipt problem. Håper det løser seg!

Lenke til kommentar

Takk for mange gode innspill. Jeg har noen kommentarer til det dere foreslår:

 

1) Jeg får forskjellige feilmeldinger hver gang. Hvis dere allikevel tror det kan være noe nyttig der, skal jeg ta meg bryet med å skrive ned noen av dem.

 

2) I skrivende stund prøver jeg med en annen CD-spiller. Så langt har jeg prøvd 2 DVD-spillere med samme resultat. Men begge disse var NEC AD-5170, altså nøyaktig like.

 

3) Jeg har bare en RAM-brikke sittende i maskinen akkurat nå, men jeg kan / skal prøve med en annen brikke. Jeg har akkurat sendt tilbake 2 brikker av samme type, GEIL 2GB PC6400, der den ene var defekt. Jeg trodde dette var brikker av bra kvalitet, siden de blir anbefalt her, men det er kanskje en del feil på dem allikevel?

 

4) Software-en er av aller edleste Windows-kvalitet (i den grad noe slikt finnes). Pirat-software ligger jeg unna.

 

El Cubo

Fremdeles moderat optimist.

Lenke til kommentar

Hei, igen!

 

Jeg kommer stadig litt videre, men du verden så det tar tid. Feilen ser ut til å være på d RAM-brikken og/eller på HD-en. Sistnevnte har tatt kvelden helt nå, og Windows nekter å bruke den, og burde kanskje vært enden på visa.

 

Men det virker faktisk som om RAM-en også kan ha en feil. Jeg har prøvd andre HD-er med denne RAM-en og det har vært feil da også. Og jeg har flyttet denne RAM-en til en annen maskin som da har begynt å oppføre seg snodig.

 

Så jeg begynner å tro at både RAM og HD har feil. Jeg skal prøve med en annen HD og en annen RAM-brikke, så får vi se hvordan det går da.

Lenke til kommentar

Jeg har vurdert muligheten for at det er hovedkortet, men ser det ikke som veldig sannsynlig. Først og fremst fordi jeg nå har flyttet RAM-en over på en annen maskin med et helt annet hovedkort, og feilen har flyttet seg med RAM-en.

 

Jeg får følgende feilmelding:

 

Setup cannot copy the file: rio8drv.sys

 

Og jeg får muligheten til å prøve på nytt (som nesten aldri har noen effekt) og å hoppe over fila. Hvis jeg gjør det siste får jeg nye feilmeldinger på andre filer. Det varierer hvilke filer den stopper på, men det er alltid mer enn 10 filer og når den er ferdig virker ikke installasjonen.

 

Jeg har prøvd med forskjellige XP CD-er og alle har mer eller mindre samme resultat.

Lenke til kommentar

Hadde nettop litt problemer med å instalere windows selv. Det viste seg at det var det som lå på hardisken fra før som lagde problemer. Fik formatert hele disken med ubuntu live cd. Og etterpå fungerte det fint.

 

Nå kom jeg riktignok ikke så langt med win install at jeg fikk formatert diskene engang. Men uansett kan vere noe software som gjør det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...