Gå til innhold

Den store Dell XPS m1330 tråden


Anbefalte innlegg

.

 

Jeg har nå koblet min m1330 til jordet stikkontakt...og all prikkefølelse er borte. Problemet er at jeg ikke har jordete stikkontakter alle plasser i huset....har lurt litt på om jeg skal ringe Dell og klage på dette. Det er jo for ille at man skal få støt av PC-en bare fordi man ikke kobler den til en jordet stikkontakt.

 

Slik jeg ser det, så er jording bl.a tiltak for å unngå at man får støt fra elektrisk utstyr hvis det skulle være feil på det. I og med at man får støt fra m1330 når man ikke har koblet den til jordet stikkontakt, mener jeg at det er en feil på PC-en.....selv om denne feilen blir skjult om man kobler den til en jordet stikkontakt.

Hva mener dere? Er det reklamasjonsgrunn???

Du trenger bare å ringe til Dell kundeservice så får du en jordet adapter tilsendt. Har du flere problemer med PC-en siden du vil reklamere?

 

 

Vel, som det fremkom av forrige innlegg så har jeg jordet adapter siden prikkingen er borte når PC-en er tilkoblet jordet stikkontakt. Jeg har også sjekket med multimeter at adapteren er jordet.

 

Problemet er at man får støt fra PC-en når den ikke er tilkoblet jordet stikkontakt. Dette mener jeg er reklamasjonsgrunn...men er interessert i å høre hva dere andre mener.

Hvis du kaller svak krypestrøm som støt er du av den hypersensitive typen.. Prøv å la fingrene dine gli over metallkabinettene på alt av elektrisk utstyr som finnes i en vanlig husholdning og du får deg en aldri så liten "aha" opplevelse. Du vil nok ende opp med å reklamere på alt utstyret du eier isåfall ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker for innspillet, ArcticOC. Nei, jeg er ikke plaget av prikkefølelse fra andre ting i huset, jeg....kun PC-en :dontgetit:

Har du hatt noe "prikking"?

 

PS! Snasen cpu du har fått deg forresten :thumbup:

 

Noen andre her som vurderer å reklamere pga prikkefølelsen?

Endret av POB
Lenke til kommentar
Takker for innspillet, ArcticOC. Nei, jeg er ikke plaget av prikkefølelse fra andre ting i huset, jeg....kun PC-en :dontgetit:

Har du hatt noe "prikking"?

 

PS! Snasen cpu du har fått deg forresten :thumbup:

 

Noen andre her som vurderer å reklamere pga prikkefølelsen?

Jeg føler ikke akkurat noen prikkefølelse i fingrene når jeg bruker maskinen, men jeg får litt "dirring" når jeg lar fingrene gli lett over metalldelene av chassiset. Dette vil man oppleve på det meste av elektrisk utstyr som er kapslet inn i metallkabinett og ikke er tilsluttet jord. 100% normalt og ikke farlig! ;) Ligger sikkert en forklaring på wikipedia for den som gidder å lete, tipper det har noe å gjøre med induksjon og/eller elektromagnetiske felt, og jo tynnere hud du berører delene med jo sterkere oppleves fenomenet.

 

Prøv å la leppene dine gli over metalldelene på en ujordet stasjonær datamaskin som står å går.. hehe

Endret av ArcticOC
Lenke til kommentar
Takker for innspillet, ArcticOC. Nei, jeg er ikke plaget av prikkefølelse fra andre ting i huset, jeg....kun PC-en :dontgetit:

Har du hatt noe "prikking"?

 

PS! Snasen cpu du har fått deg forresten :thumbup:

 

Noen andre her som vurderer å reklamere pga prikkefølelsen?

