Gå til innhold

Problem med for varm pc


tmg

Anbefalte innlegg

Pcen min er en elkjøp sak som er ca. ett år gammel nå.

Om vinteren blir den for varm og vifta drar i gang og lager helt utrolig støy, øverdøver det meste. Det skjer i ny og ned, men tar jeg av den ene siden av kabinettet skjer det heller sjelden.

Nå som det er så varmt drar vifta i gang ganske ofte når jeg spiller på pcen og det er ganske irriterende, samtidig som jeg er litt redd for at den skal bli alt for varm.

 

Er en del støv inni ettersom kabinettet er åpent, hvordan lønner det seg å fjerne dette best mulig? (er litt skeptisk til å støvsuge inni der, hvordan skal jeg eventuelt gjøre det?)

Burde jeg kjøpe ny vifte? (aner ikke hva slags hovedkort det er, kan evt. ta bilde av det )

Noen alternative løsninger? Så jeg slipper å vente til jeg får dratt i butikken/Bestilt eller lignende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil tro at det er ny vifte evt flere vifter som skal til. For å finne ut hvilket hovedkort osv du har kan du laste ned Everest. Vil også anbefale å få ut støv en gang i blant, selv bruker jeg støvsugeren men det er mulig at pc'en kan ta skader av det. Grunnen til at den blir for varm kan være at den blir overbelastet, så prøv å bli kvitt spyware og virus. Hvis du har mange programmer som kjører mens du f.eks. spiller kan dette være grunnen til at pc'en din blir varm.

Lenke til kommentar
Støvsuger er ikke helt hundre i pc nei, har en tendens til å skape statisk elektrisitet, men det går somregel greit så lenge pcen er av.

 

Selv bruker jeg derimot trykkluft på boks fra clasern.

8828139[/snapback]

 

Anbefaler også trykkluft for å fjerne støvet, men ikke ha hodet for nærme mens du trekker luft inn. Da får du det bare i halsen :!:

 

Andre forslag som ikke er så "vanskelig" som å bytte cpu vifte er å sette i kabinettvifter, hvis det er plass til det seff. Slik får du luftsirkulasjon.

 

På et av mine HK så står navnet under PCI slotten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...