Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Hmm.. Hun virker bare så trist, litt bekymra for henne..

 

Kan jo være at hunden er uvel på en eller annen måte. F.eks. har det jo vært veldig varmt den siste tiden, hunder tåler ikke varme så godt. Gi hunden mye vann og gjerne dusj den med kjølig vann også og se om det hjelper.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvorfor er bunnen på colaflasken ikke flat? men med hull som går opp under?

 

Hmm, det ser ut som det er en flat tupp under flasken som er knekt av. Kanskje det er for at flasker blir produsert på samlebånd og at de blir knekt fra hverandre, før tuten deretter blir bearbeidet for seg selv? Er jo enklere å knekke av den pittelille tuppen under enn en hel flat bunn. :hmm:

 

Edit: http://uk.youtube.com/watch?v=T01i_vp2mJE Aha, den tuten må være der pga det er der plasten blir sprøytet inn i formen.

 

Forklarer ikke hvorfor flasken ikke er flat da, men. :)

 

Edit2: Nå vet jeg det. Det må være fordi brusflasker er utsatt for indre trykk, så hvis bunnen er flat, så er det støtte sjangse for at den vil bule ut og gjøre det umulig å ha flaskende stående på et bord.

Endret av Bellicus
Lenke til kommentar

Jeg har familie i USA, i byen Seattle. Der er det en bydel som heter Ballard. Her snakker ikke alle norsk, men mange gjør det. De selger brunost og Freia melkesjokolade og andre norske dagligvarer også. De feirer også 17. mai. ;)

 

EDIT:

Scandinavian Culture in Ballard

 

Historically Ballard is the traditional center of Seattle's ethnically Scandinavian seafaring community, who were drawn to the area because of the salmon fishing opportunities.[23] In recent years the decline of the fishing industry, and the addition of numerous condo buildings, has decreased the proportion of Scandinavian residents but the neighborhood is still proud of its heritage. Ballard is home to the Nordic Heritage Museum, which celebrates both the community of Ballard and the local Scandinavian history. Each year the community celebrates Norwegian Constitution Day (also called Syttendi Mai) on the 17th of May to commemorate the signing of the Norwegian Constitution.[24]

 

Locals once nicknamed the neighborhood "Snoose Junction," a reference to the Scandinavian settlers' practice of using snus.[25]

 

Walking in downtown Ballard much of the old flavor can still be seen as there are still many shops and Bakeries with a Scandinavian theme and some businesses hang out flags from the Scandinavian countries.

 

Tatt fra: http://en.wikipedia.org/wiki/Ballard%2C_Se...ture_in_Ballard

Endret av _Zeke
Lenke til kommentar
en venn spurte meg, nerden som jeg er, om man kan få straff for å sitte på noen som kjører bil om både fører og passasjer har drukket seg fulle.

 

jeg aner ikke, så derfor spør jeg her.

Dagens regler er slik at hvis du som bileier overlater bilen til en beruset person eller en person uten førerkort, da kan du straffes, enten du er med i bilen eller ikke. Videre kan du straffes hvis du er øvelseskjøringsledsager og den som øvingskjører bryter trafikkreglene. Ved øvingskjøring er det nemlig ledsageren som juridisk sett regnes som sjåføren.

 

Men 14. juli i år foreslo stortingsrepresentanten Ola Borten Moe (Sp) at vanlige passasjerer som sitter på med en beruset sjåfør eller en sjåfør som bryter fartsgrensene, også bør kunne få straff, også selv om passasjeren(e) ikke er eier av bilen eller opptrer som ledsager for øvingskjøring. Dette for å få ned antallet ungdomsulykker. Dette er imidlertid foreløpig kun et løst formulert forslag:

http://www.adressa.no/forbruker/bil/article1114474.ece

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Det byrjar med nasespray, og endar med heroin!

 

 

Har òg undra på kvifor det er 18 år på nasespray. Mest meiningslause aldersgrense som finnast?

Lenke til kommentar

Det er faktisk mange som har fått problemer med avhengighet av nesespray. Når man bruker nesespray over lengre tid enn det som anbefales vil slimhinnene i nesen svekkes, og da blir man bare enda mer avhengig av nesespray, og slik fortsetter det i en ond sirkel. Dette er en veldig ubehagelig og plagsom avhengighet, og skal absolutt ikke undervurderes.

 

Hvis du googler "nesespray avhengighet" eller noe slikt kan du finne mer informasjon om dette problemet.

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar

Tar visstnok ikke mer enn knappe to uker før man merker problemer som skrevet over.

 

Paradoks effekt

På nesesprayen står det at den ikke skal brukes i mer enn 10 dager i strekk. Dersom man fortsatt er plaget med rennende eller tett nese, anbefales det minst 2 ukers opphold mellom behandlingsperiodene.

 

Grunnen til dette er at cellene i neseslimhinnen tilpasser seg den stadig reduserte blodstrømmen, og reagerer med å svelle opp og bli tykkere. Dette kalles hyperplasi av neseslimhinnen, og oppleves som tett nese. Dette er grunnen til at noen kan bli avhengige av nesespray. Jo mer du bruker, desto tettere blir du, og desto vanskeligere blir det å slutte med nesesprayen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...