Jeg føler ikke akkurat noen prikkefølelse i fingrene når jeg bruker maskinen, men jeg får litt "dirring" når jeg lar fingrene gli lett over metalldelene av chassiset. Dette vil man oppleve på det meste av elektrisk utstyr som er kapslet inn i metallkabinett og ikke er tilsluttet jord. 100% normalt og ikke farlig! ;) Ligger sikkert en forklaring på wikipedia for den som gidder å lete, tipper det har noe å gjøre med induksjon og/eller magnetiske felt

 

OK...samme situasjon som jeg har her da. Det er selvfølgelig ikke farlig...er kun et lite irritasjonsmoment. Jeg får bare passe på å bruke jordet stikkontakt da....evt kan man kanskje legge kontaktpapir e.l på aluminiumsplata ;)

 

PS! La leppene gli over en stasjonær datamaskin, sier du? Hmm....hva bruker du egentlig PC-en til??? :dribble: hehe

Endret av POB
Lenke til kommentar

Et par-tre kjappe spørsmål:

 

Får man epost fra Schenker når de skal levere PCen? Er det en tracker der som man kan følge leveransen med?

 

Leveres PCen med en Vista plate uten alt svineriet som Dell bruker å ha innebygd i sine installasjoner?

Lenke til kommentar

Snakket akkurat med Dell angående dette med den "dirrende" følelsen man får fra kabinettet på laptopen. Det skulle komme en fiks på dette ganske snart, slik at dette ikke skulle utgjøre et problem lenger. Så en får vel se om dette fikser seg, men det utgjør ikke akkurat det store problemet.

Lenke til kommentar
Hvordan gikk det med han (husker ikke brukernavnet) som skulle

finne ut hvilken Windows Update som gjorde at enkelte fikk blåskjerm

under boot?

 

Ikke vet jeg, men jeg har alle updates installert untatt den for grafikkortet, som var en eldre driver enn den jeg bruker nå. Jeg har også januarutgaven av Vista SP1 RC1 refresh installert, og har ikke opplevd blåskjerm, så det er kanskje litt individuellt?

 

Men jeg har et annet problem. Jeg limer inn spørsmålet jeg stilte på et engelskspråklig forum her:

 

I have 2 computers, and on the old one when I click the video files at for example www.club-sarah.com they open immediately in WMP in Vista and play while downloading the rest of the wmv-file in the background, sort of streaming.

 

On my new XPS M1330 when I do the same I get a dialog which downloads the entire file to a temp folder before opening them in WMP and playing them.

How do I get my XPS to play the files directly, instead of downloading the entire file first?

 

I have made sure wmp.dll is present in windows\system32\ on both computers, but it seems like the plugin doesent load on the XPS, its not listed in the list of add-ons currently loaded in internet explorer, and not listed in the list of add-ons that have been used either.

 

Is there a way to force the add-on to load, if that's the problem? It's listed as active in the list of add-ons that run without permission, but it seems not to actually load.

Please help me with this.

 

Er det noen av dere som har noen gode tips?

Lenke til kommentar
Ny -10% rabattkode: VBQ7GC7TVT79C2

 

Takker! Kr 8.991,- for det beste standardoppsettet (9.990,-) er absolutt ikke å forakte. Sette i et 2x2GB-minnesett selv, også blir nok denne maskinen veldig bra. Mistenker nok Dell for å holde på med utfasing av 65nm CPU'er her, men for meg spiller dette liten rolle. Og nå er det jo blitt vist i denne tråden at det ikke er umulig å bytte CPU på denne PCen heller.

 

Eneste som holder meg tilbake fra å trykke på "bestill" nå er nyheten om Lenovos X300. Men det var det der med å skulle vente da. Ikke helt min sterke side... :blush:

Lenke til kommentar
Har denne maskina igjennom hjemme-pc avtale, med så og seie topp specs. Det som plager meg enormt(!!) er at når det trådlause nettverkskortet er aktivert, "lagger/hakker" musikk/filmar som blir avspelt. Dvs at eit par gongar i kvar sang "knitrer" det. Fleire som opplever dette? Gjeld forøvrig for alle avspelingsprogram, prøvd både VLC, winamp og wmp.

Anyone?

Lenke til kommentar
Noen som kunne tenke seg å gi en kort veiledning i hvordan å installere win xp?

 

Når jeg booter fra xp cd, og pcen er ferdig med å laste inn drivere får jeg en bluescreen med en feilmelding. Er det noen triks?

 

Sett Transfer mode for harddisken til IDE (Evt. disable ACHI) i BIOS, last inn SATA-drivere på en USB diskettstasjon eller lag en slipstreamet XP-cd med SATA-drivere inkludert vha nLite.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...